Együtt állt rajthoz Nagy Adri és Fehér Balázs

Ragyogó napsütésben, több mint 3000 induló társaságában állt rajthoz Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Molnár Andi, a SportKlub műsorvezetője, Nagy Adri színésznő, illetve Fehér Balázs a The Carbonfools énekese. A hírességek együtt vágtak neki az Európa-napi futóverseny 11 kilométeres távjának. A Budapest emblematikus pontjai előtt elhaladó megmérettetésen fej-fej mellett haladva, együtt érkeztek célba. 

Hazánk hírességei az első sorból rajtoltak a Magyarország 11 éves uniós tagságát ünneplő futóversenyen, és végig egymás mellett futottak a Budapest legszebb pontjait érintő útvonalon. Nagy Adri, Fehér Balázs és Molnár Andi olyan európai uniós támogatásokból felújított helyszínek mellett haladtak el, mint például a Rudas Fürdő, a Várkert Bazár, a Gellérthegyi Sziklakápolna vagy épp az Olimpiai Park. A sztárok egy óra alatt teljesítették a 11 kilométert.

„Euforikus állapotban értünk be a célba, és bár engem kevésbé érdekel, hogy mennyi idő alatt futok le egy adott távot, azért nagyon örülök, hogy az egy órát tartani tudtam” – árulta el Nagy Adri, aki idén először teljesített ilyen hosszú távot. „Elkezdtem az edzést az őszi félmaratonra, és külön öröm, hogy ezt egy olyan verseny keretében tehettem meg, ahol több ezer lelkes ember futott, ráadásul még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Andival és Balázzsal végig egymás mellett haladtunk. Érdekes módon, mindhármunknak a hetedik kilométer volt a holtpont, de átsegítettük egymást, és együtt értünk a célba” – mondta el az énekesnő.


Bár előző napi koncertje után keveset pihent, Fehér Balázs mégis energikusan vágott neki a távnak, és a célban elmondta: a futás minden pillanatát élvezte. „Ez volt az első ilyen futóversenyem - a több ezer embernek, illetve a közösségi élménynek köszönhetően annyira belefeledkeztem a futásba, hogy észre sem vettem: már csak pár méterre van tőlünk a cél” – mesélte a The Carbonfools énekese.

Erdei Zsolt rendszeresen fut, a félmaratont is többször teljesítette már, így örömmel vágott neki az Európa-napi futásnak. „Sokszor rovom egyedül a kilométereket, de ennyi indulóval rajthoz állni sokkal nagyobb élmény, a hangulat minden nehezebben megtett méterért kárpótol. Sajnos a tavalyi műtétem után még mindig nem jött helyre a térdem, így hiába ragadott el a hév, végül az eszemre hallgattam, és egy idő után visszafordultam” – mondta el profi világbajnok ökölvívónk, aki szívesen támogat minden olyan kezdeményezést, amely a mozgás örömét közvetíti.

Az Európa-napon a 11 év – 11 km futóverseny mellett változatos színházi, zenei és családi programok várták az érdeklődőket. Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezte, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.