Ugrás a fő tartalomra

Fonogram-díjas előadók éjszakája a Budapest Parkban! Buli a The Biebers és a Wellhello srácaival.

A tavaly nyáron első számával előrukkoló Wellhello formáció tegnap este a Budapest Parkban adott koncertet. Előzenekarként a Nagy-Szín-Pad döntőjébe bejutott The Biebers szolgáltatta a talpalávalót.


Puskás Peti személye és hangja már a Megasztár harmadik szériájában szimpatikus volt számomra. Azt nem mondom, hogy az eltelt 10 éve során mindig teljesen képben voltam munkásságával kapcsolatosan, de Léggömb, Csillagok, vagy éppen Kártyavár című számával abszolút bizonyította, hogy helye van a mai zenei palettán. Megszokhattuk, hogy Peti mindig valami izgalmas dolgon töri a fejét, így hát azon sem csodálkoztam, amikor teljes titokban berobbantotta a The Biebers formációt a köztudatba (A Sorry-ért Fonogram-díjat is kaptak). A hét srác tegnap este az immáron Fonogram-díjas Wellhello előtt melegítették be a közönséget. A srácok hatalmas bulit toltak a szabadtéri szórakozóhelyen, és a zenekar minden tagján jól érezhetőek a hátuk mögött lévő, zenével eltöltött évek. Puskás Peti hihetetlen energiával szántotta fel a színpadot, testvére, Ádám ugyancsak nagyon kellemes csalódást okozott, Miklós Milán játékát nem kell bemutatnunk, Ekanem Bálint Emota pedig olyan hangszínnel rendelkezik, hogy nincs ember, akit ne ragadna meg, és rázna ki a hideg, miközben ő énekel. A srácok abszolút megnyertek maguknak, nagyon megérdemelnék, hogy ők győzedelmeskedjenek a Nagy-Szín-Pad versenyén, és ezzel többek között Robbie Williams előtt játszhassanak a Szigeten. Ezzel a zenével bizony büszkén húzhatnánk ki magunkat Robbie előtt!


Némi szünet után a The Biebers formációt követte a színpadon a Wellhello. A fiúk már az Akváriumban adott koncertjükön sem okoztak csalódást, ám most feltették az i-re a pontot. Sokkal kiforrottabb produkcióval érkeztek, amely mind a felépítést, mind a repertoárt tekintve igaz (egy picit újítottak azon). Műsorukat robbanásszerűen indították el az Oldalzsebbel, majd jött a Felébredni máshol, a Széthagyott ruhák, a Minden másképp lesz, majd a Sokszor volt már így.


Ezt követően meglepetésvendégként felbukkant Kis Grofo, aki egy rövid muzsika után átadta az Év Elnöke díjakat, természetesen a Wellhello-nak. Újabb meglepetésként színpadra lépett az ugyancsak Fonogram-díjas Halott Pénz formáció frontembere, akivel a Hello lányok mellett a VOLT fesztivál hivatalos himnuszával, az Emlékszem Sopronnal igazán emlékezetessé vált ez a buli. A koncert vége felé felcsendült még a Képkockák, a Nélküled, valamint a Rakpart is. A Jurop Tour-t Kiss Ádám vezette fel, az est utolsó számát jelentő Apuveddmeg alatt pedig 47ezreseket ábrázoló papírokat szórtak szét az elnökök. Egy biztos, enélkül is megvették maguknak a közönséget! Fluor Tomi munkássága kiforrotta magát (Tomi törött lábbal is mindent megtett, hogy hatalmas hangulatot csináljon), Diaz tehetsége pedig megkérdőjelezhetetlen (mind énekesként, mind szerzőként). Ez az elnöki ügymenet megint hatalmas durranásnak ígérkezett, és az is lett. Nem véletlenül volt kíváncsi rá egy telt Park... Jó helyre került az a Fonogram-díj...
Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerűek

Az ikerlélek szerelemről mesél SABINA új klipje

Klip formájában megjelent a magyar underground és pop szakmában zongoristaként, zeneszerzőként és énekesnőként is ismert fiatal lány, SABINA lemezének második száma, a Veled.

„A Csodák után egy egészen más világot teremtettünk. A mondanivalója hasonlóan mély, viszont a hangszerelésben egy erőteljesebb hangulatot hoztunk. Az akusztikus zongora és vonósok mellé berobbant a fesztivál electro érzés is. Ez a kettősség alapvetően benne van a zenekarban. Mindig vegyítjük az akusztikus hangszereket az elektronikus világgal.” – árulta el Sabina, aki a zenén ismét Kéri Kolossal és Mr. Joekerrel dolgozott együtt, akárcsak a Csodák esetében. A szövegért pedig Wagner Emillel közösen felelnek.  „Az ikerlélek szerelemről szól a dal. Ezek a szerelmek fent megköttetnek, mielőtt itt lent is megtapasztalnák pár tagjai. Ritka ez és sokan nem is értik, élik meg. Ezek az energiák mindenen túlmutatnak, mindent meggyógyítanak.” tette hozzá az előadó.

A klipet a Vidám Színpad mozitermében forgatta le egy ige…

YESYES x YellLow közös dallal köszönti az őszt!

Az immáron nemzetközi hírnévre törő yesyes zenekar első külföldi kollaborációjával jelentkezik. A bukaresti electro-pop zenekarral, a YellLow-val közösen alkotott Sun Goes Down című dallal nyújtanak varázslatos élményt, melyben egy egészen új hangzásvilág bontakozik ki!
A dal létrejöttét, valamint a környező országok felé való nyitást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A banda a nyár folyamán több erdélyi fesztiválon is felléphetett, kiemelve a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom fesztivált, amelynek a himnuszát is a fiúk írhatták.
A yesyes és a YellLow első közös dala D3STINY hangszerelésével és Halász Péter által megálmodott dalszöveggel lett igazán teljes.
”Nem egy átlagos szerelmes dal, egy párkapcsolatról szól, ami működésképtelen és ez mind a két fél számára világos, viszont sokáig nem akarták ezt belátni, és a mai napig reménykednek benne, hogy ez egyszer megváltozhat.„ -mesélte Peti.

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …