Ugrás a fő tartalomra

Ez több, mint egy Kék Majom! – Karcolat Kritika!


Útjára indult Hujber Ferenc önálló kávéházi talkshowja, a Karcolat. Első vendégei az X-faktorból ismert Vastag Csaba, és Vastag Tamás voltak. Mi is ott jártunk! 

A talkshow egy roppant gyakran előforduló műfaj, amelynek két fajtája létezik. Vannak a késő esti, sztárokat felvonultató beszélgetések, és vannak a délutáni, utca emberét megszólaltató műsorok. Hujber Feri tegnap este debütáló, Karcolat névre keresztelt showjának vendégei ugyan a közérdeklődés középpontjában álló Vastag testvérek, ám maga a műsor az utca emberét kereste, és találta meg az X-faktor felfedezettjeiben. A színész célja nem titkoltan az volt, hogy kihozza a Művészekből az Embereket. Hát jól csinálta! Ezt támasztja alá Csabi egyik kijelentése is: „Egyikünk sem jó, vagy rossz.” 

Feri olyan témákat érintett, amelyekből jól érezhető, hogy barátság köti össze a Vastag testvérpárral, illetve, hogy bizony jól ismeri a szakma csínját-bínját. A beszélgetés fergeteges hangulatban telt, könnyed volt, és természetesen nem maradt el a humor sem. Így hát többek között megtudhattuk, hogy Vastag Tamás a szabadságot egyfajta rabságnak éli meg, hiszen ahogy ő mondta: „Amikor nem kell semmit csinálom, nem is csinálok semmit.” 

A beszélgetést egy-egy dal erejéig bontották meg a fiúk, így többek között Tomi által felcsendült a February Song, az It’s my life, Csabi pedig saját dalával, a Menedékkel lepte meg a közönséget. A műsort pedig közös slágerük, az Őrizd az álmod zárta. A talkshow kritikák gyakran nélkülözik a műfaj sajátosságait, és szinte mindig a magas kultúra formai jegyeinek hiányolására térnek rá, hogy aztán elutasíthassák ezt a szórakoztató műsort. 

Nos, a Karcolatot kár lenne elutasítani, így ugorjunk neki „szakmai” szempontból is a kérdésnek: 

– A talkshowban van egy műsorvezető, aki irányítja a beszélgetést. Nem egyszerű két olyan előadóval csevegni, akik az állandó időhiányhoz vannak szokva, és mindig rohanniuk kell, mert vár rájuk egy újabb feladat. Feri ezt remekül megoldotta, hiszen már az első perctől sugárzott belőle a nyugalom, és egy kellemes este lehetősége. 
– Az efféle programok neve gyakran a műsorvezető nevével azonosak, ám, hogy Feriék választása a Karcolatra esett, nem véletlen. Hiszen ez az irodalmi műfaj kifejezetten egy-egy epizódot ragad meg, és elemzi azt sajátos, ironikus stílusban. Ez történt ezen az estén is! 
– A beszélgetés legtöbbször egy stúdióban történik, ahol természetesen jelen van a közönség is. Mivel Feri talkshowja nem a televízió számára készült, sokkal inkább a helyszínen személyesen megjelent közönségnek, így ezt a pontot is nyugodt szívvel kipipálhatjuk. 
– Gyakran (ám nem mindig) szakértőket is bevonnak a beszélgetésbe. A szakértő ezúttal maga a műsorvezető volt, mivel, ahogy arra már korábban is kitértem: jól ismeri a zeneipar világát, hátterét.
– A beszélgető show célközönsége leginkább a nők szoktak lenni. Bár a közönség nagy része valóban a gyengébbik nemből állt, mégis merem ajánlani férfiaknak is a további részeket! Legközelebb augusztus tizenhetedikén vár titeket Hujber Feri, aki ezúttal egyik legjobb barátját, Mészáros Árpád Zsoltot fogja vendégül látni a Karcolatnak otthont adó Creol bárban. 
Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos