Ugrás a fő tartalomra

Keresztes Ildikó - A sokoldalú díva őszinte vallomása

Egy füstös hangú díva, aki édesanyjával Marosvásárhelyről érkezett Magyarországra. A sikert nem kapta könnyen, hosszú folyamat, sok-sok munka eredménye az, hogy 2010-ben az X-Faktor egyetlen női mentora lett, és hogy jelenleg jubileumi nagykoncertjére készülhet.


„Kezdett beáramlani a lelkembe a fény. Már csak arra kellett rájönnöm, hogy hogyan építsem fel magam újra. Bár kívülről eddig úgy láthatták, hogy én kizárólag magammal foglalkozom, hiszen nincs gyermekem, családom, de ez egyáltalán nem így volt. Én mindig csak kettőnkben gondolkodtam, mindent azért tettem, hogy Lacival nekünk együtt jobb legyen. De magamat igazából soha nem szolgáltam. Hát nem kutyakötelességem, hogy ennyi idő után végre megtudjam, mire vágyom, hogy szeretem ezt vagy azt, hogy milyen értékek rejlenek még bennem?” - részlet a könyvből (323. oldal)

A Sztárban sztár 2. versenyzője megjárta a különböző lépcsőfokokat, és ezekről az állomásokról mesél időnként meghatóan őszintén első önéletrajzi könyvében, amelyet a Nők lapja újságírója, Koronczay Lilla közreműködésével írt. A küzdelmes életútra a maga fanyar humorával emlékezik vissza a tehetség, és a kötetnek hála megtudhatjuk kishitűségét, házassága felbomlásának okait, az időnként rátörő depressziót, és megismerhetjük azokat az embereket is, akiket különösen közel érez magához. A könyvben olvashatunk interjúkat Ildikó édesanyjával, legjobb barátnőjével, Balázs Fecóval, Király L. Norbival, Baricz Gergővel, Schiwert Takács Lászlóval (az RTL Klub kreatív producere), vagy éppen Kicska Lászlóval is. Már a tartalomjegyzékből, a fejezetek címeiből is jól érezhető, hogy Ildikó nem más, mint egy roppant érzékeny, igazán emberi művész, akiben a humor és az érzelgősség váltakozik szinte percről-percre. Egy nő, aki csak "Egészen él, mert félig semmit nem tud". Miként érintette nagymamája halála? Miért csúszott le a nagy generációról? Miért nem született gyereke? Hogyan gondol vissza az X-Faktorra? A választ nem az újságokban, hanem ebben a könyvben találjátok meg!

Az énekesnő nem szeretett volna egy szenzációhajhász könyvet piacra dobni. Magánéletének azon pontjait, amelyekről úgy gondolja, hogy csak rá tartoznak: továbbra is megtartja magának. A könyvnek nem is volt szüksége az efféle kitárulkozásra, hiszen ez az őszinteség alapvetően sokkal megragadóbb! Ha kezedbe veszed a könyvet, addig le sem tudod tenni, amíg az utolsó sorral nem végeztél. Az interjúk mellett az extrákat különböző fotók, valamint dalszövegek jelentik még.

„Nem szabadott volna annyit anyáskodnom felette. Ennyire belefolyni az életébe. Nem tanult meg egyedül létezni a hétköznapokban, és nehezen tud szembenézni a problémákkal. Ez nagy baj… De hát mit beszélek, hiszen most is itt vagyok nála, és pátyolgatom. Mit tegyek, nekem csak ő van. És nagyon büszke vagyok rá.” - részlet a könyvből (Interjú Póth Évával, Ildikó édesanyjával. 306 oldal)

Koronczay Lilla – Keresztes Ildikó: A sokoldalú díva őszinte vallomása 332 oldal. Eredeti ár: 3999 Ft. Kedvezményesen a kiadónál: 2999 Ft‎. Az Ulpius-házban közvetlenül vásárolt Keresztes Ildikó könyved mellé, exkluzív CD-t adnak ajándékba! Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014.

Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos