Zséda: "Nekem fontosak a hagyományok"


A bájos énekesnő nem tétlenkedik, hiszen nemrég megjelent „Hány percet élsz” című slágere után a napokban „Zséda 2015 – Álmok, utak, otthon…” címmel piacra dobta legújabb kalendáriumát. Zsédenyi Adrienn beszélgetésünk során mesélt nekünk a kiadványról, egy jubileumi koncertről, valamint a lassan közelgő Karácsonyról is.

Negyedik alkalommal jelent meg kalendáriumod. Mitől különleges ez a kiadvány?

Minden évben igyekszem új tematikát kitalálni, amitől különleges, egyedi lehet a kötet. Idén ünnepli 800. születésnapját a szülővárosom, Pápa, amelynek több fontos helyszínét felújították, így még csodálatosabb lett. A könyv kapcsán itt zajlott a fotózás, és úgy gondolom, hogy abszolút hozzám illő képek születtek. Számomra fontosak a hagyományok, a hely, ahonnan indult az utam. Sok kérdést kapok a rajongóimtól, amiket igyekeztem ebben a kötetben megválaszolni, emellett életvezetési tanácsokkal, pozitív gondolatokkal próbáltam még őszintébbé tenni a naplómat.  

Mindig igyekszel valami újat hozni a rajongóid számára. Az idei kalendáriumban Vass Virág tárcanovellái is helyet kaptak.

Virág személyes jó barátom, aki egy szuper interjút is készített a kiadvány végére, valamint a kötetben két tárcanovellája is helyet kapott. 

Legfrissebb számod a Hány percet élsz. Milyenek a visszajelzések?

Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kapok! A rádiók szeretettel játsszák, és a fellépéseken is érzem a közönségen, hogy tetszik nekik. Nagyon szeretem ezt a dalt. Közel áll hozzám ez a hangzásvilág, valamint a country stílus is passzol a jelenlegi hangulatomhoz. 

Hamarosan itt a Karácsony, amit sokan elcsépelt dolognak tartanak. Te mit gondolsz erről az ünnepről?

Ó, én nagyon szeretem! Szeretek rá készülni, és idén is nagyon várom, hogy eljöjjön végre. Egy 7 éves kisfiú anyukája vagyok, és imádom látni a szemében az izgatottságot, amit ez az ünnep jelent. A Karácsony előtti őrület, a feszített tempó nem biztos, hogy szerethető, de ha eljön a Szenteste, mindenki megnyugszik, és harmóniába kerül. Szeretem a hagyományokat, és a mi családunkban a Karácsony is közéjük tartozik. Szeretjük az ajándékozást, a nagy beszélgetéseket, a közös éneklést, az ünnepi menüt, és még az ilyenkor szokásos bejgli mérgezést is! 2005-ben egy karácsonyi lemezt is készítettem (Ünnep), ez is mutatja, hogy én tényleg nagyon szeretem ezt az ünnepet.  

Hogy készülsz az ünnepekre? Jó előre tervezel, vagy mindent az utolsó pillanatra hagysz?

Mindig mindenben szeretek előre tervezgetni. Karácsonykor például listát írok, és amerre járok, szépen lassan beszerzem a dolgokat. Nem szeretek az utolsó pillanatban kapkodni. 

Mi az az ajándék, aminek mindig örülsz?

Mindennek nagyon tudok örülni, amit őszintén, szeretettel kapok. Imádom a legapróbb, kézzel készített dolgokat is, amelyekből igazán érezhetem, hogy nekem szánták. 

Készülsz még idén valamivel a rajongók számára?

Folyamatosan járom az országot fellépésekkel, ahová természetesen sok szeretettel várom őket! Emellett január 12.-én sor kerül egy jubileumi koncertre, amikor a Cotton Club Singers 20. születésnapját ünnepeljük meg az Erkel Ferenc Színházban. Több sztárvendéggel karöltve lépek majd itt fel, és már most nagyon várom.Eredetileg publikálva: BuliStar
Beszélgető partner: Nikkk