Ugrás a fő tartalomra

Íme a Top 10 Megasztár sláger

Előítélet a tehetségkutatósokkal szemben ide, vagy oda, azt azért el kell ismernünk, hogy többüknek remek slágereket köszönhetünk. A Megasztár idén ünnepli 10. születésnapját, mi pedig ez alkalomból összeszedtük azt Top 10 slágert, melyeket gyakran pörgetnek a különböző rádiók, valamint a zenecsatornák.

Caramel: Jelenés

Gondoltátok volna, hogy Molnár Ferenc Caramel hangját immáron 10 éve is ismerhetjük? Pedig igaz, hiszen a srác 2004-ben tűnt fel a Megasztárban, ahol a győzelemig meg sem állt. Már a műsor során bemutatta első saját számát, a Szállok a dallal-t. Hogy mely slágere lehet a legnépszerűbb igen nehéz megtippelnünk, de hogy a trón közelében ott van a Lélekdonor, valamint a Jelenés az vitathatatlan.  Mi végül a frissebbet, vagyis a Jelenést hoztuk ki győztesnek, amit többek között a The Voice-ban  Gájer Bálint is előadott a verseny döntőjén. 

Rúzsa Magdolna: Egyszer

Az Artisjus-díjas énekesnőt a tehetségkutató harmadik szériájában pillanthattuk meg először, és Caramelhez hasonlatosan ő is az első helyen végzett a közönségnek köszönhetően. Rúzsa Magdi karrierjéhez szintén több sláger köthetünk, mint például az Aprócska blues-t, vagy éppen a Szerelem című dalt. A legfrissebb nóta azonban, amit gyakran pörgetnek a rádiók, az nem más, mint az Egyszer, amely Magdi Tizenegy című lemezén jelent meg, és amelynek mind zenéjét, mind a szövegét Presser Gábor szerezte.

Radics Gigi: Vadonatúj érzés 

A salgótarjáni énekesnőt a tehetségkutató ötödik szériájában láthattuk először, ám ott a legjobb 24 között búcsúzni kényszerültünk tőle. Radics Gigi azonban nem adta fel, egy évvel később ismét megpróbálkozott a Megasztárral, nem hiába, hiszen ő nyerte meg a felvonást. Gigi eddigi legnépszerűbb dalát alighanem a Vadonatúj Érzés című albuma címadó száma jelenti, amelyet Los Angelesben vettek fel 2012 nyarán. A nóta első helyen végzett a Mahasz, valamint a Class 40 listákon.

Tóth Vera: Miért pont ő 

A szintén Artisjus-díjas énekesnő csodálatos hangjával indult az egész Megasztár mizéria sikere, hiszen ő volt a tehetségkutató első győztese. Tóth Vera nevéhez azóta olyan népszerű dalok kötődnek, mint a Nem kell valaki másé, a Boldogtalan, vagy éppen a Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen. Mi azonban a Miért pont ő című slágert emelnénk ki mindközül, amely a 2006-ban megjelent Valami más korongján szerepel, és amelyet Szabó Ágnes szerzett a tehetségnek.

Kállay Saunders András: My baby 

Kállay Saunder Andrással a 2010-es szériában találkozhattunk, amikor a negyedik helyezésig jutott el. A négy esztendő alatt több sikeres dalt köszönhettünk neki, mint például a Csak Veled, a Tonight, vagy éppen az idei Eurovíziós Dalfesztiválra is kijutó, mélytartalmú Running. András sokak szerint már a tavalyi A Dalban is megérdemelte volna a kijutást, mégpedig a My Baby című számával, amely a Viva Chart, a Class 40, valamint a Mahasz listáin is a Top 5-ben landolt.

Tolvai Reni: Hagylak menni

András mellett muszáj megemlítünk párját, a szintén Megasztár5-ös Tolvai Renit. A szőkeség neve hallatán többeknek a Promise, a Playdate, vagy az Élek a szemeidben dalok jutnak eszébe, de az kétségtelen, hogy a Hagylak menni a legnépszerűbb sláger nagyváradi énekesnőtől. A Hagylak menni 2011 nyarán jelent meg, és villámgyorsan a rádiók listáinak élén landolt. Ez a szám még a Transilvanian Music Awards-on is tarolt, hiszen az Év magyar pop-dance slágerének járó trófeáját, valamint a Bravo Otto - Az év legjobb magyar klipjének járó elismerését is Reni vihette haza.

Tóth Gabi: Elég volt

Testvére sikerének láttán Gabi is nekivágott a Megasztárnak, nem is akárhogy. Hiszen őt lett a 2004-es felvonás legjobb női hangja, amikor a harmadik helyig jutott el az élőadások során. A miskolctapolcai tehetség roppant egyedi, érzelmes világával hamar nagy közönséget tudhatott magáénak, akiknek a tucatnyi főcím dal mellett olyan számokkal rukkolt elő az évek folyamán, mint a Szívemet adnám, az Érte megérte, a Jöjj még, a Nem kell végszó, vagy éppen a Sors. A 2010-es Elég volt megjelenése azóta gyakran csendül fel a különböző tehetségkutatókban, ami nem véletlen, hiszen a Mahasz, és a Viva Chart előkelő helyein csücsült anno.

Hien: No more

Nguyen Thanh Hien bájos arcával a negyedik szériában tűnt fel a képernyőn, és egészen az ötödik döngőig jutott el a tehetségkutatóban. A még mindig csak 20 esztendős énekes lány a Túl szép, a Not livin' in Yesterday, az Édes kis suttogás, valamint a The Way I DO című slágerei mellett minden bizonnyal a 2013-as No More szövegét fújhatjátok a legtöbben. A dal a Mahasz Editor’s choice, valamint rádiós top 40 listáinak első felében végzett.

Dér Heni: Ég veled

Dér Henit a Megasztár első szériájának köszönhetjük. A szerbiai tehetség közel 10 esztendőn át a Sugarloaf zenekar énekesnőjeként bizonyított, akikkel többek között olyan népszerű nótákat szolgáltattak a közönségnek, mint a Hajnalig még van idő, a Szingli lány, a Dolce vita, vagy éppen az Én vagyok a lány. Heni nemrég kezdett csak szólókarrierbe, második saját dalával (az első a Turn it up volt), az Ég veled –del pedig az idei A DAL című műsorba is bejutott. És bár a nemzetközi versenyre nem jutott ki vele, idehaza nagy népszerűségnek örvend az odamondós, csajos nóta. A szám zenéjét Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, és Heni, szövegét pedig Burai Krisztián, valamint Szabó Norbert szerezte.

Király Viktor: Fire 

A 2008-as Megasztár győztese, nővére, Király Linda sikerein felbuzdulva kezdett el komolyan a zenével foglalkozni. Első szóló klipjét a 2009 nyarán elkészült Forgószél jelentette, melyet hamarosan követett a Solo, a Crazy, vagy éppen a Move Faster. Az egyik legnépszerűbb slágere mindezek mellett a 2013-as Fire, amely a Viva Chart, a Class 40 és a Mahasz listáin is több héten át szép helyezéseken foglalta el méltó helyét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos