Ugrás a fő tartalomra

Barátságukról mesélt Száraz Tamás és Bebe!

A Picasso Branch nevű popbanda 1999 januárjában jött létre. Még ebben az évben megjelent debütáló, Álmodj rólam című maxilemezük, amelyet hamarosan nagykorongjuk követett. A csapat eredetileg 5 srácból (Tomi, Bebe, Márk, Ricky és Tim) állt, majd az időfolyamán folyamatos tagcserék történtek. A PSB egykori énekesei közül néhányan a mai napig baráti kapcsolatot ápolnak, nincs ez másként a Back II Black fantasztikus hangú frontemberével, Abebe Dániellel, és a szintén roppant tehetséges Száraz Tamással sem.  


A PSB-ből elsőként Bebe vált ki. Akkor is tartottátok a kapcsolatot? Hogyan tudtátok az akkori körülmények ellenére megőrizni a barátságotokat? 

Tomi: Amikor Bebe kivált a csapatból, nagyon nehéz volt a helyzet. Bebét ugyanis én mindig szerettem és tiszteltem, mind szakmailag, mind emberileg. Sajnos a menedzsmentek háborúja, és a zenekari stílusok közötti erősen dúló harcok miatt – mivel Bebe a kiválásával zenei stílust is váltott egyben – elég nehezen tartottuk a kapcsolatot, és ritkán tudtunk találkozni. Azt mondják, ha valakiknél meg van a közös hullám, mindegy mennyi idő telik el, ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Ez történt a mi esetünkben is.
 
Hogyan kezdődött a barátságotok?

Tomi: Akkoriban – PSB kezdetekor – zeneileg mi álltunk egymáshoz a legközelebb. Mindketten hasonló stílusokat szerettünk és énekeltünk alapvetően. De én voltam a legfiatalabb, ő pedig a legidősebb a csapatban, így valamilyen szinten mindezek ellenére mégis külön utakon jártunk. Egyébként egy időben együtt laktunk egy albérletben, mert ugye se neki, se nekem nem volt lakásom. 

Bebe: A barátságunk 2000 táján, már a PSB megalakulásakor kezdődött, és szerintem mondhatjuk, hogy azóta is tart! De mivel a csapat előtt nem ismertük egymást, kellett egy kis idő, hogy kialakuljon barátságunk.


Manapság hogyan tudjátok tartani a kapcsolatot?

Tomi: Van úgy, hogy mindkettőnk elfoglaltságai miatt egyszerűen nincs időnk találkozni. Mikor egyikünk ér rá, akkora másik épp külföldön van, és sorolhatnánk. Ezért olyankor írunk rá egymásra, mikor tuti nagyon flexibilisek vagyunk pár napig, vagy akár 1 hétig.

Milyen közös programokat szerveztek?

Tomi: Általában úgy tudunk találkozni, hogy elmegyünk egy közös buliba. De tavasztól remélem, hogy gyakrabban látjuk egymást, mivel ők is kiköltöznek a városból, ráadásul nem is olyan messzire tőlünk! Szóval már tervezzünk a közös kerti party-t!

Mit kedvelsz a barátságotokban, Bebében a legjobban?

Tomi: Bebében mindig azt szerettem, hogy egy igazán jó lélek, aki mindenkivel szemben nyitott, és elképesztő energiái vannak színpadon, no és a magánéletben is. Mindketten hasonlóan gondolkodunk a zenéről, és mindketten elég nyitott emberek vagyunk.

És mi Tomi legjobb tulajdonsága?

Bebe: Az általam leginkább kedvelt tulajdonsága az egyetemesség.

Terveztek közös munkát?

Tomi: Már felvetődött, hogy ha többet fogunk találkozni, akkor talán valami közös éneklést is összehozunk! 

Bebe: Remélem, hogy lesz rá módunk, hogy meg is valósítsuk!

Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos