Ugrás a fő tartalomra

Zséda: "Nekem fontosak a hagyományok"


A bájos énekesnő nem tétlenkedik, hiszen nemrég megjelent „Hány percet élsz” című slágere után a napokban „Zséda 2015 – Álmok, utak, otthon…” címmel piacra dobta legújabb kalendáriumát. Zsédenyi Adrienn beszélgetésünk során mesélt nekünk a kiadványról, egy jubileumi koncertről, valamint a lassan közelgő Karácsonyról is.

Negyedik alkalommal jelent meg kalendáriumod. Mitől különleges ez a kiadvány?

Minden évben igyekszem új tematikát kitalálni, amitől különleges, egyedi lehet a kötet. Idén ünnepli 800. születésnapját a szülővárosom, Pápa, amelynek több fontos helyszínét felújították, így még csodálatosabb lett. A könyv kapcsán itt zajlott a fotózás, és úgy gondolom, hogy abszolút hozzám illő képek születtek. Számomra fontosak a hagyományok, a hely, ahonnan indult az utam. Sok kérdést kapok a rajongóimtól, amiket igyekeztem ebben a kötetben megválaszolni, emellett életvezetési tanácsokkal, pozitív gondolatokkal próbáltam még őszintébbé tenni a naplómat.  

Mindig igyekszel valami újat hozni a rajongóid számára. Az idei kalendáriumban Vass Virág tárcanovellái is helyet kaptak.

Virág személyes jó barátom, aki egy szuper interjút is készített a kiadvány végére, valamint a kötetben két tárcanovellája is helyet kapott. 

Legfrissebb számod a Hány percet élsz. Milyenek a visszajelzések?

Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kapok! A rádiók szeretettel játsszák, és a fellépéseken is érzem a közönségen, hogy tetszik nekik. Nagyon szeretem ezt a dalt. Közel áll hozzám ez a hangzásvilág, valamint a country stílus is passzol a jelenlegi hangulatomhoz. 

Hamarosan itt a Karácsony, amit sokan elcsépelt dolognak tartanak. Te mit gondolsz erről az ünnepről?

Ó, én nagyon szeretem! Szeretek rá készülni, és idén is nagyon várom, hogy eljöjjön végre. Egy 7 éves kisfiú anyukája vagyok, és imádom látni a szemében az izgatottságot, amit ez az ünnep jelent. A Karácsony előtti őrület, a feszített tempó nem biztos, hogy szerethető, de ha eljön a Szenteste, mindenki megnyugszik, és harmóniába kerül. Szeretem a hagyományokat, és a mi családunkban a Karácsony is közéjük tartozik. Szeretjük az ajándékozást, a nagy beszélgetéseket, a közös éneklést, az ünnepi menüt, és még az ilyenkor szokásos bejgli mérgezést is! 2005-ben egy karácsonyi lemezt is készítettem (Ünnep), ez is mutatja, hogy én tényleg nagyon szeretem ezt az ünnepet.  

Hogy készülsz az ünnepekre? Jó előre tervezel, vagy mindent az utolsó pillanatra hagysz?

Mindig mindenben szeretek előre tervezgetni. Karácsonykor például listát írok, és amerre járok, szépen lassan beszerzem a dolgokat. Nem szeretek az utolsó pillanatban kapkodni. 

Mi az az ajándék, aminek mindig örülsz?

Mindennek nagyon tudok örülni, amit őszintén, szeretettel kapok. Imádom a legapróbb, kézzel készített dolgokat is, amelyekből igazán érezhetem, hogy nekem szánták. 

Készülsz még idén valamivel a rajongók számára?

Folyamatosan járom az országot fellépésekkel, ahová természetesen sok szeretettel várom őket! Emellett január 12.-én sor kerül egy jubileumi koncertre, amikor a Cotton Club Singers 20. születésnapját ünnepeljük meg az Erkel Ferenc Színházban. Több sztárvendéggel karöltve lépek majd itt fel, és már most nagyon várom.Eredetileg publikálva: BuliStar
Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos