Ugrás a fő tartalomra

Top10 X-Faktor sláger

Előítélet a tehetségkutatósokkal szemben ide vagy oda, azt azért el kell ismernünk, hogy többüknek remek slágereket köszönhetünk. Az X-Faktor immáron az ötödik szériájára készül, mi pedig összeszedtük azt Top 10 slágert, melyeket gyakran pörgetnek a különböző rádiók, valamint a zenecsatornák. Nos, ezekben a dalokban megvan az X!

Wolf Kati: Szerelem miért múlsz 

Wolf Kati bár sok-sok éve már, hogy gyakorlott énekesnő, legtöbben mégis a 2010-es X-Faktorban ismerhették meg őt. Közönsége pedig 2011-ben vált még nagyobbá, amikor kishazánkat képviselte a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztiválon. A két gyermekes édesanya a Szerelem miért múlsz angol verziójával, a What About My Dreams?-szel a 22. helyig jutott versenyen, pedig véleményem szerint mind Katiban, mind a dalban sokkal több volt és van... A Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, Geszti Péter, valamint Johnny K. Palmer szerezte szám megkapja a trónt a Top X-Faktor slágerek listáján!

Vastag Tamás: Soha még 

Vastag Tamást szintén a tehetségkutató első szériájában láthattuk felbukkanni, mára pedig Fonogram-díjas énekesnek mondhatja magát. Tomi köztudottan színészként is bizonyít, mint például a Frank Sinatra: A Hang (főszerep), vagy éppen a Monte Cristo Grófja (Dumas) előadásaiban. Soha még című számával (amit nem mellesleg Molnár Tomi szerzett) 2012-ben rukkolt elő, amellyel hamar előkelő helyen landolt a Mahasz, a VIVA Chart, valamint a Class 40 listáin. Ez a nóta méltó arra, hogy a második legpazarabb szám legyen az X-sek saját slágerei között.

Nyári lányok: Pont jó 

Nyári Károly gyönyörű lányai szintén a tehetségkutató első szériájában nyerték meg maguknak mind a zsűrit, mind a közönséget. Az énekesnők 2013-ban jöttek ki második slágerükkel, a Pont jó-val, melyet azóta is igen gyakran hallhatunk a rádiókban. A dal zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő, a szöveget pedig Szente Vajk szerezte. A dobogóról ugyan lemaradtak a tehetséges énekesnők, ennek ellenére úgy gondolom sok lánynak, nőnek lehet igazi mentsvár ez a nóta egy-egy szakítás után. Csajok, csak figyeljétek a szöveget!

Kocsis Tibor: Lásd a csodát 

Kocsis Tibor hangja, amikor feltűnt a 2011-es szériában már sokak számára nem volt ismeretlen, hiszen korábban a Csillag születik-ben próbálta ki magát. Tibo végül az X-Faktor-ban tarolt, hiszen ő nyerte meg a második felvonást. A kecskeméti énekes első saját száma, a Lásd a csodát a VV5 fináléjában debütált, amit Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, valamint Major Eszter szerzett. A Lásd a csodát a top 10-ben végzett a Mahasz, valamint a Class 40 listáin, az pedig nem volt kérdés, hogy ezen a listán is helye van az első 10 között.

Takács Nikolas: Rád hangoltam 

Takács Nikolast megint csak X-Faktor 2010-ben ismerhettük meg remek hangjával, és az azóta már védjegyév vált kalap mániájával. A galántai énekes legfrissebb, roppant vidám és pörgős száma 2 hét alatt százhúsz ezres rákattintást érdemelt ki a legnagyobb videomegosztó portálon. A nóta zenéjét Szabó Zé, szövegét pedig Molnár Tamás írta, ami nem mellesleg az Élet showja című műsor főcímdala is egyben. Nos Nikolas eljátszott egy kicsit a tűzzel, így pedig nálunk az ötödik helyen hangolódhat.

Muri Enikő: Késő Már 

A nyíregyházi énekesnő kétszer is megpróbálkozott az X-Faktor-ral, a második szériában a fináléig jutott, és bár a versenyt nem nyerte meg, ő lett a felvonás legjobb női hangja. Így hát sokan kíváncsiak voltak, hogy milyen számmal debütál majd Enikő, ami végül egy igazi megmondós, csajos sláger lett. A Késő már-ral 2012-ben jött ki, Enciklopédia című nagylemeze előfutáraként. A sláger a Mahasz, valamint Class 40 listáin is szép helyen végzett.

Gyurcsík Tibor: Mozi széles vásznon 

Akárcsak Enikő, Tibi is a show 2011-es felvonásában tűnt fel a képernyőn. A dunaszerdahelyi énekes első saját dalával, a Mozi széles vásznon-nal A DAL-ban próbált szerencsét, amellyel nem jutott ki a nemzetközi megismertetésre, de idehaza mégis hatalmas sikernek örvendett a szám.

Janicsák Veca: Kék angyal 

Janicsák Vecát 2007-ben ismerhette meg a közönség, amikor a Csillag születik tehetségkutatójában a középdöntőig menetelt. Az igazi népszerűséget azonban 3 évvel később, az X-Faktorban tudhatta magáénak, amikor az első széria legjobb női hangjaként a negyedik helyig jutott el. Első saját száma a Kék angyal volt, amellyel 2011-ben lepte meg közönségét. A dalhoz egy úgy nevezett image klip is dukált, amely a mai napig nagyon népszerű a zenekedvelők körében.

Vastag Csaba és Vastag Tamás: Őrizd az álmod 

A Vastag testvérek 2012 augusztusában rukkoltak elő duettjükkel, az Őrizd az álmoddal. A szám ebben az esztendőben elnyerte a Transilvanian Music Awards - Az év legjobb magyar videoklipje, valamint a Fonogram – Év dala elismeréseit. A zenét Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, a szöveget pedig Major Eszter szerezte.

Vastag Csaba: A szerelem vándora 

Vastag Csabit legtöbben az X-Faktor első szériájában ismerték meg, holott korábban bizonyított már a különböző színházakban, vagy éppen a Popdaráló műsorában. Az első MR. X azóta kijött több albummal, valamint március első éjszakáján a Syma csarnokban adott nagykoncertet nem kis sikerrel. A Szerelem Vándorával 2012-ben jött ki, ami rövid idő hatalmas sláger lett, és napi szinten csendült fel a rádiókban.


+ Duettek a tehetségkutatósoktól: Az X-Faktorban nem csupán versengések, de barátságok, valamint azokból közös munkák is születnek. A Vastag fiúk mellett közös dallal, duettel készült a közönség számára 2012 őszén Janicsák Veca és Kocsis Tibor (Ez az a perc), valamint Szabó Mariann és Samu Kriszta Mazsi is (Mozdulj).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos