Érzelmek, melódiák, és energia a Frank Sinatra - A hang előadásban

Miként választják meg Kennedyt elnöknek? Miféle maffiakapcsolatokat folytatott Frank Sinatra, és milyen nő ügyei voltak élete során? Hogyan hagyta ott szerető feleségét, gyermekeinek édesanyját, és miként formálta őt rögös életútja? Mindezt kiderül az Experidance Tánctársulat és Békéscsabai Jókai Színház közös produkciójából!


Frank Sinatra – A Hang előadását a fővárosi RaM Colosseumban gyakran láthatják a nézők. A darabban olyan művészek csillogtatják meg tudásukat, mint Vastag Tamás, Szomor György, vagy éppen Gubik Petra. Aki jegyet vált az előadásra, az felejthetetlen Sinatra melódiákat, csodálatos látványvilágot, és egy rázós, göröngyös életutat kap. Egy színdarab alappillérjei közé tartozik a koreográfia, amelyet ezúttal Román Sándor álmodott meg, és amit az ExperiDance Produkció táncosai pontosan, precízen teljesítenek. A táncok pedig abszolút harmóniában vannak a történettel, a színészekkel, a jelmezekkel, a fényekkel, valamint a zenékkel.

A főkaraktert, avagy Sinatrát Vastag Tamás alakítja, aki legutóbb a Sztárban sztár 2. műsorában is bizonyított. A színész-énekes olyannyira magabiztosan, és élethűen mozog Frank szerepében, hogy az ember néhány pillanat alatt elhiszi: nem Tamást, hanem Sinatrát látja a színpadon. Tomi profi módon, észrevétlenül viszi magával a közönséget, így hát senki nem gondolná, hogy nem végezte el a Színművészetit! Erre a szerepre bizony keresve sem találnánk jobb színészt!

Sinatra idősebbik énjét a rendező, Szomor György formálja meg, és miközben a My Way című slágert előadja, bizony érezni lehet, hogy a közönség levegőt venni is alig mer. Színészi, valamint énekes tudásával kiemelkedik még a darabból Katkó Ferenc is, aki Hank Sanicolaként az örök másodhegedűst, a jó barátot hozza. Sinatra második feleségét, a mesterkélt Ava Gardnert nem más alakítja, mint a 2012-es X-Faktorban feltűnt Gubik Petra. A bájos lány igazi dívaként tündököl, aki a szó minden értelmében nő. A darab egyik csúcspontját is Petrának köszönhetjük, amikor pár méter magasan a színpad felett ül egy "hintában". Petra alatt folyamatosan zajlanak az események, miközben csodálatosan énekel. Egy biztos, a 2014-es Arany Kotta Díjat nem véletlenül Gubik Petra nyerte el (a "Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban" kategóriában)!

Emlékezetes, katarzis pillanatokból akad bőven, ilyen például a darab lezárása is, amikor egyszerre láthatjuk a fiatalabb (Vastag Tamás), az idősebb (Szomor György), és a valódi Sinatrát (egy vászon segítségével) a színpadon. Ezt az előadást mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hiszen a fiataloknak retroéletérzés, az idősebbeknek pedig nosztalgia, de hogy mindenki kikapcsolódik, az több, mint száz százalék! Humor és sok-sok érzelem egy energikus darabban! 

„Sinatra túlélte Kennedyt, házasságait, válásait, még a halhatatlannak tűnő anyját is. Igen, Sinatra túlélte Dollyt, az apját, Elvist, a Beatlest, a beat korszakot és még ki tudja hány korszakot. Sinatra túlélt mindent, még önmagát is. Lehet, hogy egyszer úgy fognak rá emlékezni, mint a Nagy Túlélőre, a színészre, az életművészre, a maffiózóra. De azt hiszem, leginkább úgy fognak rá emlékezni, az énekes. Frank Sinatra, A HANG." (Szomor György) 


Eredetileg publikálva: BuliStar
Írta: Nikkk