Ugrás a fő tartalomra

Izgalmasan fűszerezett dallal debütált Koós-Hutás Áron


A Nemzetközi Jazz Napon, vagyis április 30-án, csütörtökön jelent meg Koós-Hutás Áron jazztrombitás első száma, a Moog Morning.

A 2008-as Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyen győztese napjaink egyik legkeresettebb trombitása. Áron az évek során olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Brian Culbertson, Tony Lakatos, Erik Truffaz, Tommy Víg, Gerard Presencer, vagy éppen Paolo Fresu. Bemutatkozó albuma az E.T. Project nevet kapta, amelynek igazán pikáns egyediségét az elektronikus, kozmikus hangszínekkel való fűszerezettség adja.

Áron zenekarában a zenész szakmai nagyágyúi bizonyítanak, mint például Milosevits Mirkó Milán (billentyű), Kolta Gergely (basszusgitár), Oláh Gábor (dob), vagy éppen Zana Zoli. A korongon felfedezhetjük még Zeek, valamint Sena fantasztikus hangját, emellett az összekapcsoló történeteket jelentő Farkas Olgát is.

"A debütáló dal az első szám (az intro után), mely az egész albumra vonatkozó felfedező "út" kezdetét mutatja be. A trombita első megszólalásai egyfajta öntudatra ébredést érzékeltetnek. Mint egy nagy nyújtózkodás reggel, vagy egy csecsemő első felsírása születése pillanatában. A Moog Morning-ra, mint debütáló dalra azért esett a választásom, mert ez az a nóta az albumról, amely összefoglalja az E.T. Project lemez mondanivalóját." - mondta el a BSIDE Hungary-nek Áron.


A Moog Morning egy roppant izgalmas nóta, amelyen már az első másodpercektől érezhető, hogy minden fronton a legprofibb zenészek játszanak. Minden egyes pillanatban ott van az a bizonyos szükséges plusz, amely még azon hallgatók figyelmét felkelti, akik esetleg nem kifejezetten rajonganak ezért a műfajért. Szinte sodródunk a finom dallamokkal. Mi mindenképpen figyelmetekbe ajánljuk, és máris kíváncsiak vagyunk a korong többi számára!


Írta: Nikkk
Fotó: Kleb Attila

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos