Ugrás a fő tartalomra

Barna Bernadett: "Nem az ismertségtől leszek boldog"

Barna Bernadett arcát a legtöbben alighanem a Jukebox Babiez csajbandájából ismerhetitek, mint Janella. A fiatal lány később feltűnt a Sugarloaf castingján is, ahol a legjobb 5 énekesnőig jutott el, jelenleg pedig a Children of Distance srácaival dolgozik együtt. 


Mikor érezted először, hogy énekesnő szeretnél lenni?


Ennek már több mint 14 éve. Már óvodás koromban is érdekelt az éneklés, persze akkor még csak a „Süss fel nap” és egyéb örökzöldek tarkították repertoáromat. Az énekléssel 9 éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni, mikor is felvételt hirdetett a szolnoki Lurkó színpad. A szakkörbe való bekerülésemhez vezethető vissza az énekesi pályafutásom, hiszen ez volt az első mérföldkő az életemben. A színjátszó szakkörben zenés darabokat adtunk elő, ami még inkább arra motivált, hogy egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtsak. Emellett Terjéki Katalin énektanárnőnél képeztettem folyamatosan a hangomat. Aztán a színjátszás kiszorult az életemből, viszont az éneklést nem hagytam abba, és ezt azóta is rendületlenül folytatom tovább!? 

Ki az, aki a legnagyobb támaszod, és a leginkább támogat utadon? 

Nehéz kiragadni egy embert, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egész családom ,- testvérektől a szülőkön át a nagyszülőkig – , mindig mindenben mellettem állnak és támogatnak. Ha valakit mégis ki kellene emelnem, akkor az az anyukám lenne. Ő az, aki mindig napi szinten biztatott, hitt bennem és még a legnehezebb időszakokban is mellettem állt. Nagyon szoros a kötelék közöttünk, olyannyira ,hogy naponta akár több órát is képesek vagyunk telefonon beszélni, ha épp nem vagyok Szolnokon. 

A legtöbben talán Magyarország első ötfős lánybandájából, a Jukebox Babiez-ből ismerhetnek. Hogy kerültél a csapatba?                

A Jukebox Babiez nevű formációra egy rádiós felhívás alkalmából figyeltem fel, mikor is a producer keresett még egy lányt a csapatába. Apukám biztatására elküldtem egy bemutatkozó anyagot a megadott e-mail címre és hamarosan jött is a várva várt visszajelzés, hogy szeretne a menedzsment megismerni. Hirtelen úgy felpörögtek az események, hogy szinte fel se fogtam, hogy már én is a csapat tagja lettem. 


Hogy élted meg a JBB időszakot? Milyen hasznos tapasztalatokat kaptál?        

Rengeteg tapasztalatot szereztem, volt köztük pozitív és negatív is egyaránt. A JBB mind a személyiségem fejlődésében hatalmas előrelépés volt, mind pedig a szakmai munkám terén. A napi több órás táncpróba a kitartásomat, a szigorú bánásmód pedig a lelkemet erősítette. Magabiztosabb és talpraesettebb lettem ezen idő alatt. Örülök, hogy ennek a lánycsapatnak a tagja lehettem, mert olyan céltudatos és tiszta szívű embereket ismertem meg a JBB lányok személyében, akiket a mai napig nagyon kedvelek és szeretek. 

Kényes téma, de pontosan miért váltál el tőlük? 

1 évig működött a formáció, aztán sajnos elváltak útjaink. Ennek több oka is van, de az árnyoldalakra inkább nem szeretnék kitérni. Annyit azért elárulok, hogy már nem ugyanaz volt, mint a kezdetekkor, változtak a körülmények és ezzel együtt változtak az elképzelések is, amelyek már nem egyeztek az enyéimmel. Megalkudni nem szerettem volna, ezért jobbnak láttam, ha elválnak útjaink a produkcióval. 

Láthattunk a Sugarloaf énekesnő választó castingján is. Miért jelentkeztél? 

A Sugarloaf casting egy nagyon emlékezetes és abszolút pozitív állomás volt az életemben. Egy véletlen során adódott a lehetőség, melyet semmiféleképp sem szerettem volna kihagyni. Ki tudja mit hoz az élet alapon nem mehetünk el csakúgy az ilyen ritka alkalmak mellett. Veszíteni abszolút nem veszítettem semmit, hiszen az, hogy ennyi tehetséges énekes közül alkalmasnak találtak engem is a frontember szerep betöltésére, igazán felemelő érzés. Nagyon örülök, hogy ilyen humánus és elhivatott zenészekkel léphettem a színpadra, mint a srácok. Mindannyijukat nagyon megszerettem ezen idő alatt, és kívánom nekik hogy nagyon sok sikert érjenek el az új énekesükkel, Gubik Petrával! 

Dolgozol a Children of Distance srácaival is. Milyen ez a közös munka? 

A Children of Disctance-el már korábban is dolgoztunk együtt, a Másképp mégis ugyanúgy című dalban. Nagyon örülök, hogy amikor felötlött bennük az első élő zenekaros formáció gondolata, rám gondoltak, és felkértek, hogy legyek a session vokalistájuk. Bízom benne, hogy a rajongóik nem csalódtak bennem. 

Mi az álmod, mit szeretnél elérni ezen a nem egyszerű pályán? Mit kívánjunk Neked? 

Ha eddig megkérdezték tőlem, hogy mi a célom mindig azt válaszolta, hogy ismert és elismert énekesnővé szeretnék válni. Ezen vágyam nem változott, viszont az évek során átalakult. Nem az ismertségtől leszek boldog, hanem ha azt csinálhatom, amit szeretnék, és úgy ahogyan én szeretném. Olyan dalokat énekelek, amik nem csak engem, de mást is megérintenek, és remélem, hogy ezt más is elismeri egy napon! Az ismertség tehát csak hab a tortán, de nem ez a fő motivációm!

Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos