Sztárkavalkád, jótékonyság, platinalemez és leánykérés Vastag Csaba első nagykoncertjén!

Év énekese (Bravo -2011, Fonogram különdíj – 2012, 2013, Transilvanian 2012), Év videoklipje (Transilvianian – 2012, Őrizd az álmod), Év dala (Fonogram – 2012). Hogy ezek a díjak, elismerések nem véletlenül landoltak az elmúlt esztendőkben Vastag Csaba polcán, abban már korábban is biztos voltam, hiszen az X-Faktor első hazai szériájának győztese nem akármilyen közönséggel büszkélkedhet. 


Tegnap este pedig ez szemmel is látható volt, amikor első lemezbemutató nagykoncertjén teltház fogadta az előadót a budapesti Syma Rendezvény- és Sportcsarnokban. Előzenekarként a tehetségkutató tavalyi ezüstérmese, a ByTheWay lépett színpadra, akik élőzenekaros formációval, az úgynevezett ByTheWay Live Session-nel (Magán Olivér, Gudics Marcell, Gudics Martin, Tóth Ádám) melegítették be az egybegyűlteket. A fiúk a különböző feldolgozások mellett előadták első saját daluk, az Álmodj még angol verzióját, és bár nem titkolom: volt némi félelmem velük kapcsolatban, az élőzenés produkció végül igazán kellemes csalódást jelentett. Ezután következett egy kisfilm a rajongók fotóival.


A közönség soraiban érezhető volt a feszültség, és az izgalom a szünetben, hiszen alig várták, hogy végre megpillanthassák kedvencüket. A tervezett időben, este nyolc órakor pedig el is jött ez a pillanat, hiszen háttal nekik, jellegzetes Csabis táncmozdulatokkal „megjelent” a színpadon a szinte már védjegyévé vált kék bőrkabátjában. Hittük volna… Ám néhány másodperccel később kiderült, hogy az egész egy apró, cseles tréfa, Csaba ugyanis önmagához híven a lelátón kezdte énekelni első saját slágerét, a klippel is rendelkező Már Tudom-ot. A sztárvendégek közül elsőként Danics Dórit hallhattuk, akivel a veszprémi srác az Ugye érzed című számát adta elő duettként. Az energikus, eseménydús este folyamán láthattunk még közös produkciót Kocsis Tiborral és Oláh Gergővel (A legszebb játék), egykori mentorával, Nagy Feróval (Azok a boldog szép napok), „pótapjával”, Mészáros Árpád Zsolttal (A nap, amikor születtél, We will Rock You), a Hooligans zenekarral (Királylány), valamint természetesen Vastag Tamással (Őrizd az álmod). Tomi előadta Soha még című nótáját is, melyet szintén nagy siker övezett.


A vendégfellépőkön kívül különböző fordulatok jellemezték az estét. Csabi megkapta Conecto című lemezéért a platina elismerését, amelyet a Magneoton kiadótól Joós István, Mr X. menedzserével, Posztobányi Andorral  a színpadon adott át az előadónak. Egy „kis” jótékonyságba is kaptunk némi betekintést, hiszen a Heim Pál gyermekkórház apróságai számára közel másfél millió forintot gyűjtött össze az énekes az Együtt a Gyermekekért akció keretein belül. Amíg a főszereplő fellépését megelőzően a kivetítőn rajongók fotóit láthattuk, később egy kiválasztott ifjú hölgy képét apránként tették össze a vásznon. A szerencsést Csabi színpadra szólította, akinek jó barátja, Hegyi Balázs segítségével letakarta szemét, hogy egy igazán különleges, romantikus meglepetést készítsenek elő neki. A lány párja ugyanis a nagykoncerten, több ezer ember előtt kérte meg a kezét. Nem csoda hát, hogy igent mondott, aminek az énekes láthatóan meghatottan, és roppant lelkesen örült. Ez a pillanat bizony könnyeket csalt többek szemébe. Ilyen egy igazi Szerelem Vándora…


Mesterien összeállított repertoár (felcsendült még többek között a Hangokba zárva, My Way, Jégszív,  Menedék, Törött tükör, Szállj, Törékeny világom, Papírlapok a szélben, Megküzdök érted, Őrült éjjel, és még sorolhatnánk), igényes fény és hangtechnika, valamint vérprofi zenészek (Dandó Zoltán – gitár, Kolta Gergely – basszus gitár, Németh Viktor – gitár, Szentmihályi Gábor Michel – dob, Gyöngyösi Gábor – billentyű, Farkas Zsófi – vokál, Ambrus Rita – vokál, valamint a Miss Orchestra Sinfonica) jellemezték az eseményt, így pedig a közönség (aki kívülről fújta a legújabb dalokat is) nem véletlenül követelte a ráadást. Erre a produkcióra megérdemelten lehetnek büszkék a zenészek és a szervezők egyaránt, de azért akad egy rossz hírem is a számukra… A jóból bizony a sok kevés! Így hát tömérdek ilyet még nekünk!


Írta: Nikkk