Ugrás a fő tartalomra

Szívszorító történet – Music Fm segítség

Három nap alatt több mint két és félmillió forint jött össze a 89.5 Music Fm felhívására a ritka betegséggel küzdő jászberényi kisfiú életmentő műtétére. A kis Ricsi 12 éves, 12 kiló és 11 éve szenvedés az élete.

“Ő Farkas Ricsi, akinek muszáj meggyógyulnia!!! Ricsi 12 éves és ritka betegsége van. Óriási szüksége lenne egy műtétre” – tette közzé ezzel a felhívással a Music Fm a jászberényi kisfiú szívszorító fotóját, mely rövid idő alatt több mint 1,6 millió emberhez jutott el a legnagyobb közösségi oldalon. Ricsike eddigi rövidke életéből 11 év - egy felnőtt ember számára is elviselhetetlen - szenvedéssel és küzdelemmel telt el. Több komoly műtététen esett már át, folyamatos kórházi kezelésre szorul. “Ilyen élődonoros tüdőátültetés, ahol előtte csontvelő-transzplantáció is történt, és az édesanya a donor mindkét esetben, összesen kettő van a világon, egy svéd kislánynál és nálunk” – mesélte Ricsi édesanyja, aki korábban kétségbeesett levélben fordult segítségért.

A 89.5 Music Fm Délutáni RoadShow-ja Jászberényben látogatta meg a segítségre szoruló családot. Ricsi nagyon gyenge és folyamatosan fájdalmai vannak, de minden erejét összeszedve beszélgetett Horváth Szilárddal, a műsor utazó riporterével, így a hallgatók azonnal érezték, hogy milyen nagy szükség van az összefogásra és a segítségükre. Néhány nap múlva pedig Ricsi apukája örömmel telefonált, hogy több mint két és félmillió forint gyűlt össze, így megkezdhetik a konzultációt az orvosi csapattal a következő műtétről. “Hihetetlen erőt jelent a Music Fm hallgatóbázisa, és a lassan 450 ezret is elérő facebook közössége, ezt már nem egyszer bizonyították” – mesélte Szili, akit nagyon megérintett a műsor, hiszen neki is van egy kisfia. “És ilyen esetekben az is bebizonyosodik, hogy miért is jó rádiózni” – tette hozzá a Délutáni RoadShow másik műsorvezetője, Balogh Tamás. 

Természetesen a családnak folyamatosan szüksége van a segítségre, amit várnak az alábbi számlaszámra: Eszes Ágnes 12051003-00257185-00100007 Raiffeisen Bank

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos