Csúcsra jutott a Casanova Night!


Augusztus első szombat estéjén sor került a Casanova Night Musical premierjére. A bemutatót a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadára álmodták meg, ahol a mai popzene ismert és népszerű tehetségei léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.

A történet mindenki számára ismerős: Casanova (Vastag Csaba) egy igazi kalandor, aki nők tucatjait csábítja el egy-egy éjszakára (ha jut nekik egy teljes éjszaka), hogy boldoggá tegye őket a légyottok röpke idején. A hölgyek (Dér Heni, Erdélyi Csilla, Pajor Noémi) nyilván többet szeretnének, mint amennyit a szívtipró szán nekik, ám a csalfa férfi mindenesetben továbbáll. A Casanova Night Musical nem más, mint egy apró belső utazás Casanova által, aki elég felszínes és naív ahhoz, hogy egyedül ne, csakis őrangyala (Erdőhegyi Brigitta) segítségével jöjjön rá, hogy az út során mindvégig első, egyben örök szerelmét, Bettinát (Nyári Edit) kereste. Bettina azonban az idő folyamán örömlány lesz, aki többé nem lehet a nagy csábítóé, hiszen már mindenkié… A darabban azonban nem kell nélkülöznünk az igaz szerelmet sem, hiszen Casanova jó barátja, Kölyök (Vastag Tamás) bár kissé különös körülmények között (mivel a hölgy eleinte Casanovával szűri össze a levet), de megtalálja szíve választottját (Nyári Aliz).

Pop, rock és lágy dallamok. Pimasz humor, látványos díszlet, ízléses animációk és még annál is izgalmasabb táncok. A legjobban azonban alighanem a karakterek lettek eltalálva, hiszen mindenki egy teljesen hiteles szerepben tűnhetett fel. A bombaformában lévő Dér Henit láthattuk már a bosszúálló karakterében, hiszen Ég veled című klipjében egy férfit (Ficzkó Andris) kötöz meg. De testhezálló volt a naív szűz lány megformálásában Pajor Noémi, az angyalbőrbe bújt segítő: Erdőhegyi Brigi, vagy éppen a többi nőhöz képest visszafogott öltözékű, de érző szíveket takaró Nyári lányok szerepe is. Ki kell emelnem még az apácából prostivá változó, gyönyörű hanggal megáldott Erdélyi Csillát, akinél jobb, megragadóbb, ütősebb kezdést keresve sem találnánk. Magasra tette a lécet, de nagy örömömre a többiek sietve csatlakoztak hozzá. A fiúk részéről sem lehet okunk panaszra. Vastag Csabi alighanem a nézők fejét is elcsavarta. Vastag Tomi pedig profi színészhez méltón vitte magával a közönséget szinte észrevétlenül. Ez a fiú bizony színésznek született!
Az életre és a szerelemre buzdító darab bemutatója után elsőként Nyári Alizzal beszélgettem, aki nővérével együtt a musicalek világában kezdte el karrierjét gyerekszínészként. „Tényleg egy csodálatos érzés volt ez az este, hiszen itt mást kell csinálnunk, mint egy koncert során. Összetettebb feladat, színészként több dologra kell odafigyelnünk. Ez az előadás egy olyan pont volt a pályánk során, amit nagyon élveztünk. Nagyon jó csapat jött össze, és élvezet volt mindenkivel a közös munka.” - mondta a kisebbik Nyári lány.

„A legnehezebb a munka során az volt, hogy keveset tudtunk a színpadon, díszletben próbálni. Emiatt voltak izgalmak, de senki és semmi nem állított meg minket, összeállt a darab hamar.” – mondta boldogan a koreográfus, Király Béla. „Nagyon izgultam a kezdés előtt és a nyitány alatt, de aztán láttam, hogy minden a helyén van és kiválóan indult a darab. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a táncosokra és az énekesekre egyaránt. Mindenki a maximumot hozta. Imádtam Dér Henivel dolgozni, nagyon megszerettem őt. Egy olyan előadó, aki jobb és jobb akar lenni.” – tette még hozzá Béla, akinek neve garancia a minőségi szórakozásra.

„Érdekes volt ez az este. Jó érzés újra kicsit Heninek lenni.” – kezdte a dominaként bizonyító Dér Heni. – „Nekem nagyon tetszett a karakterem. Összességében mindegyikünkből van egy kis szeletke a karakterünkben, amit kaptunk és játszunk, bennem is van egy ilyen keményebb én. Azok a gátak, szemérmes dolgok, amiktől féltem, hogy majd lesznek pont azért, mert ledér vagyok és erős karakterem van, ezek nem zavartak a darabban és át tudtam hidalni rajtuk. Minden olyan jelenetet, ami zavarba ejtő lett volna Csabival, azokat rögtön az elején elnevettük és nagyon lazán kezeltük. Innentől kezdve pedig minden ment a maga útján. Jó érzés volt dominának lenni, jól éreztem magam az előadáson.” - tette hozzá Heni. Eredetileg publikálva: BuliStar
Írta: Nikkk