Király Béla: "Csak tiszta szívvel és lélekkel tudom csinálni"

Király Béla táncos, koreográfus 13 éves kora óta foglalkozik sporttal, mozgással. Élete első fellépésén még remegő lábakkal állt ki a színpadra, ám a sorozatos sportaerobik versenyek elhozták számára a kellő rutint. A tánc eleinte kiegészítő foglalkozást jelentett Béla számára, mára azonban élete középpontjává vált. Táncosként olyan darabokban állta meg helyét, mint az Operaház fantomja, a Vámpírok bálja, vagy éppen az István a Király. Koreográfusi teendői mellett pedig arra is marad energiája, hogy saját produkciókat hozzon létre (Utazás a Föld körül, Night at the Museum, Best of Gold Dance, Made In RETRO). Íme egy röpke beszélgetés Király Bélával.

Az ország legkülönbözőbb pontjain találkozhatott veled, munkáddal a közönség.

Így igaz, tavaly például nagy sikerrel bemutattuk a Csoportterápia musicalt Győrben. Imádtam a felkészülést, mivel Simon Kornél egy kiváló rendező és az első perctől egy hullámhosszon voltunk. Nem beszélve arról a 6 remek színészről, akik mindvégig azt akarták, hogy jó produkciónk legyen. Jó is lett!

Augusztus elején sor került a pikáns Casanova Night Musicaljére, amit a Velencei-tó partján adtatok elő. A mai popzene ismert és népszerű tehetségei léptek fel egy kissé túlfűtött show keretein belül. Dér Heni egyszer elmondta, hogy a próbák során te voltál a látvány, a lélek, és a produkció megtestesítője. 

A nyaram a Casanova Night Musical jegyében telt, ugyanis engem ért a megtiszteltetés, hogy koreografálhatom a darabot. Hamza Zoltán felkérésének eleget téve 3 izgalmas hónap alatt készültünk fel erre az egyedülálló musicalre. Kihívás volt a darab, de a visszajelzések alapján, talán elfogultság nélkül mondhatom, hogy hatalmas show sikeredett! Mindenki a maximumot hozta. Imádtam Dér Henivel dolgozni, nagyon megszerettem őt. Egy olyan előadó, aki jobb és jobb akar lenni.

Maradjunk még egy picit a színháznál. Az Operett előadóival is együtt dolgozol.

Operettszínházzal vendégszerepeltünk Szegeden az Elfújta a szél előadással, valamint Baján az Elisabeth musicallel álltunk színpadra. Megtiszteltetés Magyarország vezető zenés színházának produkcióiban kiváló művészekkel, csodálatos emberekkel dolgozni. Minden pillanatért hálás vagyok.

Szépen menetelünk végig a tavalyi éveden. Szeptemberben sem unatkoztál.

Szeptemberben sor került a workshopomra, amely után sok új táncos, táncosjelölt csatlakozott hozzám és a csapathoz. Megvan bennük az a szakmai alázat és a kitartás, amit én nagyon szeretek. Velük hoztuk vissza a Made In Retro előadásunkat, amit egyre több helyen szeretnének látni. Az ősz során koreografáltam még a Barbara rock musicalt is, amit az Ivancsics Ilona színtársulattal mutattunk be.

Kifejlesztettél egy komplex funkcionális tréninget is.

Táncosoknak, színészeknek, hobbi szinten sportolóknak kiváló alapot és stabilitást ad ez a tréning, amit heti kétszer tartok. Tény, hogy kemény kihívás, de megéri a küzdelem, mert a hatása hamar érkezik! Szeretném, ha sokan kipróbálnák és éreznék pozitív hatását.

Tudom, hogy egy igazi harcos vagy, aki nem adja fel és harcol az álmaiért.

Bízom benne, hogy a 2015-ös évre vonatkozó terveimet is sikerrel zárom majd, egyelőre remek lehetőségek találnak meg. Mindent, amit csinálok, csak tiszta szívvel és lélekkel tudom csinálni. Szerencsés és boldog embernek tartom magam és hiszek benne, hogy megnyílnak olyan kapuk előttem, amik eddig zárva maradtak!

Beszélgető partner: Nikkk