Keresztes Ildikó: "Szeretek minőséget lerakni az asztalra"

Keresztes Ildikó élete mérföldkőhöz érkezett. A csatornaváltásnak köszönhetően egy nívós műsorban, a Sztárban sztár második szériájában bizonyíthat színészként és énekesként egyaránt. Emellett szeptember 20-án megrendezésre kerül Jubileumi Nagykoncertje és piacra dobja első önéletrajzi könyvét is, Keresztes Ildikó: Egy sokoldalú díva őszinte vallomása címmel.    

Egy különleges sajtótájékoztatóra került sor, amikor sétahajókázás közben Ildikó beavatott minket életének jelenlegi, fontos állomásaiba. Az énekesnő bizony tudja, hogy hogy kell egy hangulatos sajtótájékoztatót összehozni. A beszélgetés utáni mini-koncertet követően mondhatni azonnal elindultunk volna a nagykoncertre. Nos, az indulás igen korai lenne, így inkább kis beszélgetésre invitáltam a bombaformában lévő dívát. 


Az elmúlt évek megpróbáltatásai után neked is szükséged van egy Rómeóra. Bizonyára nem véletlenül ez az új dalod címe is. Van köze ennek a számnak úgy igazán Keresztes Ildikóhoz?

Ez a dal egy nyári slágernek készült, csak kicsit késve jött ki. De ha ilyen jó idő marad, talán még most is lehet belőle sláger. Mindenkitől azt hallom, hogy szeretem a lírai és a szomorú dalokat. Valóban nagyon szeretem őket, hiszen az igazán komoly mondanivalókat könnyebb egy lassú dalban megfogalmazni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a lassú daloknak mindig köze van hozzám, és éppen akkor történt valami az életemben, amelytől lelkileg összetörtem. A Rómeó valóban kötődik hozzám, mert pont azt tükrözi, hogy hogyan élek most és milyen jól vagyok!

Hamarosan itt a Jubileumi Nagykoncerted, amelyre a Symában kerül sor. Hogy állnak most az előkészületek?

Már csak pár hét van addig, és teljesen be vagyok tőle hülyülve! Zajlanak már a zenekari próbák, most érkeztem vissza Erdélyből, így jelenleg tényleg tömény munka az életem, keményen dolgozom. De menni fog és bírom! Nagyon várom! 

Tudjuk, hogy több sztárvendéggel készülsz erre az estére. Mit árulhatsz el a showról előjáróban?

A repertoárom alapvetően is elég átfogó. A koncert az 5 lemezem anyagait tartalmazza, de természetesen lesznek számok, amelyeket kedvenceimtől játszom el. A nagyon lírai vonaltól az elvetemült rockig minden lesz benne. Remek vendégeim vannak, ilyen például Balázs Fecó, Takács Nicolas, Wolf Kati, Baricz Gergő és Király L. Norbert, valamint van egy olyan meglepetésem is, amelyet még nem szeretnék elárulni. Azt hiszem, hogy ez a koncert egy nagyon szép kiállításban lesz lerakva az asztalra, mind technikailag, mind hangosításilag, mind látványilag. Tényleg nem tudok elég hálásnak lenni azoknak, akik támogatják ezt az egészet, a családomtól kezdve a rendezőszervekig. Mindenkinek, aki mellettem van, akár szóban, akár lélekben, akár gyakorlatilag segít. Külön hála a menedzseremnek, Kárpáti Alexandrának, aki rengeteget dolgozott értem, valamint pályatársaimnak is köszönöm a támogatást. 


Megjelent az első könyved. Egy efféle önéletrajzi könyv, mindig komoly belső utazást jelent. Mit kaptál ettől a kötettől, és mit kaphatnak tőle az olvasók?

Valóban ez az első könyv a kezemben, amelyet megfogtam ma és azért nem is tettem le, mert ez az enyém akart lenni, és nem adom! Mindenkinek ajánlom, mert a Nők lapja újságírója, Koronczay Lilla írta, és úgy gondolom az ő neve már alapvetően garancia a minőségre és a szórakozásra. Vannak benne interjúk olyan emberekkel, akik nekem nagyon fontosak. Vannak képek a gyerekkoromból és a későbbi korszakokból is. Semmiképpen sem szerettem volna egy olyan szenzációhajhász könyvet írni, ami például arról szól, hogy hány pasival feküdtem le. Mindenkinek az életében megvannak a határok, nálam is megvan ez a határ, így ami nagyon magánéleti dolog, és csak rám tartozik, azt megtartottam magamnak továbbra is. Úgy érzem az, hogy annak idején eljöttem Erdélyből és tulajdonképpen a semmiből, - és a semmit úgy értem, hogy nem a szegénységből, vagy a nincstelenségből, hanem egy nagyon-nagyon durva korszakból - új életet kezdtem édesanyámmal, valamint az a nagy út, amit én bejártam egészen idáig, az érdekes lehet és erőt adhat másoknak. Én ezt az egészet egyszer mindenképpen szerettem volna leírni, még akkor is, ha nem olvassa el senki. Ez a könyv talán elsősorban nőknek szól, de azok a pályatársak, akik ebbe beleolvastak - és nem akarok szerénytelen lenni-,  de azt mondták, hogy ebben a kategóriában ez az egyik legjobb könyv. Ez nekem éppen elég visszajelzés volt, mivel szeretek minőséget lerakni az asztalra, és szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik nekem szintén minőséget jelentenek. Ilyen volt Lilla is. 

Vasárnap indul a Sztárban sztár második szériája. Mi volt az első gondolatod, mikor megkaptad a felkérést? Mit vársz ettől a műsortól?

Szerencsére megtehetem, hogy csak olyan dolgokat, felkéréseket vállaljak el, amelyek minőséget jelentenek számomra. A Sztárban sztár nekem egy nagyon jó kitaláló show, amelyet a nézők is imádnak. Szakmailag egy komoly kihívás, hiszen olyan oldalaimat mutathatom meg, amelyet vagy nem láttak még, vagy nekem is meglepetés lesz. Abszolút teljesítményalapú műsor, amely közel sem olyan, mint egy tehetségkutató, így nem arról szól, hogy a zsűri elmondja, "na te tehetségesebb vagy, mint a másik". Ismert énekesekről, előadókról van szó. Nagyon várom a műsort, mert szeretek játszani és kipróbálni szerepeket, éppen ezért imádom a színházat is. Olyan kollégákkal szerepelünk majd együtt, akiket nagyon imádok. Sipos Petivel például mindig is dőltünk a nevetéstől, Pásztor Annával detto. Tóth Vera régi barátnőm, Koós Rékával és Nagy Sanyival szintén dolgoztunk, énekeltünk már együtt. Ahogy elnéztem a mezőnyt, rendesen fel kell kötnöm a gatyát! 

Ha Te valamibe belefogsz, akkor azt tényleg 100 %-os erőbedobással teszed. Honnan ez a hihetetlen energia?

Édesanyámtól származik az energia, hiszen ő egy nagyon erős asszony, akitől nagyszerű géneket kaptam. Valamint hálás vagyok a nagyszüleimnek is, akik szigorúan neveltek. Persze nem mondom, hogy nincsenek rosszabb napjaim! Azt is látnod kellene, amikor fáradt vagyok és a szempillámmal csúszok a parkettán! Nálam csak nagyon fent, és nagyon lent van. Ezzel az energiával igyekszem egyébként nem visszaélni, hiszen számomra fontos, hogy toppon legyek, jól nézek ki. Fontos még az is, hogy azok, akik kapcsolatba lépnek velem például egy koncert során, azok tényleg töltődjenek fel általam. Merítsenek belőlem energiát! Az éltet, hogyha valaki csatlakoztat rám egy elektródát, akkor az kapjon tőlem valamit. Hatódjanak meg egy lassú dalon, érezzék azt, hogy ezt ők is írhatták volna, vagy bulizzanak önfeledten, hiszen attól én is megőrülök!Eredetileg publikálva: BuliStar
Beszélgető partner: Nikkk