Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 28, 2014

Musicalslágerek, hordók között! Remekeltek a Rivaldafényt érdemlő csillagok

Életszerűség, lélegzetelállító pillanatok, spirituális mélységek, mesterien összeállított műsor. Mindez jellemezte a Rivaldafény Brooklynban produkciót, amelyre december huszonkettedikén került sor a Bakelit Multi Art Centerben.

Az esti előadásra annyian voltak kíváncsiak, hogy pótszékekkel kellett kibővíteni a termet. A musicalválogatáson olyan tehetségek bizonyítottak, akik korábban nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget, hogy megmutassák a nagyérdeműnek mit is tudnak. Csupán néhány díszlet, hordók, székek, kivetítő és fények színesítették az énekesek, színészek, táncosok műsorait. A nézők egyik ámulatból estek a másikba, és minden korosztály megtalálhatta kedvencét, akiről az előadás után hosszú percekig áradozhatott. Felcsendült a Játssz úgy, mint én, a Katedrális, a Moon, a Getsemane, az Ördögi tánc, a Forog a kerék, az Egy nap elszállok én, és még sorolhatnánk.
Nagy Orsi (Sheldon Bloom, Cella tangó) a kezdetekről mesélt nekem: „Pár hónappal ezelőtt egy …

Antal Timi: "Sosem szabad feladnunk, mindig harcolnunk kell"

Antal Timi ötödik saját száma augusztusban jelent meg Ne várj címmel. A szuperdögös énekesnő meglepően vadóc külsővel tűnt fel a klipben, és most sem kell csalódnunk benne!

Az X-Faktor egykori felfedezettjének legfrissebb szerzeménye, a Woke up this way bekerült A Dal 2015 műsorába. Timitől ismét egy lendületes nótát kapunk, amellyel vélhetően nem csak a szakmai zsűrit győzte meg, de a rajongók szívébe is könnyedén belopja magát. A szám zenéjét és szövegét egykori mentora,Malek Miklós és Dimitri Ehrlich szerezték.

Malek Miki nem engedte el a kezed a tehetségkutató után...

Malek Mikivel az X-Faktor óta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ha nem is találkozunk sokat, de telefonon, Skype-on gyakran beszélünk, és érdeklődünk a másik felől. Mostanra alakult ki bennünk, hogy a közös munkánkat milyennek képzeljük el, mi legyen például a dal témája. Miki a kezdettől fogva azt akarta, hogy arról énekeljek, amiről igazán szeretnék. A stúdiómunkálatok úgy zajlottak, hogy amíg én Budapes…

Keresztes Ildikó: "Szeretek minőséget lerakni az asztalra"

Keresztes Ildikó élete mérföldkőhöz érkezett. A csatornaváltásnak köszönhetően egy nívós műsorban, a Sztárban sztár második szériájában bizonyíthat színészként és énekesként egyaránt. Emellett szeptember 20-án megrendezésre kerül Jubileumi Nagykoncertje és piacra dobja első önéletrajzi könyvét is, Keresztes Ildikó: Egy sokoldalú díva őszinte vallomása címmel.  

Egy különleges sajtótájékoztatóra került sor, amikor sétahajókázás közben Ildikó beavatott minket életének jelenlegi, fontos állomásaiba. Az énekesnő bizony tudja, hogy hogy kell egy hangulatos sajtótájékoztatót összehozni. A beszélgetés utáni mini-koncertet követően mondhatni azonnal elindultunk volna a nagykoncertre. Nos, az indulás igen korai lenne, így inkább kis beszélgetésre invitáltam a bombaformában lévő dívát.


Az elmúlt évek megpróbáltatásai után neked is szükséged van egy Rómeóra. Bizonyára nem véletlenül ez az új dalod címe is. Van köze ennek a számnak úgy igazán Keresztes Ildikóhoz?

Ez a dal egy nyári sl…

Szakács Gergő: "Ezért a dalért küzdöttem"

Szakács Gergő arca és hangja sokaknak lehet ismerős. Legutóbb a Rising Starban vett részt, de a legtöbben alighanem Youtube-os cover anyagairól ismerhetik a fiatal énekest. A Petőfi rádió Talpra magyar műsorának szerdai adásában pedig kiderült, hogy Gergő A Dal-ban bizonyíthat Ősz utca című saját számával. Mesélj nekünk az Ősz utca történetéről, amit Diazzal és Fluorral közösen alkottatok meg…

Diazzal már egy ideje együtt dolgozom. A munkafolyamat az Ősz utca esetében úgy zajlott, hogy megszületett egy dallam gitárkísérettel. Aztán ezt megmutattam Diaznak, közösen csiszolgattunk rajta, majd elküldtük Tominak, aki írt rá egy szöveget. Végleges formáját kalandos úton nyerte el, ami hajnalokba nyúló munka volt. Diaz sokáig gyúrta a dalt, minden erejét beleadta. Írt, hangszerelt, kevert. A vokálsávot Péterffy Lilinek köszönhetem, aki nélkül nem szólna úgy a dal, ahogy. 
Kiknek ajánlanád ezt a számot?

Igazából szeretném, ha mindenki maga döntené el, hogy milyennek érzi ezt a dalt. Én egyelő…

Csúcsra jutott a Casanova Night!

Augusztus első szombat estéjén sor került a Casanova Night Musical premierjére. A bemutatót a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadára álmodták meg, ahol a mai popzene ismert és népszerű tehetségei léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.
A történet mindenki számára ismerős: Casanova (Vastag Csaba) egy igazi kalandor, aki nők tucatjait csábítja el egy-egy éjszakára (ha jut nekik egy teljes éjszaka), hogy boldoggá tegye őket a légyottok röpke idején. A hölgyek (Dér Heni, Erdélyi Csilla, Pajor Noémi) nyilván többet szeretnének, mint amennyit a szívtipró szán nekik, ám a csalfa férfi mindenesetben továbbáll. A Casanova Night Musical nem más, mint egy apró belső utazás Casanova által, aki elég felszínes és naív ahhoz, hogy egyedül ne, csakis őrangyala (Erdőhegyi Brigitta) segítségével jöjjön rá, hogy az út során mindvégig első, egyben örök szerelmét, Bettinát (Nyári Edit) kereste. Bettina azonban az idő folyamán örömlány lesz, aki többé nem lehe…

Érzelmek, melódiák, és energia a Frank Sinatra - A hang előadásban

Miként választják meg Kennedyt elnöknek? Miféle maffiakapcsolatokat folytatott Frank Sinatra, és milyen nő ügyei voltak élete során? Hogyan hagyta ott szerető feleségét, gyermekeinek édesanyját, és miként formálta őt rögös életútja? Mindezt kiderül az Experidance Tánctársulat és Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójából!


Frank Sinatra – A Hang előadását a fővárosi RaM Colosseumban gyakran láthatják a nézők. A darabban olyan művészek csillogtatják meg tudásukat, mint Vastag Tamás, Szomor György, vagy éppen Gubik Petra. Aki jegyet vált az előadásra, az felejthetetlen Sinatra melódiákat, csodálatos látványvilágot, és egy rázós, göröngyös életutat kap. Egy színdarab alappillérjei közé tartozik a koreográfia, amelyet ezúttal Román Sándor álmodott meg, és amit az ExperiDance Produkció táncosai pontosan, precízen teljesítenek. A táncok pedig abszolút harmóniában vannak a történettel, a színészekkel, a jelmezekkel, a fényekkel, valamint a zenékkel.
A főkaraktert, avagy Sinatrát …

Szakács Gergő: "Bármi, ami megjelenik, rávetem magam"

Szakács Gergő körülbelül egy éve tölti fel anyagait a legnagyobb videomegosztó portálra, ez idő alatt pedig számtalan felhasználó iratkozott fel csatornájára.A fiatal srác átdolgozásaira gyakran az eredeti előadók is rábukkannak, ilyen többek között Majka és Curtis, Fluor Tomi, Caramel, Puskás Peti, vagy éppen James Arthur (őt nevezhetjük az angol X-Faktor eddigi legnagyobb nyertesének - szerk). Gergő büszke arra, hogy minden gyümölcs, amit munkájáért kap nem egy kereskedelmi csatorna tehetségkutatójának, hanem saját YouTube profiljának köszönhető. Gergővel a hétvégén beszélgettünk az egyre nagyobb népszerűségéről.


Mondhatjuk, hogy elég vegyes az ízlésed. Honnan merítesz ihletet a videókhoz?

Szeretem a mainstream zenét, követem a zenei trendeket. Minden újdonság érdekel és bármi, ami megjelenik, rávetem magam. Azt gondolom, hogy ennek tudható be ez a talán elsőre heterogénnek tűnő repertoár. Szeretném azonban azt hinni, hogy az én tolmácsolásomban mégis egységesek és hangzá…

Ez több, mint egy Kék Majom! – Karcolat Kritika!

Útjára indult Hujber Ferenc önálló kávéházi talkshowja, a Karcolat. Első vendégei az X-faktorból ismert Vastag Csaba, és Vastag Tamás voltak. Mi is ott jártunk! 
A talkshow egy roppant gyakran előforduló műfaj, amelynek két fajtája létezik. Vannak a késő esti, sztárokat felvonultató beszélgetések, és vannak a délutáni, utca emberét megszólaltató műsorok. Hujber Feri tegnap este debütáló, Karcolat névre keresztelt showjának vendégei ugyan a közérdeklődés középpontjában álló Vastag testvérek, ám maga a műsor az utca emberét kereste, és találta meg az X-faktor felfedezettjeiben. A színész célja nem titkoltan az volt, hogy kihozza a Művészekből az Embereket. Hát jól csinálta! Ezt támasztja alá Csabi egyik kijelentése is: „Egyikünk sem jó, vagy rossz.”
Feri olyan témákat érintett, amelyekből jól érezhető, hogy barátság köti össze a Vastag testvérpárral, illetve, hogy bizony jól ismeri a szakma csínját-bínját. A beszélgetés fergeteges hangulatban telt, könnyed volt, és természetesen nem mar…

Impresszum

- Nálunk már a B oldal pörög! –

KÖVESS MINKET INSTÁN! / LEGYÜNK BARÁTOK A FACEBOOKON!

A BSide Hungary 2015 tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy ismertesse a hazai zenei élet újdonságait, tartalmas beszélgetéseket közöljön az előadókkal, valamint izgalmas beszámolókat készítsen a muzikális eseményekről. Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy olyan előadókkal is foglalkozzunk, akik máshol nem, vagy csak ritkán kapnak megjelenési lehetőséget.

Az oldalon található anyagok kizárólag engedéllyel (Írj a nikiahatos@gmail.com címre!), forrásmegjelöléssel (online felületek esetében kattintható formában) közölhetőek újra más lapokon. A képek esetében a szerző nevét (BSIDE/Andi, BSIDE/Nesy) kell megjeleníteni!

Sajtóközleményeket, megjelenési igényeket a nikiahatos@gmail.com mailre várjuk, viszont fenntartjuk annak jogát, hogy bizonyos anyagokat ne közöljünk! Állandó munkatársak:Hatos Niki (Nikkk): Alapító, főszerkesztő, újságíró, "fotós" - nikiahatos@gmail.com /Facebook oldal/
"Méd…