Ugrás a fő tartalomra

Amerikában debütál Király Béla koreográfiája


Tavaly augusztusban sor került a Casanova Night Musical premierjére. Akkor a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadán a popzene ismert, és népszerű tehetségei (Dér Heni, Nyári lányok, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Erdélyi Csilla, Erdőhegyi Brigitta) léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.

Idén egy teljesen más szereplőgárda állítja színpadra az előadást, amelyben szerepel többek között Tolvai Reni, Kulcsár Edina, Gallusz Niki, Hevesi Tamás és Hujber Ferenc is. A csapat Amerikában, a kint élő magyaroknak több helyszínen adja elő ezt az egyedülálló produkciót.

„Igazából Erdélyi Csillát és Pajor Noémit leszámítva egy teljesen új csapat utazott ki. A táncosok is leszűkültek, hiszen csupán 4 táncossal dolgozhattam, így még nagyobb felelősség volt rajtam! Újra kellett gondolnom a számokat, hogy mivel és hogyan tudom elérni közel azt a hatást, amit a nyáron. Tolvai Renivel és Kulcsár Edinával már az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot, nagyon megszerettem őket.” – kezdte a darab koreográfusa, Király Béla. „Megtiszteltetés volt Gallusz Nikivel és Hevesi Tamással dolgozni. Niki vérprofi musical színésznő, valamint mindkét ember rettentő korrekt és nagy szakmai alázattal rendelkezik. Általuk nagy ajándékot kaptam a sorstól, hiszen közelebbről is megismerhettem őket. Erdélyi Csilla a dominát fogja alakítani, míg a Casanova Hujber Ferenc lesz! Boldog vagyok, főleg hogy így Amerikában is debütálhat egy koreográfiám.” – tette hozzá Béla. 

A koreográfus nem unatkozik, hiszen április 17-én a Bethlen Téri Színházban bemutatkozott új táncelőadása, amely Az álmok valóra válnak címet kapta. A show megérintette az embereket, ami nem is csoda, hiszen egy kislány álmát mutatja be a darab. „Ez a kislány nagy táncos szeretne lenni, ám ehhez egy iszonyatosan rögös út vezet. Milyen nehézségek árán juthat el a világot jelentő deszkákig? Próbák, casting, küzdelem, harc, kitartás, szakmai féltékenység, rosszakarók. Minden van ebben a darabban.„ – mesélte a BSIDE-nak Béla, aki szerint a Style And Passion Dance csapat egy roppant összetartó társaság.


A koreográfus a darabban egy tánctanár alakít, és mivel csak önmagát kellett adnia a színpadon, így nagyon közel áll hozzá ez a show. „Az előadásnak keretes története van, mivel az utolsó jelenet az, hogy egy másik kislány sétál be a képbe és minden indul elölről! Egy oktatónak az a feladata, hogy tudása legjavát átadja tanítványainak és ezzel hozzásegítse őket álmaik eléréséhez.” – árulta még el.


Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos