Ezeket a dalokat pörgettük legtöbbet 2014-ben!

Akárcsak a divat, a zene is képes arra, hogy folyamatosan megújuljon, és fejlődjön. Egy izgalmas dal gyógyító hatással van fájó lelkünkre, jó kedvünket pedig bármikor képes még tovább fokozni. Idén is kaptunk mindenfélét a magyar zenei élet képviselőitől. Összeállításunkban most a 2014-es esztendőben legtöbbször pörgetett számokat szedtük össze Nektek.

Kállay-Saunders András - Running

Merjük állítani, hogy az egykori Megasztáros felfedezett slágerét országszerte mindenki ismeri és szereti, hiszen amellett, hogy az énekes a koppenhágai, 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon ezzel képviselte hazánkat, egy igazán érzékeny témát (a családon belül erőszakot) ír körbe. A szerzemény zenéjét András Szakos Krisztiánnal karöltve alkotta. Az Eurovízión Andris az 5. helyet szerezte meg, ami a második legjobb helyezés, amit magyar versenyző el tudott érni a dalfesztiválok történetében.


Boggie - Parfüm

Tavaly decemberben Parfüm című számának köszönhetően Boggie villámgyorsan ismert lett hazánkban, és határainkon túl is. A klipben burkoltan érezhetünk némi kritikát, hiszen Boggie a szemünk láttára alakul át címlaplánnyá. A dal zenéjét Boggie, és Sebestyén Áron, szövegét pedig Dorozsmai Péter alkotta. Az énekesnőt idén is láthattuk a képernyőn, mégpedig A Dal 2015 műsorában.


Majka & Curtis – Csak Te létezel

A Majka és Curtis alkotta formáció sikere már-már követhetetlen, hiszen sorra döntik meg a rekordokat, amelyet az a tény sem akadályoz, hogy a rádiók nem igazán szeretik őket játszani… A duó márciusban dobta piacra Csak Te létezel számát, és annak klipjét, amelyet több mint 6.000.000-an csekkoltak már a YouTube-on. A Csak te létezel szövegét a srácok szerezték, a videót pedig Galler András Indián rendezte.


Mohamed Fatima – Ragyog a szívem

Több évnyi kihagyás után Fatimát a The Voice műsorában láthattuk újra, az áttörést azonban alighanem A Dal hozta el számára. A Nem bajt követte a Ragyog a szívem, amely a rádiókon kívül a különböző televíziós tehetségkutatókban is gyakran felcsendül. A szám zenéjét Nagy Laci Gitano, szövegét pedig Kotsy Kriszta írta.


Dér Heni – Ég veled

Dér Heni első igazi szóló dalát (a Turn it up után) tavaly decemberben publikálta ugyan, de megállapíthatjuk, hogy az egész 2014-es esztendőnket végig követte az odamondós csajsláger. A szám szövegét Burai Krisztián, és Szabó Norbert, zenéjét pedig Heni mellett ugyancsak Burai Krisztián, és Bodóczki Ernő kreálták. Bár külföldön évek óta népszerűek az ehhez hasonló, vidáman szakítós nóták, a Sugarloaf egykori énekesnőjének köszönhetően végre magyar nyelven is pimaszkodhatunk exünkkel!


Ákos – Igazán

Ákos szeptember közepén rukkolt elő Igazán című számával, amellyel hamar a slágerlisták élén landolt. A dalhoz klip is készült ugyancsak az előadó rendezésében. Egyszerűen zseniális!


HoneyBeast – Legnagyobb hős

Az érzelmes extrémitásról ismert, tábortüzes hangulatot megidéző HoneyBeast ugyancsak a Dal-ban tett szert nagy népszerűségre. Januárban jelentek meg Legnagyobb hős című számukkal, melyet Bencsik-Kovács Zoltán-nak köszönhetünk. A dal videóját több mint 2.800.000-en tekintették meg a YouTube-on.


Kocsis Tibor – Hello Budapest

Tibor 2014-es Új holnap című korongjának egyik legnagyobb slágerét a Hello Budapest jelenti, amellyel minden reggelünk energiával telve indulhat, hiszen a Juventus Rádió hivatalos indulója a dal. A szám szövegét Szente Vajk, zenéjét pedig Vödrös Márton, és Tibor álmodta meg. YouTube: Több mint 90.000 megtekintés.


Takács Nikolas – Rád hangoltam

Takács Nikolas februárban megjelent számára nem nehéz rá hangolódni. Üdítő dallamvezetés, izgalmas hang, érdekes szöveg, nem véletlen hát, hogy több mint 800.000-szer meghallgattátok a videómegosztón. A Rád hangoltam zenéjét Szabó Zé, szövegét pedig Molnár Tamás írta.


Wellhello - Rakpart

Az idei esztendő egyik igazi különlegességét a Fluor és Diaz alkotta Wellhello formáció jelenti. A duó debütáló számát Rakpartra keresztelték, melynek zenéjét Diaz, szövegét pedig Fluor álmodta meg. Szaxofon fronton Bartók Máté, vokálként pedig Péterffy Lili tette hozzá a szükséges pluszt. A srácok nem tétlenkednek, hiszen azóta kijöttek Apuveddmeg szerzeményükkel, valamint Szakács Gergő Ősz utcája is az ő kezükből került ki! És akkor még nem is beszéltünk Fluor: Felébredni másholjáról, vagy a Red Bull Pilvakeres: Szeptember végénről.


Caramel – Mégegyszer

Caramelt a Megasztár második szériájában ismerhettük meg, és ő a remek példa arra, hogy sok-sok munkával, valamint kitartással igenis le lehet vetkőzni a tehetségkutatós előítéleteket. A mára már Fonogram-díjas énekes októberben dobta piacra hatodik albumát, Epicentrum címmel. Carameltől idén is több izgalmas slágert kaptunk, legutóbbit a Mégegyszer jelenti, amelyet a YouTube-on egy hónap alatt több mint 75.000-en tekintettek meg.


Janicsák Veca – Könnyek az esőben

Janicsák Veca eddigi legjobb klipjét kaptuk július elején. A MAHASZ rádiós játszási listáján nyáron a harmadik helyen landolt a szám, amely ősszel is megőrizte bronzérmes pozícióját. A dal zenéjét Veca és Szűcs Norbert, szövegét pedig az énekesnő édesapja, Janicsák István szerezte.


Vastag Csaba – Őrült éjjel

Az X-Faktor első szériájának győztese márciusban dobta piacra Őrült éjjel című számát, amely a tavaly decemberben megjelent nagylemezén található. A dal zenéjét Szabó Zé, és Rakonczai Viktor kreálták, a legnagyobb videómegosztó portálon pedig több mint 54.000-szer játszották le.


Punnany Massif – Hétköznapi Hősök

Szeptemberben érkezett a Punnany Massif legújabb durranása, a Hétköznapi Hősök. A sláger szövegét Felcser Máté, és Farkas Roland, zenéjét ugyancsak Felcser Máté szerezte. A több mint 1.000.000-os YouTube megtekintés pedig önmagáért beszél. A srácok tudják, hogy a rajongók szeretete tolja előre szekerüket, nem csoda hát, hogy a dal klipjében 150 szerencsés fan szerepelhetett is.


Deniz – Ne akarj

A Nagy-Szín-Pad verseny kapcsán köztudatba kerülő előadó szeptemberben lepte meg közönségét Ne akarj című számával. Deniztől megszokhattuk már, hogy minden anyaga komoly mondanivalóval rendelkezik, és persze nincs ez másként ezzel a dallal sem. A Ne akarj szövegét a rapper, zenéjét pedig Aza álmodta meg.


Bogi – We all

Bogi A Dal című műsorban a döntőig jutott We All című számával, amely azóta is megállíthatatlanul dübörög. Az eredeti dalhoz egy remix is készült, mégpedig a Compact Disco egyik tagja, Lotfi Begi által. A hivatalos klipet 300.000-en csekkolták már. Bogi egyébként a show 2015-ös felvonásában is versenybe száll, és ismét új oldaláról mutatkozik majd meg.