Ugrás a fő tartalomra

Péterfy Bori & Love Band koncert az Európa-napi futáson

Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó és Molnár Andi versenytáncos együtt állnak rajthoz a Magyarország európai uniós csatlakozásának 11. évfordulóját ünneplő 11 kilométeres futóversenyen. A Budapest emblematikus helyszíneit érintő futás mellett a Margitszigeti Atlétikai Centrumban egész napos Európa-napi fesztivál várja az érdeklődőket színházi és gyermekprogramokkal, valamint Péterfy Bori & Love Band koncerttel.

Az Európa-napot indító 11 km-es futás a főváros legszebb részein halad át - a 11 éves évfordulót ünneplő futók uniós forrásból megújult helyszíneket érintenek majd, többek között a Várkert Bazárt, a Rudas Fürdőt, az Olimpiai Parkot és a Margit hidat. A vállalkozó kedvűek olyan hírességekkel és élsportolókkal futhatnak együtt, mint Szilágyi Áron vívó olimpikon és Molnár Andi versenytáncos. 

Szilágyi Áron a pást mellett a futópályákon is kiválóan teljesít. „Nagyon szeretek futni - szeretem érezni, hogy él a testem, fáradnak az izmaim, dolgozik a tüdőm. A kötelező edzések mellett előfordul, hogy önszorgalomból nyakamba veszem a várost” – árulta el olimpiai bajnok kardvívónk, akinek az életében a mozgás mellett kiemelt fontossággal bírnak az európai értékek. „Az, hogy Magyarország az európai közösséghez tartozik számomra olyan evidencia, mint hogy a nap keleten kel fel és nyugaton nyugszik. Örülök, hogy van olyan kezdeményezés, amely ezt az összetartozást hivatott ünnepelni. Budapestinek lenni pedig számomra egyfajta életérzés, amelynek szerves részét képezi például a Rudas, ahol egy-két hónapja jártunk a párommal, vagy a Pesti Vigadó, ahol legutóbb a Magyar Vívó Szövetség megalapításának 100. évfordulóját ünnepeltem” – mondta el Szilágyi Áron. 


„Régebben Budán laktam, és minden reggel a Margit hídon bicikliztem át, az itteni lenyűgöző panoráma szerettette meg velem Budapestet, amikor vidékről felköltöztem. Öröm volt látni, hogy milyen szép lett a híd a felújítás után, csakúgy, mint a Várkert Bazár vagy a Rudas, ahova számtalan buli emléke fűz - minden eddiginél nagyobb ott most az élet, rengeteg külföldi jár oda” – mondta el Molnár Andi, aki a több mint 3000 fős tömeggel együtt teljesíti majd a 11 km-es távot. 

Az ingyenes Európa-napi fesztiválon - a futóverseny mellett - a gyerekes családokat közös meseírás, zöld játszóház, ugrálóvár, MókaTér és Szalóki Ági koncert várja. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrakban az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről, jogokról, például a külföldi munkavállalással és tanulással kapcsolatban, a fejlesztés európai éve alkalmából pedig civil szervezetek mutatják be, mit tesz Európa a fejlődő országokért. Az Európa-napon fellép a Riddim Colony, a Kerekes Band és az EU Jazz Express, valamint a Grund színház és a Független színház. Az estét Péterfy Bori & Love Band zárja egy nagyszabású koncerttel. 

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos