Műfajok finom keveredése az idei Pilvakeren

Magával ragadó, elgondolkodtató show és különböző műfajokból érkező előadók az idei Red Bull Pilvakeren. A nem mindennapi produkció március 15-én dupla előadással, dupla teltházzal került megrendezésre az Erkel Színházban.


Izgalmas érzés az, amikor a színházi tekintély és a rap műfaj találkozik. A színpadon tisztelgő (talán már-már megilletődő) előadók és a baseball sapkás srácok a nézőtéren, mind-mind a klasszikus költészet előtt emelik létező és nem létező fejfedőjüket. Amíg Fluor Tomi, Kiss Ádám, valamint Kautzky Armand több éve erősíti a csapatot, addig Szabó Simon, Halott Pénz, Singh Viki és Papp Szabi újoncokként állták meg helyüket a Szavak Forradalmában. Az estét Kiss Ádám nyitotta meg remek, sajátos humorával, aki bebizonyította, hogy emlékezni bizony vidáman is lehet.

A tucatnyi felcsendült költemény közül egyszerűen ki kell emelnünk néhányat, különös tekintettel a friss átiratokra, amelyekből ebben az esztendőben akadt bőven! Az egyik legnagyobb sikert a Légy csak magad jelentette (eredeti vers: Kosztolányi Dezső), amely Dipa, Fura Csé, NB és MC Fedora előadásában igazi hidegrázós, mindenki számára magába nézős pillanatokat szerzett. De elcsendesedtünk és hazagondoltunk József Attila – Mama versének újraértelmezett verziója kapcsán is, melyet Halott Pénz, Diaz, valamint Wolfie tálalt a közönségnek. József Attila Tiszta szívvel versét öltöztette friss köntösbe Fluor Tomi, Bom, Deego, valamint a Red Bull Pilvakeren ebben az esztendőben bemutatkozó Papp Szabi (Supernem). A srácok szinte minden sorát átírták a költeménynek kivéve a refrént, amely az eredeti mű kezdő versszaka. A nézők azonban érezhetően akkor örültek a legjobban, amikor Halott Pénz, Fluor Tomi, Deego és Singh Viki előadásában elhangzott a Szeptember végén.


Muszáj szólnunk a zenekarról is pár szót, hiszen élőzenével szólalhattak meg ezek a remek produkciók. Különös tekintettel a vérprofi dobra (Delov Jávor), valamint Kollányi Zsuzsa vokalistára. Zsuzsát ismerhetitek többek között Majka és Curtis zenekaros koncertjeiről, ahol rendszerint nem kis része van abban, hogy hatalmas buli kerekedik. Számomra az i-re a pontot az ő csodálatos hangja tette fel, hiszen neki köszönhető, hogy a szövegközpontú szerzemények populárisabb, fülbemászóbb hangzást kaptak. Ha már az éneknél tartunk... Singh Viki tehetségéről képet kaphattunk a Rising Star első szériájában, ám élőben még ütősebb hanggal találkozhattok az ő személyében!

Aki tehát eddig kihagyta a Pilvakert, annak mindenképpen ajánlom, amennyiben nem áll tőle távol a rap világa. Kicsit olyan, mintha újra az iskolai megemlékezésen lennénk, csak ezúttal sokkal érdekesebb műsort láthatunk. Különleges élmény, amelyben találkozik többek között a kultúra (a régi és a mai), a jövő (az álmok) és a múlt (a harcok, amiket kiálltunk). Irodalmi, valamint történelmi örökségünk mindenképpen megérdemli, hogy a mai fiatalság is közel engedje magához! Hogy jövőre ne maradjatok le, legyetek résen, hiszen ebben az évben 2 nap alatt elkelt az összes jegy az előadásokra! No, és addig is hallgassátok a legnagyobb videómegosztóra feltöltött produkciókat!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Új metalcore banda a láthatáron. Itt az első klipjük!

BULIZZ: Minifesztivállal zárja a nyarat a TEREM

Itt a klip: A paradicsomba repít el Vavra Bence új közreműködése