Ugrás a fő tartalomra

Hobo ’70 a Budapest Parkban

Két és fél órás születésnapi koncertre készül az idén 70 éves Földes „Hobo” László és Bandája a Budapest Parkban, május 2-án. A rock and roll buli egy “önirónikus életrajz lesz, mely egy önmagát lepkének képzelő medve szerencsétlen fuldoklását mutatja be a blues, a költészet és a színház Bermuda–háromszögében" – mondja a koncertről Hobo.

„Május elején, - a gyászosnak mondható - hetvenedik születésnapomra készült műsorral készülök a közönség elé állni „új” zenekarommal, a Hobo és Bandájával a Budapest Parkban” – jelentette be Hobo a koncert sajtótájékoztatóján. „Mivel ez a szörnyűséges jubileum februárra esett, akkor pedig az időjárás miatt nem lehetett szabadtéri fellépést létrehozni, egy színházi estet csináltunk.  Most pedig egy rock and roll buli előtt állunk, amely jelentősen különbözik az említettől” – tette hozzá. Hobo elmondta, azért esett a Budapest Parkra a választás, mert akarata ellenére nem tudott ingyenes koncertet összehozni, itt viszont még megfizethető árak mellett lehetett ezt a bulit megcsinálni.


Mint megtudtuk, a két és fél órásra tervezett „monstre” buli semmi esetre sem lesz egy összegző koncert. A színpadon elhangzanak majd már jól ismert Hobo számok, olyan - korai - szerzemények, melyek eddig, ilyen-olyan okok miatt nem hangozhattak el nyilvánosan és lesznek teljesen friss, még eddig sehol máshol be nem mutatott dalok is. „Panoptikumomban megjelenik Mata Hari, Svejk, Charlie Chaplin, Othello, egy Kopasz Bácsi,  Piroska,  Furfangos Nyesztyerka és a világ művészetében egyedülálló, megzenésített Lenin idézet is: „Egy lépés előre, kettő hátra” – foglalta össze Hobo a nem mindennapi repertoárt, mely „tükrözni fogja egy agg ripacs mániáit és szűk korlátait, melyektől a pártok, bankok és a média évtizedek óta tartó hűséges támogatásával sem sikerült megszabadulnia.” Az előadáson a közönség meghallgathatja a József Attila-i magasságokat képviselő, önmarcangoló bluest,  „…a nők miatt lettem ilyen gazember…”, vagy a történelmünk mélységeit kutató-ábrázoló, „… A pincér BM-es, a mixer ÁVH-ás, a vécésnéni vajon mit tudhat?…” problematika nyíltszíni boncolgatását is – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A koncerten tehát Hobo 2011-ben alakult „Bandája” kíséretében áll színpadra. „A felállás Póka Egonnal kezdődik, valamint velünk van ifj. Tornóczky Ferenc gitáros, Szakadáti Mátyás dobos és Fekete-Kovács Kornél trombitás, gitáros, billentyűs” – mutatta be a bandát az énekes.

„Érthető okokból az előadásra magunkkal viszünk oxigénsátrat, újraélesztő készüléket, többféle irrigátort, báriumos oldatokat beöntéshez, urológust, két unitárius papot, egy müezzint, Otto Katz katolikus tábori lelkészt, irgalmasnővéreket, sekrestyést, füstölőt, misebort, végső esetre Putyin és Raszputyin vodkát, kétféle kenőcsöt az utolsó kenetre, Hörömpöly Bélát, a néhai BAZ megyei pártbizottság agit-prop osztályának vezetőjét, egy Brezsnyev posztert kiemelt szemöldökkel és elsősorban Torgyán József feltételezhető áldását” – zárta Hobo, a tőle megszokott iróniával a tájékoztatót.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos