Szerémy Dániel: „Nagyon klassz élmény egyfajta visszajelzést kapni”

Szerémy Dániel hangja és tehetsége egyből megragadott, amikor a Rivaldafény Brooklynban előadáson először találkoztam vele. Énekeljen musicalt, vagy éppen egy nagyobb popslágert, tőle minden dal hiteles! Erős hang, szerény személyiség, no és szakmai alázat mindenek felett. Időről-időre feltűnik a színházakban, de láthattuk már a Csillag Születik és az X-Faktor válogatóján is. Mozgalmas volt Dani számára az elmúlt egy év, többek között Komárnoban szerepelt a Made in Hungária előadásban, valamint Pici Tildaként 10 centis magas sarkú cipőben, sminkben állja meg helyét Alföldi Róbert Őrült Nők című darabjában. Most pedig a 2015 Dunakanyar Hangja tehetségkutató legjobb férfi énekese lett.


Mikor határoztad el, hogy indulsz az idei Dunakanyar versenyén?

Az igazat megvallva egy internetező, böngészős, esős téli délutánon elém került a felhívás, hogy „Legyél Te 2015 Dunakanyar hangja”. Ekkor eszembe jutott, hogy már 2-3 éve minden évben ajánlotta nekem több kedves ismerősöm is, köztük Te is… Erre a versenyre azonban valahogy sose volt még időm… Idén viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy meg tudtam oldani mindent, és beadtam a jelentkezésemet. 

Milyen véleményeket kaptál a zsűritől? Volt olyan tanács, ami hasznos lehet számodra a jövőben?

Bár sikerült megoldanom, hogy ott lehessek a versenyen, rögtön az első forduló napján egy fellépésre kellett rohannom. Így rögtön egy kéréssel fordultam a szervezőkhöz, hogy lehetőség szerint a verseny elején énekelhessek… Ez olyan jól sikerült, hogy az idei év Dunakanyar Hangját én kezdtem a – 2es rajtszámmal! Az Operaház fantomja – Éj zenéjét énekeltem, és az volt a benyomásom, hogy sikerült nagy hatást gyakorolni a zsűrire. Dicsérő szavakkal illettek, ami egy igen csak pozitív visszajelzés volt.

Nem musicallel folytattad, hiszen a 2. és a 3. fordulóban már a pop felé mozdultál…

Meg is kaptam kritikának, hogy közelebb áll hozzám a musical, és pont emiatt más számokat is onnan közelítek meg. Úgy érezhették, hogy elszínészkedem a számot… Igaz ami igaz, erőteljesebb tartalmat és lelki hátteret gondoltam a dalok mögé, ami talán erősebbnek hatott, mint amit az adott szám előadása megkövetelt volna. Azonban én így vagyok én… A döntőre már tudatosabban a dalra koncentráltam, és az éneklésre, nem annyira az érzelmek megjelenítésére.

Hamar a döntőben találtad magad…


Ahogy hallgattam a többi versenyzőt jobbnál jobb produkciókat láttam, és nem tudtam reálisan felmérni a esélyeimet. Igazából nem is akartam az esélyeket latolgatni, csak magamra koncentráltam, és a döntőre választott dalomra, ami Michael Jackson Billy Jean című száma volt David Cook feldolgozásában. Ez számomra nagy vállalás volt, mert csupán 3 napom volt a felkészülésre és korábban még sosem énekeltem. Külső szemléleti segítségként ott voltak a drága szüleim, valamint néhány „nem elfogult” kedves ismerősöm. Az eredményhirdetés közben magam mellett sok versenyző miatt izgultam még, például Molnár Alizért, aki nagy örömömre meg is nyerte a gyermek kategóriát, illetve Fehér Liliért, hisz én is őt választottam volna győztesnek!


Te lettél a tehetségkutató legjobb férfi hangja. Mi volt az első gondolatod, amikor ezt megtudtad? Milyen érzés számodra ez a helyezés?

Nagyon örültem, hogy harmadik lettem a versenyen. Rengeteg ajándék, elismerés fogadott, emellett a legjobb férfi különdíjnak is rettentően örültem, hiszen ez egy rész-győzelem, amire nem számítottam! Nagyon klassz élmény volt ott állni a színpadon, és egyfajta visszajelzést kapni arról, ami számomra az egyik legfontosabb dolog… Az éneklésemért… 

Megállod helyed az Operettben is. Mesélj nekünk erről egy picit!

2015 év elején az Operett Színház castingot hirdetett több munkakörre is, melyekből számomra a musical együttes felhívása volt érdekes. Rögtön be is adtam a jelentkezésemet, majd elérkezett a válogatás napja, ahol több körben kellett helyt állnom és megmutatnom magam. Éneklés, skálázás, többféle stílusú tánc… Nagyon élveztem a kihívást és a lehetőséget, hogy megmutathattam magam. A maximumot hoztam ki magamból, és pár napra rá kaptam az értesítést, hogy felvettek a musical együttesbe, mint énekes-táncos. A következő napon már el is kezdtük a próbákat! Jelenleg a Csínom Palkó próbafolyamata zajlik fergeteges táncpróbákkal, ami rögtön nagy feladat elé állít a néptánc terén. Úgy érzem, ez a mostani is egy nagyszerű alkalom, hogy új dolgokat tanuljak és fedezzek fel magamban…

Beszélgető partner: Nikkk