Keresztes Ildikó - A sokoldalú díva őszinte vallomása

Egy füstös hangú díva, aki édesanyjával Marosvásárhelyről érkezett Magyarországra. A sikert nem kapta könnyen, hosszú folyamat, sok-sok munka eredménye az, hogy 2010-ben az X-Faktor egyetlen női mentora lett, és hogy jelenleg jubileumi nagykoncertjére készülhet.


„Kezdett beáramlani a lelkembe a fény. Már csak arra kellett rájönnöm, hogy hogyan építsem fel magam újra. Bár kívülről eddig úgy láthatták, hogy én kizárólag magammal foglalkozom, hiszen nincs gyermekem, családom, de ez egyáltalán nem így volt. Én mindig csak kettőnkben gondolkodtam, mindent azért tettem, hogy Lacival nekünk együtt jobb legyen. De magamat igazából soha nem szolgáltam. Hát nem kutyakötelességem, hogy ennyi idő után végre megtudjam, mire vágyom, hogy szeretem ezt vagy azt, hogy milyen értékek rejlenek még bennem?” - részlet a könyvből (323. oldal)

A Sztárban sztár 2. versenyzője megjárta a különböző lépcsőfokokat, és ezekről az állomásokról mesél időnként meghatóan őszintén első önéletrajzi könyvében, amelyet a Nők lapja újságírója, Koronczay Lilla közreműködésével írt. A küzdelmes életútra a maga fanyar humorával emlékezik vissza a tehetség, és a kötetnek hála megtudhatjuk kishitűségét, házassága felbomlásának okait, az időnként rátörő depressziót, és megismerhetjük azokat az embereket is, akiket különösen közel érez magához. A könyvben olvashatunk interjúkat Ildikó édesanyjával, legjobb barátnőjével, Balázs Fecóval, Király L. Norbival, Baricz Gergővel, Schiwert Takács Lászlóval (az RTL Klub kreatív producere), vagy éppen Kicska Lászlóval is. Már a tartalomjegyzékből, a fejezetek címeiből is jól érezhető, hogy Ildikó nem más, mint egy roppant érzékeny, igazán emberi művész, akiben a humor és az érzelgősség váltakozik szinte percről-percre. Egy nő, aki csak "Egészen él, mert félig semmit nem tud". Miként érintette nagymamája halála? Miért csúszott le a nagy generációról? Miért nem született gyereke? Hogyan gondol vissza az X-Faktorra? A választ nem az újságokban, hanem ebben a könyvben találjátok meg!

Az énekesnő nem szeretett volna egy szenzációhajhász könyvet piacra dobni. Magánéletének azon pontjait, amelyekről úgy gondolja, hogy csak rá tartoznak: továbbra is megtartja magának. A könyvnek nem is volt szüksége az efféle kitárulkozásra, hiszen ez az őszinteség alapvetően sokkal megragadóbb! Ha kezedbe veszed a könyvet, addig le sem tudod tenni, amíg az utolsó sorral nem végeztél. Az interjúk mellett az extrákat különböző fotók, valamint dalszövegek jelentik még.

„Nem szabadott volna annyit anyáskodnom felette. Ennyire belefolyni az életébe. Nem tanult meg egyedül létezni a hétköznapokban, és nehezen tud szembenézni a problémákkal. Ez nagy baj… De hát mit beszélek, hiszen most is itt vagyok nála, és pátyolgatom. Mit tegyek, nekem csak ő van. És nagyon büszke vagyok rá.” - részlet a könyvből (Interjú Póth Évával, Ildikó édesanyjával. 306 oldal)

Koronczay Lilla – Keresztes Ildikó: A sokoldalú díva őszinte vallomása 332 oldal. Eredeti ár: 3999 Ft. Kedvezményesen a kiadónál: 2999 Ft‎. Az Ulpius-házban közvetlenül vásárolt Keresztes Ildikó könyved mellé, exkluzív CD-t adnak ajándékba! Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014.

Írta: Nikkk