Barátságfaktor Antal Timivel és Kvaka Andival


Miután elsőként búcsúzott az X-Faktor 2012 versenyétől, Kvaka Andrea egy percig sem titkolta: ő bizony Antal Timi győzelméért szurkol a továbbiakban. És bár Timi a tehetségkutatóban nem győzedelmeskedett, mégis sokat nyert, egy nagyon jó barátságot. Mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy vajon mennyi ismeri egymást ez a két mindig mosolygós, vidám lány! Így hát elhívtuk őket egy kis csajcsevejre, miközben egyik közös kedvenc édességüket, kürtőskalácsot faltunk (amelyért Köszönet a Vitéz Kürtős csapatának!).

Tudjuk, hogy már az X-Faktor versenye során szoros barátság kötött össze benneteket. Hogyan és mikor kezdődött az egész?

Timi: Mi már a táborban beszéltünk Andival. Arra emlékszem, hogy a folyosón ültünk, és én ültem a jobb oldalán. Kérdeztük egymástól, hogy ki mit énekel, és fura módon ugyanazt a dalt kaptuk, csak éppen külön csapatban voltunk. Érdekes volt, hogy még a részek is megegyeztek, ugyanazokat a sorokat kellett énekelnünk. Aztán bekerültünk a mentorokházába, ahol már nagyon örültünk egymásnak. Itt egymás mellett volt a szobánk, és bár a mentorházban elég szigorúak voltak velünk, és nem nagyon beszélgethettünk, ennek ellenére igyekeztünk egymással megosztani az élményeinket. Végül pedig bejutottunk az élőadásba. Andinak örültem a legjobban, hogy bekerült, még akkor is, ha tudtam, hogy ezzel az én esélyeim csökkenhetnek a továbbjutásra. Szeptember másodikán beköltöztünk a Corvinba, és mindketten ugyanazt a hatalmas szobát néztük ki maguknak, így hát szobatársak lettünk. Innentől kezdve sülve-főve együtt voltunk, együtt mentünk vásárolni, együtt rendeltünk kaját, együtt próbáltunk és gyakoroltuk a dalokat. 

Amikor a másiknak rossz kedve van, miként dobjátok őt fel?

Timi: Hál’ Istennek eddig nem sok olyan pillanat volt, ami rosszul érintett bennünket. Talán egy ilyen szituáció volt, mégpedig amikor Andi kiesett a versenyből. Én ezt nagyon-nagyon rosszul éltem meg. De mondtam neki, hogy az, hogy ő elsőként esett ki a versenyből, nem azt jelenti, hogy ő a legrosszabb a mezőnyben. Sőt, szerintem ő volt az egyik legnagyobb női hang a szériában. Próbáltam sokat viccelődni, és pozitív dolgokat mondani neki. Az X-Faktor csak egy lépcsőfok volt, az emberek megismerték, és van egy szuper rajongótábora. 

Andi: Valóban mindketten nagyon vidám emberek vagyunk, ezért nem sokszor kellett praktikákhoz fordulnunk.  A műsor vége felé Timi picit már fáradt volt, és bár már kiestem és nem laktam a Corvinon, minden élőadás előtt mentem hozzá és ott voltam mellette, ha beszélgetni szeretett volna. 

És mivel lehet a legjobban felbosszantani?

Timi: Azt tudni kell rólam, hogy kicsit rendetlen vagyok. Van olyan, hogy lerakom a cuccom a földre, és ott hagyom egy hétig. Volt olyan, hogy át kellett lépnie a dolgaimon, ezzel pedig egyszer sikerült felhúznom… 

Andi: Nagyon türelmes ember Timi, szerintem még egyszer sem bosszantottam fel! 

Andi köztudottan imádja a filmeket. Mi a kedvenc alkotása, műfaja?

Timi: Rengeteg filmet néztünk meg a műsor során a lakásban. Imádja a horror filmeket, nagyon sokszor próbált rávenni arra, hogy nézzük ezt a műfajt, nem sok sikerrel. A kedvence talán a Végső állomás. Ezt mondjuk egyébként még én is megnézem! 

És Timinek?
Andi: Szereti a vígjátékokat, a romantikus és akció filmeket. Sok romantikus-síros filmet néztünk meg együtt a Corvinon! 

Milyen közös programokat szerveztek?

Timi: Hál’ Istennek mindkettőnknek sok dolga van! Így inkább spontán jönnek össze a dolgaink. Volt már olyan, hogy sütögettünk otthon, és áthívtam magamhoz őt is. De eljött egy élőzenekaros koncertemre is, ahol egyébként egy közös AC/DC dalt is előadtunk. És persze szoktunk irogatni is egymásnak, vagy felhívjuk a másikat, hogy mi újság vele.

Andi: De volt már olyan, is hogy plázázni mentünk, ahol mindenféle új dolgot felpróbálunk és jó sokat nevettünk. 

Ki a másik példaképe?

Timi: Magánéletben szerintem az Anyukája lehet a példaképe. Szakmailag pedig Alicia Keys -t szereti nagyon, és mivel énekli is a dalait, így talán rá gondolnék.

Andi: A régi klasszikus zenekarokat kedveli, mint az Ac/DC, a Guns and Roses, a Bikini. Szereti az élettel teli zenéket. Ezen kívül Natasha Bedingfield és Jessie J a nagy kedvence. 

Mi a másik hobbija?

Timi: Filmnézés, és olvasás! Azt tudom például, hogy angyalos kártyái vannak, meg könyvei! 

Andi: Az alvás! A néptánc, ami ugyanúgy az élete része, mint a zene. 

Kedvenc étele?

Timi: A pizzát nagyon szereti, amit a Faktor házban is rengeteget ettünk. Egyébként megkedveltettem vele a zakuszkát is, amit anyukám csinál isteni finoman. Ha még nem hallottatok róla, akkor ez egy erdélyi étel, egyfajta paprikakrém, amelyet kenyérre lehet keni. Tényleg nagyon finom! 

Andi: Az anyukája főztje, ami valóban nagyon finom, már tapasztaltam! 

El tudnátok képzelni egy közös munkát?

Timi: Abszolút! Andit úgy ismertem meg, hogy ő nagyon őszinte és kedves lány. Két opció van szerintem duett szempontjából! Az egyik egy érzelmes, nagyon finom dallamvilágú dal lenne, amelyben nagyon-nagyokat lehetne énekelni. Amolyan Whitney Houston-os szám, ami valószínűleg a barátságról, de mindképpen valami pozitív dologról szólna. A másik verzió pedig egy olyan nóta lenne, amivel kirúgnánk a falakat, mivel mindketten szeretjük a rock-ot , talán egy AC/DC-s stílushoz tudnám hasonlítani. Remélem valamikor ez meg is valósulhat! 

Andi: Imádom, amit csinál a hangjával és biztosan csupa nevetés lenne a közös munka!

Beszélgető partner: Nikkk