Kullai Timi: "Érzelmek buggyannak ki belőlem"

Kullai Timi hangját és tehetségét sokan a Megasztár 2012-es felvonásában ismerhették meg. Az énekesnő számára a tavasz több újdonságot is elhozott, egy zongorás est, és egy nemzetközi szintű videoklip személyében. 


Nemrég egy régi álmod vált valóra, hiszel debütált önálló zongorás ested. Mikor találtad ki ezt az egészet magadnak?        

Az alapötlet nagyon régre nyúlik vissza, hiszen gyerekkoromban 5 évig tanultam zongorázni, és a zongora számomra sokkal több, mint egy hangszer! Két-három hang lenyomásával olyan érzelmek buggyannak ki belőlem, amelyeket semmilyen más hangszer nem ér el! A zongoratanulmányaim végezetével életem első két saját dalát ezen a hangszeren írtam. Az, hogy most miként valósulhatott meg ez a dolog, annak semmilyen konkrét magyarázata nincs. Talán a Jó Isten az eltelt idő alatt adott még több időt, energiát, és harmóniát, ami ma uralja az életemet. Most érett meg arra az univerzum, hogy beleadhassam ezeket a gyönyörű dallamokat a szívemből!

Hogyan képzelje el a műsort az, aki nem járt ott a debütáláson?        

Műsoromban a saját dalaim mellett sok-sok feldolgozást hallhatnak a kedves érdeklődők, mint például Norah Jones és Alicia Keys vonalából! A hangzás és képi megjelenés tekintetében az alapkoncepció az, ami a mai Magyarországból hiányzik, és itt talán be tudok ezzel tölteni egy szép nagy űrt. Isten ments, hogy ez most önteltnek tűnjön, de az irányvonal tekintetében "a magyar Alicia Keys" a fő koncepcióm. A premier nagyon kellemesre sikeredett, és persze rengeteg tanulságot vontam le belőle, erőt adott a folytatáshoz, és a további dalok átdolgozásához. Úgy érzem, mindenképpen sikerrel zártam a premiert!

Nemrég egy igazán különleges együttműködés jött létre közted és a Magyar Film és Média Intézet között.

Érdekes az élet, és még érdekesebb ez az év a számomra. A görcsös akarással telt, kevésbé sikeres hosszú-hosszú időszak után kicsit elengedtem a karriert, hogy megéljem más, boldog pillanataimat. Aztán szó szerint a semmiből hullott az ölembe ez a megkeresés. Két fiatalember alkotja ezt a projectet. Varga Attila gyönyörű magyar nyelvű verseiből született dalszövegekre Vojnits Marci hangszerelésében születnek a dalok. Az első dalhoz valóban a Magyar Film és Média Intézet támogatásával készítettünk egy nagyon szép, színvonalas videoklipet.

Ez az irány kicsit más, mint amit megszokhattak tőled.   

Izgalmas időszak ez számomra, hiszen most egy alkotói időszakot élek, sok új kihívással. Engem az acid jazz világából ismerhetnek az emberek, és most új kihívás számomra, hogy a pop műfajában is helytállhatok egy izgalmas projectben! Ráadásul köztudott rólam, hogy angol nyelven énekelek, és ezek a számok most életem első magyar nyelvű dalai! A forgatást pedig ugyancsak nagyon élveztem, amit a Szíveddel suttogsz dalunkhoz forgattunk! Olyan profi stábbal dolgozhattam együtt, amellyel korábban még nem volt dolgom. Megtisztelő számomra, hogy megjutalmazott a sor ezzel a csodálatos élménnyel.

Eredetileg publikálva: Zene.hu
Beszélgető partner: Nikkk