Ugrás a fő tartalomra

Szerémy Dániel: „Nagyon klassz élmény egyfajta visszajelzést kapni”

Szerémy Dániel hangja és tehetsége egyből megragadott, amikor a Rivaldafény Brooklynban előadáson először találkoztam vele. Énekeljen musicalt, vagy éppen egy nagyobb popslágert, tőle minden dal hiteles! Erős hang, szerény személyiség, no és szakmai alázat mindenek felett. Időről-időre feltűnik a színházakban, de láthattuk már a Csillag Születik és az X-Faktor válogatóján is. Mozgalmas volt Dani számára az elmúlt egy év, többek között Komárnoban szerepelt a Made in Hungária előadásban, valamint Pici Tildaként 10 centis magas sarkú cipőben, sminkben állja meg helyét Alföldi Róbert Őrült Nők című darabjában. Most pedig a 2015 Dunakanyar Hangja tehetségkutató legjobb férfi énekese lett.


Mikor határoztad el, hogy indulsz az idei Dunakanyar versenyén?

Az igazat megvallva egy internetező, böngészős, esős téli délutánon elém került a felhívás, hogy „Legyél Te 2015 Dunakanyar hangja”. Ekkor eszembe jutott, hogy már 2-3 éve minden évben ajánlotta nekem több kedves ismerősöm is, köztük Te is… Erre a versenyre azonban valahogy sose volt még időm… Idén viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy meg tudtam oldani mindent, és beadtam a jelentkezésemet. 

Milyen véleményeket kaptál a zsűritől? Volt olyan tanács, ami hasznos lehet számodra a jövőben?

Bár sikerült megoldanom, hogy ott lehessek a versenyen, rögtön az első forduló napján egy fellépésre kellett rohannom. Így rögtön egy kéréssel fordultam a szervezőkhöz, hogy lehetőség szerint a verseny elején énekelhessek… Ez olyan jól sikerült, hogy az idei év Dunakanyar Hangját én kezdtem a – 2es rajtszámmal! Az Operaház fantomja – Éj zenéjét énekeltem, és az volt a benyomásom, hogy sikerült nagy hatást gyakorolni a zsűrire. Dicsérő szavakkal illettek, ami egy igen csak pozitív visszajelzés volt.

Nem musicallel folytattad, hiszen a 2. és a 3. fordulóban már a pop felé mozdultál…

Meg is kaptam kritikának, hogy közelebb áll hozzám a musical, és pont emiatt más számokat is onnan közelítek meg. Úgy érezhették, hogy elszínészkedem a számot… Igaz ami igaz, erőteljesebb tartalmat és lelki hátteret gondoltam a dalok mögé, ami talán erősebbnek hatott, mint amit az adott szám előadása megkövetelt volna. Azonban én így vagyok én… A döntőre már tudatosabban a dalra koncentráltam, és az éneklésre, nem annyira az érzelmek megjelenítésére.

Hamar a döntőben találtad magad…


Ahogy hallgattam a többi versenyzőt jobbnál jobb produkciókat láttam, és nem tudtam reálisan felmérni a esélyeimet. Igazából nem is akartam az esélyeket latolgatni, csak magamra koncentráltam, és a döntőre választott dalomra, ami Michael Jackson Billy Jean című száma volt David Cook feldolgozásában. Ez számomra nagy vállalás volt, mert csupán 3 napom volt a felkészülésre és korábban még sosem énekeltem. Külső szemléleti segítségként ott voltak a drága szüleim, valamint néhány „nem elfogult” kedves ismerősöm. Az eredményhirdetés közben magam mellett sok versenyző miatt izgultam még, például Molnár Alizért, aki nagy örömömre meg is nyerte a gyermek kategóriát, illetve Fehér Liliért, hisz én is őt választottam volna győztesnek!


Te lettél a tehetségkutató legjobb férfi hangja. Mi volt az első gondolatod, amikor ezt megtudtad? Milyen érzés számodra ez a helyezés?

Nagyon örültem, hogy harmadik lettem a versenyen. Rengeteg ajándék, elismerés fogadott, emellett a legjobb férfi különdíjnak is rettentően örültem, hiszen ez egy rész-győzelem, amire nem számítottam! Nagyon klassz élmény volt ott állni a színpadon, és egyfajta visszajelzést kapni arról, ami számomra az egyik legfontosabb dolog… Az éneklésemért… 

Megállod helyed az Operettben is. Mesélj nekünk erről egy picit!

2015 év elején az Operett Színház castingot hirdetett több munkakörre is, melyekből számomra a musical együttes felhívása volt érdekes. Rögtön be is adtam a jelentkezésemet, majd elérkezett a válogatás napja, ahol több körben kellett helyt állnom és megmutatnom magam. Éneklés, skálázás, többféle stílusú tánc… Nagyon élveztem a kihívást és a lehetőséget, hogy megmutathattam magam. A maximumot hoztam ki magamból, és pár napra rá kaptam az értesítést, hogy felvettek a musical együttesbe, mint énekes-táncos. A következő napon már el is kezdtük a próbákat! Jelenleg a Csínom Palkó próbafolyamata zajlik fergeteges táncpróbákkal, ami rögtön nagy feladat elé állít a néptánc terén. Úgy érzem, ez a mostani is egy nagyszerű alkalom, hogy új dolgokat tanuljak és fedezzek fel magamban…

Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos