Ugrás a fő tartalomra

Együtt állt rajthoz Nagy Adri és Fehér Balázs

Ragyogó napsütésben, több mint 3000 induló társaságában állt rajthoz Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Molnár Andi, a SportKlub műsorvezetője, Nagy Adri színésznő, illetve Fehér Balázs a The Carbonfools énekese. A hírességek együtt vágtak neki az Európa-napi futóverseny 11 kilométeres távjának. A Budapest emblematikus pontjai előtt elhaladó megmérettetésen fej-fej mellett haladva, együtt érkeztek célba. 

Hazánk hírességei az első sorból rajtoltak a Magyarország 11 éves uniós tagságát ünneplő futóversenyen, és végig egymás mellett futottak a Budapest legszebb pontjait érintő útvonalon. Nagy Adri, Fehér Balázs és Molnár Andi olyan európai uniós támogatásokból felújított helyszínek mellett haladtak el, mint például a Rudas Fürdő, a Várkert Bazár, a Gellérthegyi Sziklakápolna vagy épp az Olimpiai Park. A sztárok egy óra alatt teljesítették a 11 kilométert.

„Euforikus állapotban értünk be a célba, és bár engem kevésbé érdekel, hogy mennyi idő alatt futok le egy adott távot, azért nagyon örülök, hogy az egy órát tartani tudtam” – árulta el Nagy Adri, aki idén először teljesített ilyen hosszú távot. „Elkezdtem az edzést az őszi félmaratonra, és külön öröm, hogy ezt egy olyan verseny keretében tehettem meg, ahol több ezer lelkes ember futott, ráadásul még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Andival és Balázzsal végig egymás mellett haladtunk. Érdekes módon, mindhármunknak a hetedik kilométer volt a holtpont, de átsegítettük egymást, és együtt értünk a célba” – mondta el az énekesnő.


Bár előző napi koncertje után keveset pihent, Fehér Balázs mégis energikusan vágott neki a távnak, és a célban elmondta: a futás minden pillanatát élvezte. „Ez volt az első ilyen futóversenyem - a több ezer embernek, illetve a közösségi élménynek köszönhetően annyira belefeledkeztem a futásba, hogy észre sem vettem: már csak pár méterre van tőlünk a cél” – mesélte a The Carbonfools énekese.

Erdei Zsolt rendszeresen fut, a félmaratont is többször teljesítette már, így örömmel vágott neki az Európa-napi futásnak. „Sokszor rovom egyedül a kilométereket, de ennyi indulóval rajthoz állni sokkal nagyobb élmény, a hangulat minden nehezebben megtett méterért kárpótol. Sajnos a tavalyi műtétem után még mindig nem jött helyre a térdem, így hiába ragadott el a hév, végül az eszemre hallgattam, és egy idő után visszafordultam” – mondta el profi világbajnok ökölvívónk, aki szívesen támogat minden olyan kezdeményezést, amely a mozgás örömét közvetíti.

Az Európa-napon a 11 év – 11 km futóverseny mellett változatos színházi, zenei és családi programok várták az érdeklődőket. Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezte, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos