Szívszorító történet – Music Fm segítség

Három nap alatt több mint két és félmillió forint jött össze a 89.5 Music Fm felhívására a ritka betegséggel küzdő jászberényi kisfiú életmentő műtétére. A kis Ricsi 12 éves, 12 kiló és 11 éve szenvedés az élete.

“Ő Farkas Ricsi, akinek muszáj meggyógyulnia!!! Ricsi 12 éves és ritka betegsége van. Óriási szüksége lenne egy műtétre” – tette közzé ezzel a felhívással a Music Fm a jászberényi kisfiú szívszorító fotóját, mely rövid idő alatt több mint 1,6 millió emberhez jutott el a legnagyobb közösségi oldalon. Ricsike eddigi rövidke életéből 11 év - egy felnőtt ember számára is elviselhetetlen - szenvedéssel és küzdelemmel telt el. Több komoly műtététen esett már át, folyamatos kórházi kezelésre szorul. “Ilyen élődonoros tüdőátültetés, ahol előtte csontvelő-transzplantáció is történt, és az édesanya a donor mindkét esetben, összesen kettő van a világon, egy svéd kislánynál és nálunk” – mesélte Ricsi édesanyja, aki korábban kétségbeesett levélben fordult segítségért.

A 89.5 Music Fm Délutáni RoadShow-ja Jászberényben látogatta meg a segítségre szoruló családot. Ricsi nagyon gyenge és folyamatosan fájdalmai vannak, de minden erejét összeszedve beszélgetett Horváth Szilárddal, a műsor utazó riporterével, így a hallgatók azonnal érezték, hogy milyen nagy szükség van az összefogásra és a segítségükre. Néhány nap múlva pedig Ricsi apukája örömmel telefonált, hogy több mint két és félmillió forint gyűlt össze, így megkezdhetik a konzultációt az orvosi csapattal a következő műtétről. “Hihetetlen erőt jelent a Music Fm hallgatóbázisa, és a lassan 450 ezret is elérő facebook közössége, ezt már nem egyszer bizonyították” – mesélte Szili, akit nagyon megérintett a műsor, hiszen neki is van egy kisfia. “És ilyen esetekben az is bebizonyosodik, hogy miért is jó rádiózni” – tette hozzá a Délutáni RoadShow másik műsorvezetője, Balogh Tamás. 

Természetesen a családnak folyamatosan szüksége van a segítségre, amit várnak az alábbi számlaszámra: Eszes Ágnes 12051003-00257185-00100007 Raiffeisen Bank