Ugrás a fő tartalomra

Indygo: "Mindig van egy olyan dolog az ember életében, ami pozitívum, és jó"


5 különböző karakter, valami azonban biztosan közös bennük: mindannyian ambiciózusak és tehetségesek! Az Indygo együttes stílusa nem bekategorizálható, az alkotói folyamat során pedig semmit nem vonnak meg, azt teszik hozzá a friss szerzeményhez, amit a Dal megkíván! Így hát a sajátos dallamvilág mellett, szövegeik valódi mondanivalóval rendelkeznek, és talán éppen ezért lettek ők a Kürtőskalács Fesztivál hivatalos zenekara! A csapat 2011-ben a Zöld Pardon Zöld Fül tehetségkutató versenyén első helyezettje lett, valamint idén a Fonogram-on az “Év felfedezettje” kategóriájában jelölték a srácokat!

Kürtőskalács dalt írni… Nem tűnik egyszerű feladatnak. Milyen kritériumok alapján építettétek fel a számot?        

Járási Laci: Olyan szempontok alapján, hogy azért ez a dal nem csak a saját közönségünknek szól, hanem egy kicsit szélesebb kört kell megfognunk vele. Miközben persze igyekszünk maximálisan megfelelni a saját elvárásainknak is. 

Jelenleg stúdióztok. Hogyan haladnak a második lemez munkálatai?

Fábián Tibor: Jól haladunk vele. Philipp Lacival dolgozunk, valamint Takács „Jappán” Zoltán segíti a munkánkat producerként.  Igazából úgy gondoljuk, hogy október közepe felé kijöhetünk 2-3 új dallal, kislemezzel, és decemberre tervezzük a nagylemezt. Az, hogy ez most CD formában, digitálisan, vagy egyéb módon lesz elérhető, azt még nem tudjuk. Tervek vannak… Dolgozunk...          

Ez a korong mitől különbözik majd a B oldaltól?    

Horváth Viktor: A legnagyobb különbség talán az, hogy egyik dal sem lesz saját szerzeménye egyikünknek sem, az összes számot mi öten hoztuk össze, mi dolgoztunk rajta, így talán sokkal egységesebb is lesz a második lemez. Illetve ez most már tényleg az Indygo… 

Melyik volt az első fesztivál, amin akár fellépőként, akár közönségként megjelentél?

Járási Laci: Az első fesztivál, amin életemben jártam, az a Kazincbarcikai napok volt. Itt éltem át életem első koncert élményét, egy Padödö fellépés volt Édesapám nyakában ülve néztem végig. A fesztiválokkal egyetlen bajom van főleg. Van némi tisztaságmániám, így nagyon rosszul viselem még részegen is, ha nem moshatok kezet, miután zsíros kaját eszek kézzel, vagy csupa por, meg kosz vagyok. Tudom, egy férfi legyen büdös, meg ilyesmi, bár gyanítom ezt a bölcsességet nem olyan nők találták ki, akik valaha szexre kényszerültek egy fickóval, aki nem fürdött 3 nap ivás után. 

Mi a legnagyobb fesztiválos élményed?  

András Attila: Talán a VOLT Fesztivált mondanám. Egy Manson koncerten majd összevertem egy feketére festett arcú srácot. Nem bírt magával. Mi székelyek nem viseljük jól a fölösleges kötekedést. 

Mindannyian több formációban is zenéltek. Elmondhatjuk, hogy ennek ellenére az Indygo zenekar a legfontosabb felállás mindenki számára? 

Fábián Tibor: Abszolút beszélhetünk erről. Sajnos a mai magyar zenei valóságnak köszönhetően több lábon kell állnunk ahhoz, hogy az a bizonyos anyagai biztonság meglegyen. Viszont mindig van egy olyan dolog az ember életében, ami úgymond pozitívum, és jó dolog. Ez számunkra az Indygo. Mindenki igyekszik a maximumot nyújtani, mind az öten szinte folyamatosan azon gondolkodunk, hogy hogyan lehetne előrébb jutni, és egyre jobbá válni. 

Mire vágytok a leginkább?  

Fábián Tibor: Igazából mindenki arra vágyik, hogy minél több ember szeresse az általa írt dalokat, és megtapasztalja a minél nagyobb számú közönség előtt történő zenei pillanatokat.          

Horváth Viktor: Minél korábban!  

Járási Laci: Boldogságra vágyom. Azt gondolom, hogy ennek részese az, amit Tibi már elmondott, de ez valójában egy kettőség is. Vágyom arra, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen a magánéletem, miközben a szakmai sikerek is fontosak, és az eddigi tapasztalataim szerint ez a kettő egyszerre nem létezik. Azt kívánnám, hogy ez egyszer egyszerre meg tudjon valósulni!Eredetileg publikálva: Zene.hu
Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos