Ugrás a fő tartalomra

Király Béla: "Csak tiszta szívvel és lélekkel tudom csinálni"

Király Béla táncos, koreográfus 13 éves kora óta foglalkozik sporttal, mozgással. Élete első fellépésén még remegő lábakkal állt ki a színpadra, ám a sorozatos sportaerobik versenyek elhozták számára a kellő rutint. A tánc eleinte kiegészítő foglalkozást jelentett Béla számára, mára azonban élete középpontjává vált. Táncosként olyan darabokban állta meg helyét, mint az Operaház fantomja, a Vámpírok bálja, vagy éppen az István a Király. Koreográfusi teendői mellett pedig arra is marad energiája, hogy saját produkciókat hozzon létre (Utazás a Föld körül, Night at the Museum, Best of Gold Dance, Made In RETRO). Íme egy röpke beszélgetés Király Bélával.

Az ország legkülönbözőbb pontjain találkozhatott veled, munkáddal a közönség.

Így igaz, tavaly például nagy sikerrel bemutattuk a Csoportterápia musicalt Győrben. Imádtam a felkészülést, mivel Simon Kornél egy kiváló rendező és az első perctől egy hullámhosszon voltunk. Nem beszélve arról a 6 remek színészről, akik mindvégig azt akarták, hogy jó produkciónk legyen. Jó is lett!

Augusztus elején sor került a pikáns Casanova Night Musicaljére, amit a Velencei-tó partján adtatok elő. A mai popzene ismert és népszerű tehetségei léptek fel egy kissé túlfűtött show keretein belül. Dér Heni egyszer elmondta, hogy a próbák során te voltál a látvány, a lélek, és a produkció megtestesítője. 

A nyaram a Casanova Night Musical jegyében telt, ugyanis engem ért a megtiszteltetés, hogy koreografálhatom a darabot. Hamza Zoltán felkérésének eleget téve 3 izgalmas hónap alatt készültünk fel erre az egyedülálló musicalre. Kihívás volt a darab, de a visszajelzések alapján, talán elfogultság nélkül mondhatom, hogy hatalmas show sikeredett! Mindenki a maximumot hozta. Imádtam Dér Henivel dolgozni, nagyon megszerettem őt. Egy olyan előadó, aki jobb és jobb akar lenni.

Maradjunk még egy picit a színháznál. Az Operett előadóival is együtt dolgozol.

Operettszínházzal vendégszerepeltünk Szegeden az Elfújta a szél előadással, valamint Baján az Elisabeth musicallel álltunk színpadra. Megtiszteltetés Magyarország vezető zenés színházának produkcióiban kiváló művészekkel, csodálatos emberekkel dolgozni. Minden pillanatért hálás vagyok.

Szépen menetelünk végig a tavalyi éveden. Szeptemberben sem unatkoztál.

Szeptemberben sor került a workshopomra, amely után sok új táncos, táncosjelölt csatlakozott hozzám és a csapathoz. Megvan bennük az a szakmai alázat és a kitartás, amit én nagyon szeretek. Velük hoztuk vissza a Made In Retro előadásunkat, amit egyre több helyen szeretnének látni. Az ősz során koreografáltam még a Barbara rock musicalt is, amit az Ivancsics Ilona színtársulattal mutattunk be.

Kifejlesztettél egy komplex funkcionális tréninget is.

Táncosoknak, színészeknek, hobbi szinten sportolóknak kiváló alapot és stabilitást ad ez a tréning, amit heti kétszer tartok. Tény, hogy kemény kihívás, de megéri a küzdelem, mert a hatása hamar érkezik! Szeretném, ha sokan kipróbálnák és éreznék pozitív hatását.

Tudom, hogy egy igazi harcos vagy, aki nem adja fel és harcol az álmaiért.

Bízom benne, hogy a 2015-ös évre vonatkozó terveimet is sikerrel zárom majd, egyelőre remek lehetőségek találnak meg. Mindent, amit csinálok, csak tiszta szívvel és lélekkel tudom csinálni. Szerencsés és boldog embernek tartom magam és hiszek benne, hogy megnyílnak olyan kapuk előttem, amik eddig zárva maradtak!

Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos