Ugrás a fő tartalomra

Halott Pénz nagyon is él! Tarolt a Fonogramon!

Tegnap este sor került a magyar zenei élet egyik legrangosabb díjátadó gálájára, a Fonogramra. Az eseménynek egy különleges helyszín adott otthont.


Ugyanis az egykori Budai Ifjúsági Parknak helyet szolgáltató Várkert Bazárban került sor a Petőfi TV által is közvetített, nívós eseményre. A műsort Tatár Csilla és Harsányi Levente irányította ugyan, de az i-re a pontot olyan produkciók tették fel, mint a Halott Pénz, az Ivan & Parazol, vagy éppen Pásztor Anna és a Bikini. Idén 18 kategóriában hirdettek nyerteseket, amelyekből 12-szer hazai előadót ismertek el. A díjak sorsáról a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből, producerekből álló zsűri döntött. Így tarolhatott a Halott Pénz (a srácok két díjat is hazavihettek), a Wellhello, Szabó Balázs Bandája, Boggie, vagy éppen Pásztor László.


És akkor jöjjön a hazai nyertesek teljes listája: 
Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele: BOGGIE - All Is One Is All
Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele: WELLHELLO - Rakpart / apuveddmeg
Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele: SZABÓ BALÁZS BANDÁJA - Élet elvitelre
Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele: VEKONYZ - The Way I Do
Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele: HALOTT PÉNZ - Valami van a levegőben / Nem érinthet meg
Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele: APEY AND THE PEA - Hellish
Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele: NÓTÁR MARY - Mindenkinek szól
Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele: GÁJER BÁLINT - Egyszerű az élet
Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele: HALÁSZ JUDIT - Kezdődhet a mulatság
Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele: BERKI TAMÁS - SÁRIK PÉTER - Minden Délibáb 
Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele: SÖNDÖRGŐ - Tamburocket Hungarian Fireworks 
Az év felfedezettje: MIDDLEMIST RED 
Az év dala: HALOTT PÉNZ - Valami van a levegőben
Fonogram 2015 életműdíj: Pásztor László TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Gratulálunk a győzteseknek!

Írta: Nikkk
Fotók: Nesy

Megjegyzések

Népszerűek

Az ikerlélek szerelemről mesél SABINA új klipje

Klip formájában megjelent a magyar underground és pop szakmában zongoristaként, zeneszerzőként és énekesnőként is ismert fiatal lány, SABINA lemezének második száma, a Veled.

„A Csodák után egy egészen más világot teremtettünk. A mondanivalója hasonlóan mély, viszont a hangszerelésben egy erőteljesebb hangulatot hoztunk. Az akusztikus zongora és vonósok mellé berobbant a fesztivál electro érzés is. Ez a kettősség alapvetően benne van a zenekarban. Mindig vegyítjük az akusztikus hangszereket az elektronikus világgal.” – árulta el Sabina, aki a zenén ismét Kéri Kolossal és Mr. Joekerrel dolgozott együtt, akárcsak a Csodák esetében. A szövegért pedig Wagner Emillel közösen felelnek.  „Az ikerlélek szerelemről szól a dal. Ezek a szerelmek fent megköttetnek, mielőtt itt lent is megtapasztalnák pár tagjai. Ritka ez és sokan nem is értik, élik meg. Ezek az energiák mindenen túlmutatnak, mindent meggyógyítanak.” tette hozzá az előadó.

A klipet a Vidám Színpad mozitermében forgatta le egy ige…

YESYES x YellLow közös dallal köszönti az őszt!

Az immáron nemzetközi hírnévre törő yesyes zenekar első külföldi kollaborációjával jelentkezik. A bukaresti electro-pop zenekarral, a YellLow-val közösen alkotott Sun Goes Down című dallal nyújtanak varázslatos élményt, melyben egy egészen új hangzásvilág bontakozik ki!
A dal létrejöttét, valamint a környező országok felé való nyitást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A banda a nyár folyamán több erdélyi fesztiválon is felléphetett, kiemelve a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom fesztivált, amelynek a himnuszát is a fiúk írhatták.
A yesyes és a YellLow első közös dala D3STINY hangszerelésével és Halász Péter által megálmodott dalszöveggel lett igazán teljes.
”Nem egy átlagos szerelmes dal, egy párkapcsolatról szól, ami működésképtelen és ez mind a két fél számára világos, viszont sokáig nem akarták ezt belátni, és a mai napig reménykednek benne, hogy ez egyszer megváltozhat.„ -mesélte Peti.

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …