Barna Bernadett: "Nem az ismertségtől leszek boldog"

Barna Bernadett arcát a legtöbben alighanem a Jukebox Babiez csajbandájából ismerhetitek, mint Janella. A fiatal lány később feltűnt a Sugarloaf castingján is, ahol a legjobb 5 énekesnőig jutott el, jelenleg pedig a Children of Distance srácaival dolgozik együtt. 


Mikor érezted először, hogy énekesnő szeretnél lenni?


Ennek már több mint 14 éve. Már óvodás koromban is érdekelt az éneklés, persze akkor még csak a „Süss fel nap” és egyéb örökzöldek tarkították repertoáromat. Az énekléssel 9 éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni, mikor is felvételt hirdetett a szolnoki Lurkó színpad. A szakkörbe való bekerülésemhez vezethető vissza az énekesi pályafutásom, hiszen ez volt az első mérföldkő az életemben. A színjátszó szakkörben zenés darabokat adtunk elő, ami még inkább arra motivált, hogy egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtsak. Emellett Terjéki Katalin énektanárnőnél képeztettem folyamatosan a hangomat. Aztán a színjátszás kiszorult az életemből, viszont az éneklést nem hagytam abba, és ezt azóta is rendületlenül folytatom tovább!? 

Ki az, aki a legnagyobb támaszod, és a leginkább támogat utadon? 

Nehéz kiragadni egy embert, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egész családom ,- testvérektől a szülőkön át a nagyszülőkig – , mindig mindenben mellettem állnak és támogatnak. Ha valakit mégis ki kellene emelnem, akkor az az anyukám lenne. Ő az, aki mindig napi szinten biztatott, hitt bennem és még a legnehezebb időszakokban is mellettem állt. Nagyon szoros a kötelék közöttünk, olyannyira ,hogy naponta akár több órát is képesek vagyunk telefonon beszélni, ha épp nem vagyok Szolnokon. 

A legtöbben talán Magyarország első ötfős lánybandájából, a Jukebox Babiez-ből ismerhetnek. Hogy kerültél a csapatba?                

A Jukebox Babiez nevű formációra egy rádiós felhívás alkalmából figyeltem fel, mikor is a producer keresett még egy lányt a csapatába. Apukám biztatására elküldtem egy bemutatkozó anyagot a megadott e-mail címre és hamarosan jött is a várva várt visszajelzés, hogy szeretne a menedzsment megismerni. Hirtelen úgy felpörögtek az események, hogy szinte fel se fogtam, hogy már én is a csapat tagja lettem. 


Hogy élted meg a JBB időszakot? Milyen hasznos tapasztalatokat kaptál?        

Rengeteg tapasztalatot szereztem, volt köztük pozitív és negatív is egyaránt. A JBB mind a személyiségem fejlődésében hatalmas előrelépés volt, mind pedig a szakmai munkám terén. A napi több órás táncpróba a kitartásomat, a szigorú bánásmód pedig a lelkemet erősítette. Magabiztosabb és talpraesettebb lettem ezen idő alatt. Örülök, hogy ennek a lánycsapatnak a tagja lehettem, mert olyan céltudatos és tiszta szívű embereket ismertem meg a JBB lányok személyében, akiket a mai napig nagyon kedvelek és szeretek. 

Kényes téma, de pontosan miért váltál el tőlük? 

1 évig működött a formáció, aztán sajnos elváltak útjaink. Ennek több oka is van, de az árnyoldalakra inkább nem szeretnék kitérni. Annyit azért elárulok, hogy már nem ugyanaz volt, mint a kezdetekkor, változtak a körülmények és ezzel együtt változtak az elképzelések is, amelyek már nem egyeztek az enyéimmel. Megalkudni nem szerettem volna, ezért jobbnak láttam, ha elválnak útjaink a produkcióval. 

Láthattunk a Sugarloaf énekesnő választó castingján is. Miért jelentkeztél? 

A Sugarloaf casting egy nagyon emlékezetes és abszolút pozitív állomás volt az életemben. Egy véletlen során adódott a lehetőség, melyet semmiféleképp sem szerettem volna kihagyni. Ki tudja mit hoz az élet alapon nem mehetünk el csakúgy az ilyen ritka alkalmak mellett. Veszíteni abszolút nem veszítettem semmit, hiszen az, hogy ennyi tehetséges énekes közül alkalmasnak találtak engem is a frontember szerep betöltésére, igazán felemelő érzés. Nagyon örülök, hogy ilyen humánus és elhivatott zenészekkel léphettem a színpadra, mint a srácok. Mindannyijukat nagyon megszerettem ezen idő alatt, és kívánom nekik hogy nagyon sok sikert érjenek el az új énekesükkel, Gubik Petrával! 

Dolgozol a Children of Distance srácaival is. Milyen ez a közös munka? 

A Children of Disctance-el már korábban is dolgoztunk együtt, a Másképp mégis ugyanúgy című dalban. Nagyon örülök, hogy amikor felötlött bennük az első élő zenekaros formáció gondolata, rám gondoltak, és felkértek, hogy legyek a session vokalistájuk. Bízom benne, hogy a rajongóik nem csalódtak bennem. 

Mi az álmod, mit szeretnél elérni ezen a nem egyszerű pályán? Mit kívánjunk Neked? 

Ha eddig megkérdezték tőlem, hogy mi a célom mindig azt válaszolta, hogy ismert és elismert énekesnővé szeretnék válni. Ezen vágyam nem változott, viszont az évek során átalakult. Nem az ismertségtől leszek boldog, hanem ha azt csinálhatom, amit szeretnék, és úgy ahogyan én szeretném. Olyan dalokat énekelek, amik nem csak engem, de mást is megérintenek, és remélem, hogy ezt más is elismeri egy napon! Az ismertség tehát csak hab a tortán, de nem ez a fő motivációm!

Beszélgető partner: Nikkk