Ugrás a fő tartalomra

Halott Pénz nagyon is él! Tarolt a Fonogramon!

Tegnap este sor került a magyar zenei élet egyik legrangosabb díjátadó gálájára, a Fonogramra. Az eseménynek egy különleges helyszín adott otthont.


Ugyanis az egykori Budai Ifjúsági Parknak helyet szolgáltató Várkert Bazárban került sor a Petőfi TV által is közvetített, nívós eseményre. A műsort Tatár Csilla és Harsányi Levente irányította ugyan, de az i-re a pontot olyan produkciók tették fel, mint a Halott Pénz, az Ivan & Parazol, vagy éppen Pásztor Anna és a Bikini. Idén 18 kategóriában hirdettek nyerteseket, amelyekből 12-szer hazai előadót ismertek el. A díjak sorsáról a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből, producerekből álló zsűri döntött. Így tarolhatott a Halott Pénz (a srácok két díjat is hazavihettek), a Wellhello, Szabó Balázs Bandája, Boggie, vagy éppen Pásztor László.


És akkor jöjjön a hazai nyertesek teljes listája: 
Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele: BOGGIE - All Is One Is All
Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele: WELLHELLO - Rakpart / apuveddmeg
Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele: SZABÓ BALÁZS BANDÁJA - Élet elvitelre
Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele: VEKONYZ - The Way I Do
Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele: HALOTT PÉNZ - Valami van a levegőben / Nem érinthet meg
Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele: APEY AND THE PEA - Hellish
Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele: NÓTÁR MARY - Mindenkinek szól
Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele: GÁJER BÁLINT - Egyszerű az élet
Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele: HALÁSZ JUDIT - Kezdődhet a mulatság
Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele: BERKI TAMÁS - SÁRIK PÉTER - Minden Délibáb 
Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele: SÖNDÖRGŐ - Tamburocket Hungarian Fireworks 
Az év felfedezettje: MIDDLEMIST RED 
Az év dala: HALOTT PÉNZ - Valami van a levegőben
Fonogram 2015 életműdíj: Pásztor László TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Gratulálunk a győzteseknek!

Írta: Nikkk
Fotók: Nesy

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos