Amerikában debütál Király Béla koreográfiája


Tavaly augusztusban sor került a Casanova Night Musical premierjére. Akkor a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadán a popzene ismert, és népszerű tehetségei (Dér Heni, Nyári lányok, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Erdélyi Csilla, Erdőhegyi Brigitta) léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.

Idén egy teljesen más szereplőgárda állítja színpadra az előadást, amelyben szerepel többek között Tolvai Reni, Kulcsár Edina, Gallusz Niki, Hevesi Tamás és Hujber Ferenc is. A csapat Amerikában, a kint élő magyaroknak több helyszínen adja elő ezt az egyedülálló produkciót.

„Igazából Erdélyi Csillát és Pajor Noémit leszámítva egy teljesen új csapat utazott ki. A táncosok is leszűkültek, hiszen csupán 4 táncossal dolgozhattam, így még nagyobb felelősség volt rajtam! Újra kellett gondolnom a számokat, hogy mivel és hogyan tudom elérni közel azt a hatást, amit a nyáron. Tolvai Renivel és Kulcsár Edinával már az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot, nagyon megszerettem őket.” – kezdte a darab koreográfusa, Király Béla. „Megtiszteltetés volt Gallusz Nikivel és Hevesi Tamással dolgozni. Niki vérprofi musical színésznő, valamint mindkét ember rettentő korrekt és nagy szakmai alázattal rendelkezik. Általuk nagy ajándékot kaptam a sorstól, hiszen közelebbről is megismerhettem őket. Erdélyi Csilla a dominát fogja alakítani, míg a Casanova Hujber Ferenc lesz! Boldog vagyok, főleg hogy így Amerikában is debütálhat egy koreográfiám.” – tette hozzá Béla. 

A koreográfus nem unatkozik, hiszen április 17-én a Bethlen Téri Színházban bemutatkozott új táncelőadása, amely Az álmok valóra válnak címet kapta. A show megérintette az embereket, ami nem is csoda, hiszen egy kislány álmát mutatja be a darab. „Ez a kislány nagy táncos szeretne lenni, ám ehhez egy iszonyatosan rögös út vezet. Milyen nehézségek árán juthat el a világot jelentő deszkákig? Próbák, casting, küzdelem, harc, kitartás, szakmai féltékenység, rosszakarók. Minden van ebben a darabban.„ – mesélte a BSIDE-nak Béla, aki szerint a Style And Passion Dance csapat egy roppant összetartó társaság.


A koreográfus a darabban egy tánctanár alakít, és mivel csak önmagát kellett adnia a színpadon, így nagyon közel áll hozzá ez a show. „Az előadásnak keretes története van, mivel az utolsó jelenet az, hogy egy másik kislány sétál be a képbe és minden indul elölről! Egy oktatónak az a feladata, hogy tudása legjavát átadja tanítványainak és ezzel hozzásegítse őket álmaik eléréséhez.” – árulta még el.


Beszélgető partner: Nikkk