Ugrás a fő tartalomra

Godee tehetségét Kállay-Saunders András is elismeri

Adott egy iszonyatosan fiatal, ám annál is tehetségesebb srác, akinek hangjára még Kállay-Saunders András is felkapta fejét. Most pedig, hogy Godee kijött első saját számával, az idei Eurovíziós Dalfesztivál ötödik helyezettje elhatározta, hogy a maga módján, de segíti a kis rappert.  
„Amikor elkezdődött a zene és hallgattam a szöveget, néztem a képet és kirázott a hideg.” – kezdte Kállay-Saunders András Godee kapcsán. „Brutál tehetséges. Engem teljesen megindított. Mindig olyan dolgokról kell rappelnie, ami az életben van, és akkor nem lehet baj.” – tette még hozzá az énekes.

A fiú első videoklipjének megjelenése után megkerestük a Görög Godvin (Godee)-t, hogy mesélje el nekünk, hogyan is került kapcsolatba a zenével.

„11 éves voltam, amikor a nővéremmel karaokezni jártunk, és rappeltem kezdtem. Akkor nagyon megtetszett a Hip-Hop-Ungergrodund Rap világa, és rájöttem, hogy ez az én zenei stílusom. Sokan bíztattak, hogy folytassam és ez rátett egy lapáttal az egészre. Később tesóm párja meglepett egy zenei alappal, úgymond beattel. Azt mondta nekem, hogy írjak rá egy szöveget, én pedig így is tettem. Telt-múlt az idő, egyre jobban rákaptam. Volt egy világom, abban éltem, csak a rap volt és semmi más. Persze ez most is igaz, de azért igyekszem odafigyelni a sulira és minden más fontos dologra is.” – mondta a mindössze 13 esztendős Godee.


És hogy miről szól az első száma, a Múltadból jelenbe? A reményvesztettekről szól, a rossz dolgokról az életben az én látószögemből. Szól még arról is, hogy mi az, amit el akarok élni. Az álmomról, a céljaimról, a zenéről, és hogy az mit jelent nekem. A dalban olvasható egy kis szöveg is, ami hasonlít egy idézetre, ami egy úgymond úszógumi, ami engem fenntart a világban. Ez nekem a ZENE.”

A srác egyik legfőbb támogatója a sminkmester Czagány Ildikó, aki korábban olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Kökény Attila, a Belmondo, Nkuya Sonia (Sugarloaf), Veres Mónika, Szabó Mariann és még sokan mások.
„A már említett alapra Godee fél órán belül egy nagyon jó és használható szöveget írt. Ekkora derült ki számunkra, hogy nem csak jól rappel, de termékeny író is. Ő egy nagyon empatikus srác, lelkileg érett, és jól rá lát a dolgokra. Mindig büszkeséggel töltött el mikor másoknak rappelt, de a szöveg írása és az élethez való hozzáállása ámulattal tölt el.” – mesélte a BuliStarnak a büszke nővér.
Godee-t nem más karolta fel, mint Pacsai Márk Markanera, aki az eltelt 17 év során olyan előadóknak szerzett dalokat, mint Kállay-Saunders András, Palcsó Tamás, Tolvai Reni, Bereczki Zoltán, Kasza Tibi, vagy éppen Nagy Adri. „Az eddigi pályafutásom során nagyon sok emberrel dolgoztam már komoly sikerekkel. De Godee amolyan automata volt. Többet álmodik, mint amit egyáltalán egy ember kivitelezni tud és ez nagyon jó. Pontosan így fogja elérni a mindent. Nem kell neki mondani, hogy mit csináljon, egyszerűen csak terelgetni kell egy picit, hogy hogyan csinálja azt. Egyszerűen fantasztikus.”

Eredeti publikálás: BuliStar
Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos