Ugrás a fő tartalomra

Fonogram-díjas előadók éjszakája a Budapest Parkban! Buli a The Biebers és a Wellhello srácaival.

A tavaly nyáron első számával előrukkoló Wellhello formáció tegnap este a Budapest Parkban adott koncertet. Előzenekarként a Nagy-Szín-Pad döntőjébe bejutott The Biebers szolgáltatta a talpalávalót.


Puskás Peti személye és hangja már a Megasztár harmadik szériájában szimpatikus volt számomra. Azt nem mondom, hogy az eltelt 10 éve során mindig teljesen képben voltam munkásságával kapcsolatosan, de Léggömb, Csillagok, vagy éppen Kártyavár című számával abszolút bizonyította, hogy helye van a mai zenei palettán. Megszokhattuk, hogy Peti mindig valami izgalmas dolgon töri a fejét, így hát azon sem csodálkoztam, amikor teljes titokban berobbantotta a The Biebers formációt a köztudatba (A Sorry-ért Fonogram-díjat is kaptak). A hét srác tegnap este az immáron Fonogram-díjas Wellhello előtt melegítették be a közönséget. A srácok hatalmas bulit toltak a szabadtéri szórakozóhelyen, és a zenekar minden tagján jól érezhetőek a hátuk mögött lévő, zenével eltöltött évek. Puskás Peti hihetetlen energiával szántotta fel a színpadot, testvére, Ádám ugyancsak nagyon kellemes csalódást okozott, Miklós Milán játékát nem kell bemutatnunk, Ekanem Bálint Emota pedig olyan hangszínnel rendelkezik, hogy nincs ember, akit ne ragadna meg, és rázna ki a hideg, miközben ő énekel. A srácok abszolút megnyertek maguknak, nagyon megérdemelnék, hogy ők győzedelmeskedjenek a Nagy-Szín-Pad versenyén, és ezzel többek között Robbie Williams előtt játszhassanak a Szigeten. Ezzel a zenével bizony büszkén húzhatnánk ki magunkat Robbie előtt!


Némi szünet után a The Biebers formációt követte a színpadon a Wellhello. A fiúk már az Akváriumban adott koncertjükön sem okoztak csalódást, ám most feltették az i-re a pontot. Sokkal kiforrottabb produkcióval érkeztek, amely mind a felépítést, mind a repertoárt tekintve igaz (egy picit újítottak azon). Műsorukat robbanásszerűen indították el az Oldalzsebbel, majd jött a Felébredni máshol, a Széthagyott ruhák, a Minden másképp lesz, majd a Sokszor volt már így.


Ezt követően meglepetésvendégként felbukkant Kis Grofo, aki egy rövid muzsika után átadta az Év Elnöke díjakat, természetesen a Wellhello-nak. Újabb meglepetésként színpadra lépett az ugyancsak Fonogram-díjas Halott Pénz formáció frontembere, akivel a Hello lányok mellett a VOLT fesztivál hivatalos himnuszával, az Emlékszem Sopronnal igazán emlékezetessé vált ez a buli. A koncert vége felé felcsendült még a Képkockák, a Nélküled, valamint a Rakpart is. A Jurop Tour-t Kiss Ádám vezette fel, az est utolsó számát jelentő Apuveddmeg alatt pedig 47ezreseket ábrázoló papírokat szórtak szét az elnökök. Egy biztos, enélkül is megvették maguknak a közönséget! Fluor Tomi munkássága kiforrotta magát (Tomi törött lábbal is mindent megtett, hogy hatalmas hangulatot csináljon), Diaz tehetsége pedig megkérdőjelezhetetlen (mind énekesként, mind szerzőként). Ez az elnöki ügymenet megint hatalmas durranásnak ígérkezett, és az is lett. Nem véletlenül volt kíváncsi rá egy telt Park... Jó helyre került az a Fonogram-díj...
Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos