Szakács Gergő: "Ezért a dalért küzdöttem"

Szakács Gergő arca és hangja sokaknak lehet ismerős. Legutóbb a Rising Starban vett részt, de a legtöbben alighanem Youtube-os cover anyagairól ismerhetik a fiatal énekest. A Petőfi rádió Talpra magyar műsorának szerdai adásában pedig kiderült, hogy Gergő A Dal-ban bizonyíthat Ősz utca című saját számával. Mesélj nekünk az Ősz utca történetéről, amit Diazzal és Fluorral közösen alkottatok meg…

Diazzal már egy ideje együtt dolgozom. A munkafolyamat az Ősz utca esetében úgy zajlott, hogy megszületett egy dallam gitárkísérettel. Aztán ezt megmutattam Diaznak, közösen csiszolgattunk rajta, majd elküldtük Tominak, aki írt rá egy szöveget. Végleges formáját kalandos úton nyerte el, ami hajnalokba nyúló munka volt. Diaz sokáig gyúrta a dalt, minden erejét beleadta. Írt, hangszerelt, kevert. A vokálsávot Péterffy Lilinek köszönhetem, aki nélkül nem szólna úgy a dal, ahogy. 

Kiknek ajánlanád ezt a számot?

Igazából szeretném, ha mindenki maga döntené el, hogy milyennek érzi ezt a dalt. Én egyelőre örömmel szemlélem, hogy igazán pozitívak a visszajelzések. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már most 15.000 felett jár a megtekintések száma, 440 like-ot kapott, és pár perce jött egy dislike is végre, hogy ne maradjon üresen az a mező sem! Nagyon hálás vagyok Tominak és Diaznak. Örömmel tölt el, hogy olyan emberekkel dolgozhatok, akik nem csak ügyesek abban, amit csinálnak, de elmondhatom, hogy barátaimnak is nevezhetem őket. Talán éppen ezért működik ennyire a közös munka. 

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy bekerültél A Dal-ba?

Amikor a kiadó felhívott a hírrel, egyedül voltam itthon. Elmondták, hogy miért hívtak, és én a beszélgetés alatt nem fogtam fel a dolgot. Majd amikor letettük a telefont, elkezdtem sírni. Számomra ez egy óriási visszaigazolás a szakma részéről. Hittünk a dalban, és jónak éreztük, de nem gondoltuk, hogy 350 beérkező pályamű közül ezt választanák ki, pláne név nélkül... Amikor elkészült a szám, elküldtük a közeli hozzátartozóknak, de ők nyilván elfogultak voltak. Tudták, hogy mennyi erőfeszítés, mennyi munka, és milyen feszített tempó van benne, de talán tényleg betudható a dal atmoszférájának, hogy sírva hívtak fel, hogy gratuláljanak hozzá. Amikor először hallgattam meg itthon a hangfalakon, én is elérzékenyültem. Ez volt az első stúdiós dalom, amit én énekelhettem fel. Úgy érzem, ezért a dalért küzdöttem körülbelül hat éve. Végre eredménye lett a zenébe küldött szeretetemnek, az pedig ráadás, hogy mások is szeretik hallgatni. 


Már publikus annak a 29 előadónak a neve, akikkel versenybe szállsz. Mit gondolsz a felhozatalról?

A listát természetesen ismerem, de őszintén szólva, nem hallgattam meg a dalokat. Nem szeretném ezt egy versenynek felfogni. Szeretném, ha olyan sorsa lenne az Ősz utcának, amilyen sorsot mi szántunk neki, és amilyen odaadással dallamba öntöttük. Abban is reménykedem, hogy mindezt képes leszek átadni a színpadon. Mindössze ennyi ezzel a műsorral a célom. 

Terveztek hozzá klipet?

A klip már a születés pillanatában vizualizálódott Tomi fejében, így nagyon bízom benne, hogy olyan útra lép a közös gyermekünk, ami lehetővé teszi a klip megvalósítását is.

Eredetileg publikálva: Bulistar
Beszélgető partner: Nikkk