Ugrás a fő tartalomra

Kullai Timi: "Érzelmek buggyannak ki belőlem"

Kullai Timi hangját és tehetségét sokan a Megasztár 2012-es felvonásában ismerhették meg. Az énekesnő számára a tavasz több újdonságot is elhozott, egy zongorás est, és egy nemzetközi szintű videoklip személyében. 


Nemrég egy régi álmod vált valóra, hiszel debütált önálló zongorás ested. Mikor találtad ki ezt az egészet magadnak?        

Az alapötlet nagyon régre nyúlik vissza, hiszen gyerekkoromban 5 évig tanultam zongorázni, és a zongora számomra sokkal több, mint egy hangszer! Két-három hang lenyomásával olyan érzelmek buggyannak ki belőlem, amelyeket semmilyen más hangszer nem ér el! A zongoratanulmányaim végezetével életem első két saját dalát ezen a hangszeren írtam. Az, hogy most miként valósulhatott meg ez a dolog, annak semmilyen konkrét magyarázata nincs. Talán a Jó Isten az eltelt idő alatt adott még több időt, energiát, és harmóniát, ami ma uralja az életemet. Most érett meg arra az univerzum, hogy beleadhassam ezeket a gyönyörű dallamokat a szívemből!

Hogyan képzelje el a műsort az, aki nem járt ott a debütáláson?        

Műsoromban a saját dalaim mellett sok-sok feldolgozást hallhatnak a kedves érdeklődők, mint például Norah Jones és Alicia Keys vonalából! A hangzás és képi megjelenés tekintetében az alapkoncepció az, ami a mai Magyarországból hiányzik, és itt talán be tudok ezzel tölteni egy szép nagy űrt. Isten ments, hogy ez most önteltnek tűnjön, de az irányvonal tekintetében "a magyar Alicia Keys" a fő koncepcióm. A premier nagyon kellemesre sikeredett, és persze rengeteg tanulságot vontam le belőle, erőt adott a folytatáshoz, és a további dalok átdolgozásához. Úgy érzem, mindenképpen sikerrel zártam a premiert!

Nemrég egy igazán különleges együttműködés jött létre közted és a Magyar Film és Média Intézet között.

Érdekes az élet, és még érdekesebb ez az év a számomra. A görcsös akarással telt, kevésbé sikeres hosszú-hosszú időszak után kicsit elengedtem a karriert, hogy megéljem más, boldog pillanataimat. Aztán szó szerint a semmiből hullott az ölembe ez a megkeresés. Két fiatalember alkotja ezt a projectet. Varga Attila gyönyörű magyar nyelvű verseiből született dalszövegekre Vojnits Marci hangszerelésében születnek a dalok. Az első dalhoz valóban a Magyar Film és Média Intézet támogatásával készítettünk egy nagyon szép, színvonalas videoklipet.

Ez az irány kicsit más, mint amit megszokhattak tőled.   

Izgalmas időszak ez számomra, hiszen most egy alkotói időszakot élek, sok új kihívással. Engem az acid jazz világából ismerhetnek az emberek, és most új kihívás számomra, hogy a pop műfajában is helytállhatok egy izgalmas projectben! Ráadásul köztudott rólam, hogy angol nyelven énekelek, és ezek a számok most életem első magyar nyelvű dalai! A forgatást pedig ugyancsak nagyon élveztem, amit a Szíveddel suttogsz dalunkhoz forgattunk! Olyan profi stábbal dolgozhattam együtt, amellyel korábban még nem volt dolgom. Megtisztelő számomra, hogy megjutalmazott a sor ezzel a csodálatos élménnyel.

Eredetileg publikálva: Zene.hu
Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos