Ugrás a fő tartalomra

Csúcsra jutott a Casanova Night!


Augusztus első szombat estéjén sor került a Casanova Night Musical premierjére. A bemutatót a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadára álmodták meg, ahol a mai popzene ismert és népszerű tehetségei léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.

A történet mindenki számára ismerős: Casanova (Vastag Csaba) egy igazi kalandor, aki nők tucatjait csábítja el egy-egy éjszakára (ha jut nekik egy teljes éjszaka), hogy boldoggá tegye őket a légyottok röpke idején. A hölgyek (Dér Heni, Erdélyi Csilla, Pajor Noémi) nyilván többet szeretnének, mint amennyit a szívtipró szán nekik, ám a csalfa férfi mindenesetben továbbáll. A Casanova Night Musical nem más, mint egy apró belső utazás Casanova által, aki elég felszínes és naív ahhoz, hogy egyedül ne, csakis őrangyala (Erdőhegyi Brigitta) segítségével jöjjön rá, hogy az út során mindvégig első, egyben örök szerelmét, Bettinát (Nyári Edit) kereste. Bettina azonban az idő folyamán örömlány lesz, aki többé nem lehet a nagy csábítóé, hiszen már mindenkié… A darabban azonban nem kell nélkülöznünk az igaz szerelmet sem, hiszen Casanova jó barátja, Kölyök (Vastag Tamás) bár kissé különös körülmények között (mivel a hölgy eleinte Casanovával szűri össze a levet), de megtalálja szíve választottját (Nyári Aliz).

Pop, rock és lágy dallamok. Pimasz humor, látványos díszlet, ízléses animációk és még annál is izgalmasabb táncok. A legjobban azonban alighanem a karakterek lettek eltalálva, hiszen mindenki egy teljesen hiteles szerepben tűnhetett fel. A bombaformában lévő Dér Henit láthattuk már a bosszúálló karakterében, hiszen Ég veled című klipjében egy férfit (Ficzkó Andris) kötöz meg. De testhezálló volt a naív szűz lány megformálásában Pajor Noémi, az angyalbőrbe bújt segítő: Erdőhegyi Brigi, vagy éppen a többi nőhöz képest visszafogott öltözékű, de érző szíveket takaró Nyári lányok szerepe is. Ki kell emelnem még az apácából prostivá változó, gyönyörű hanggal megáldott Erdélyi Csillát, akinél jobb, megragadóbb, ütősebb kezdést keresve sem találnánk. Magasra tette a lécet, de nagy örömömre a többiek sietve csatlakoztak hozzá. A fiúk részéről sem lehet okunk panaszra. Vastag Csabi alighanem a nézők fejét is elcsavarta. Vastag Tomi pedig profi színészhez méltón vitte magával a közönséget szinte észrevétlenül. Ez a fiú bizony színésznek született!
Az életre és a szerelemre buzdító darab bemutatója után elsőként Nyári Alizzal beszélgettem, aki nővérével együtt a musicalek világában kezdte el karrierjét gyerekszínészként. „Tényleg egy csodálatos érzés volt ez az este, hiszen itt mást kell csinálnunk, mint egy koncert során. Összetettebb feladat, színészként több dologra kell odafigyelnünk. Ez az előadás egy olyan pont volt a pályánk során, amit nagyon élveztünk. Nagyon jó csapat jött össze, és élvezet volt mindenkivel a közös munka.” - mondta a kisebbik Nyári lány.

„A legnehezebb a munka során az volt, hogy keveset tudtunk a színpadon, díszletben próbálni. Emiatt voltak izgalmak, de senki és semmi nem állított meg minket, összeállt a darab hamar.” – mondta boldogan a koreográfus, Király Béla. „Nagyon izgultam a kezdés előtt és a nyitány alatt, de aztán láttam, hogy minden a helyén van és kiválóan indult a darab. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a táncosokra és az énekesekre egyaránt. Mindenki a maximumot hozta. Imádtam Dér Henivel dolgozni, nagyon megszerettem őt. Egy olyan előadó, aki jobb és jobb akar lenni.” – tette még hozzá Béla, akinek neve garancia a minőségi szórakozásra.

„Érdekes volt ez az este. Jó érzés újra kicsit Heninek lenni.” – kezdte a dominaként bizonyító Dér Heni. – „Nekem nagyon tetszett a karakterem. Összességében mindegyikünkből van egy kis szeletke a karakterünkben, amit kaptunk és játszunk, bennem is van egy ilyen keményebb én. Azok a gátak, szemérmes dolgok, amiktől féltem, hogy majd lesznek pont azért, mert ledér vagyok és erős karakterem van, ezek nem zavartak a darabban és át tudtam hidalni rajtuk. Minden olyan jelenetet, ami zavarba ejtő lett volna Csabival, azokat rögtön az elején elnevettük és nagyon lazán kezeltük. Innentől kezdve pedig minden ment a maga útján. Jó érzés volt dominának lenni, jól éreztem magam az előadáson.” - tette hozzá Heni. Eredetileg publikálva: BuliStar
Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos