Top10 X-Faktor sláger

Előítélet a tehetségkutatósokkal szemben ide vagy oda, azt azért el kell ismernünk, hogy többüknek remek slágereket köszönhetünk. Az X-Faktor immáron az ötödik szériájára készül, mi pedig összeszedtük azt Top 10 slágert, melyeket gyakran pörgetnek a különböző rádiók, valamint a zenecsatornák. Nos, ezekben a dalokban megvan az X!

Wolf Kati: Szerelem miért múlsz 

Wolf Kati bár sok-sok éve már, hogy gyakorlott énekesnő, legtöbben mégis a 2010-es X-Faktorban ismerhették meg őt. Közönsége pedig 2011-ben vált még nagyobbá, amikor kishazánkat képviselte a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztiválon. A két gyermekes édesanya a Szerelem miért múlsz angol verziójával, a What About My Dreams?-szel a 22. helyig jutott versenyen, pedig véleményem szerint mind Katiban, mind a dalban sokkal több volt és van... A Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, Geszti Péter, valamint Johnny K. Palmer szerezte szám megkapja a trónt a Top X-Faktor slágerek listáján!

Vastag Tamás: Soha még 

Vastag Tamást szintén a tehetségkutató első szériájában láthattuk felbukkanni, mára pedig Fonogram-díjas énekesnek mondhatja magát. Tomi köztudottan színészként is bizonyít, mint például a Frank Sinatra: A Hang (főszerep), vagy éppen a Monte Cristo Grófja (Dumas) előadásaiban. Soha még című számával (amit nem mellesleg Molnár Tomi szerzett) 2012-ben rukkolt elő, amellyel hamar előkelő helyen landolt a Mahasz, a VIVA Chart, valamint a Class 40 listáin. Ez a nóta méltó arra, hogy a második legpazarabb szám legyen az X-sek saját slágerei között.

Nyári lányok: Pont jó 

Nyári Károly gyönyörű lányai szintén a tehetségkutató első szériájában nyerték meg maguknak mind a zsűrit, mind a közönséget. Az énekesnők 2013-ban jöttek ki második slágerükkel, a Pont jó-val, melyet azóta is igen gyakran hallhatunk a rádiókban. A dal zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő, a szöveget pedig Szente Vajk szerezte. A dobogóról ugyan lemaradtak a tehetséges énekesnők, ennek ellenére úgy gondolom sok lánynak, nőnek lehet igazi mentsvár ez a nóta egy-egy szakítás után. Csajok, csak figyeljétek a szöveget!

Kocsis Tibor: Lásd a csodát 

Kocsis Tibor hangja, amikor feltűnt a 2011-es szériában már sokak számára nem volt ismeretlen, hiszen korábban a Csillag születik-ben próbálta ki magát. Tibo végül az X-Faktor-ban tarolt, hiszen ő nyerte meg a második felvonást. A kecskeméti énekes első saját száma, a Lásd a csodát a VV5 fináléjában debütált, amit Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, valamint Major Eszter szerzett. A Lásd a csodát a top 10-ben végzett a Mahasz, valamint a Class 40 listáin, az pedig nem volt kérdés, hogy ezen a listán is helye van az első 10 között.

Takács Nikolas: Rád hangoltam 

Takács Nikolast megint csak X-Faktor 2010-ben ismerhettük meg remek hangjával, és az azóta már védjegyév vált kalap mániájával. A galántai énekes legfrissebb, roppant vidám és pörgős száma 2 hét alatt százhúsz ezres rákattintást érdemelt ki a legnagyobb videomegosztó portálon. A nóta zenéjét Szabó Zé, szövegét pedig Molnár Tamás írta, ami nem mellesleg az Élet showja című műsor főcímdala is egyben. Nos Nikolas eljátszott egy kicsit a tűzzel, így pedig nálunk az ötödik helyen hangolódhat.

Muri Enikő: Késő Már 

A nyíregyházi énekesnő kétszer is megpróbálkozott az X-Faktor-ral, a második szériában a fináléig jutott, és bár a versenyt nem nyerte meg, ő lett a felvonás legjobb női hangja. Így hát sokan kíváncsiak voltak, hogy milyen számmal debütál majd Enikő, ami végül egy igazi megmondós, csajos sláger lett. A Késő már-ral 2012-ben jött ki, Enciklopédia című nagylemeze előfutáraként. A sláger a Mahasz, valamint Class 40 listáin is szép helyen végzett.

Gyurcsík Tibor: Mozi széles vásznon 

Akárcsak Enikő, Tibi is a show 2011-es felvonásában tűnt fel a képernyőn. A dunaszerdahelyi énekes első saját dalával, a Mozi széles vásznon-nal A DAL-ban próbált szerencsét, amellyel nem jutott ki a nemzetközi megismertetésre, de idehaza mégis hatalmas sikernek örvendett a szám.

Janicsák Veca: Kék angyal 

Janicsák Vecát 2007-ben ismerhette meg a közönség, amikor a Csillag születik tehetségkutatójában a középdöntőig menetelt. Az igazi népszerűséget azonban 3 évvel később, az X-Faktorban tudhatta magáénak, amikor az első széria legjobb női hangjaként a negyedik helyig jutott el. Első saját száma a Kék angyal volt, amellyel 2011-ben lepte meg közönségét. A dalhoz egy úgy nevezett image klip is dukált, amely a mai napig nagyon népszerű a zenekedvelők körében.

Vastag Csaba és Vastag Tamás: Őrizd az álmod 

A Vastag testvérek 2012 augusztusában rukkoltak elő duettjükkel, az Őrizd az álmoddal. A szám ebben az esztendőben elnyerte a Transilvanian Music Awards - Az év legjobb magyar videoklipje, valamint a Fonogram – Év dala elismeréseit. A zenét Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, a szöveget pedig Major Eszter szerezte.

Vastag Csaba: A szerelem vándora 

Vastag Csabit legtöbben az X-Faktor első szériájában ismerték meg, holott korábban bizonyított már a különböző színházakban, vagy éppen a Popdaráló műsorában. Az első MR. X azóta kijött több albummal, valamint március első éjszakáján a Syma csarnokban adott nagykoncertet nem kis sikerrel. A Szerelem Vándorával 2012-ben jött ki, ami rövid idő hatalmas sláger lett, és napi szinten csendült fel a rádiókban.


+ Duettek a tehetségkutatósoktól: Az X-Faktorban nem csupán versengések, de barátságok, valamint azokból közös munkák is születnek. A Vastag fiúk mellett közös dallal, duettel készült a közönség számára 2012 őszén Janicsák Veca és Kocsis Tibor (Ez az a perc), valamint Szabó Mariann és Samu Kriszta Mazsi is (Mozdulj).