Ugrás a fő tartalomra

Antal Timi: "Sosem szabad feladnunk, mindig harcolnunk kell"


Antal Timi ötödik saját száma augusztusban jelent meg Ne várj címmel. A szuperdögös énekesnő meglepően vadóc külsővel tűnt fel a klipben, és most sem kell csalódnunk benne!

Az X-Faktor egykori felfedezettjének legfrissebb szerzeménye, a Woke up this way bekerült A Dal 2015 műsorába. Timitől ismét egy lendületes nótát kapunk, amellyel vélhetően nem csak a szakmai zsűrit győzte meg, de a rajongók szívébe is könnyedén belopja magát. A szám zenéjét és szövegét egykori mentora, Malek Miklós és Dimitri Ehrlich szerezték. 

Malek Miki nem engedte el a kezed a tehetségkutató után...

Malek Mikivel az X-Faktor óta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ha nem is találkozunk sokat, de telefonon, Skype-on gyakran beszélünk, és érdeklődünk a másik felől. Mostanra alakult ki bennünk, hogy a közös munkánkat milyennek képzeljük el, mi legyen például a dal témája. Miki a kezdettől fogva azt akarta, hogy arról énekeljek, amiről igazán szeretnék. A stúdiómunkálatok úgy zajlottak, hogy amíg én Budapesten voltam, addig ő kint, és úgymond műholdon keresztül, a Skype-on át adott folyamatosan instrukciókat nekem. 

Ismét egy gyorsabb számot kaptunk tőled...

Ez a dal stílusában nagyon pörgős. A téma pedig arról szól, hogy néha vannak olyan napok, hónapok, hetek, amikor úgymond semmi sem jön össze, semmi nem úgy alakul, ahogy szeretnénk. Egyszerűen bal lábbal ébredünk fel. Sosem szabad feladnunk, mindig harcolnunk kell. 

Mi volt az első gondolatod, mikor  megtudtad, hogy bekerültél A Dal-ba?

Beküldtük a dalt, és onnantól egyáltalán nem szerettem volna gondolni rá. Szerettem volna úgymond elfejteni az egészet, mert nyilván nem akartam csalódni. A koncerteken később énekeltem volna akkor is, ha nem kerül be a műsorba. Amikor azonban kiderült, hogy bent vagyunk A Dal-ban, akkor konkrétan ugráltam örömömben. Utána körbetelefonáltam a családom, és a barátnőim, akik velem együtt örültek. Úgy érzem, megértem erre a feladatra, és úgy gondolom, most már ki tudnék állni arra a bizonyos színpadra, és méltón képviselni minden magyart, határon innen és túl. Nagy felelősség ugyan, de mindent megteszek, hogy megálljam a helyem. Bízom benne, hogy a nézők hisznek majd bennem, és szavaznak rám. 

Mit gondolsz a versenytársakról?

Nagyon sok mindenkit ismerek, így igazán baráti lesz a hangulat. Egyáltalán nem érzem feszélyezve magam, annak ellenére, hogy ez egy nagyon erős mezőny lesz. Sőt, mivel ilyen jók a versenytársak, ez engem arra inspirál, hogy jobb és jobb legyek. Megtisztelő, hogy ott lehetek a mezőnyben, már nagyon várom a műsort!Eredetileg publikálva: BuliStar
Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos