Ugrás a fő tartalomra

Kullai Timi: „Ez nem egy tömeggyártásból eredő hangzás”


Kullai Tímea az eltelt évek során tucatnyi formációban megállta helyét, a minap pedig egy látványos, Géczy Dávid rendezte videoklippel jelentkezett, amelyet egy tőle szokatlan stílusú, fülbemászó popszámhoz készített. Interjú a Megasztár 6 egykori döntősével, aki többek között a Magyarországi Szerb Színházban is bizonyít mostanság.

Igazán különleges dallal rukkoltál elő. Mi a Szíved suttog és a Te történeted? 

Ez a dal két okból is nagyon különleges a számomra. Az egyik, hogy hirtelen jött csodaként hullott az ölembe. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem erre a projektre, amelyet Varga Attila producer csinál. A már kész verseket Vojnits Márton hangszerelte, zenésítette meg, ám a korábbi énekesnőjük cserben hagyta őket, így megrendeztek egy castingot, amellyel egy ismerősöm által kerültem kapcsolatba. A másik ilyen ok pedig, hogy a pop stílus számomra, mint acid jazz énekesnő igencsak új terület. Ezeket a dalokat nagyon nehéz magyar szöveggel jól csinálni, ráadásul sok szám szerintem angolul sokkal szebben szól. Éppen ezért én is nagyon ritkán énekeltem magyarul korábban, a saját dalaimat is angol nyelven írtam. Magyar vagyok, ezt a gyönyörű nyelvet kellene istenítenem, és bár tényleg nagyon imádom, de számomra eddig az angol volt a természetes, ha éneklésről volt szó. A Szíved suttog az első magyar nyelvű szám, amellyel már az első pillanatban, azonnal tudtam azonosulni. Nem volt kérdés számomra, hogy elvállalom ezt a projektet. A hangszerelés roppant egyedi, nem mai egytucat, nem egy tömeggyártásból eredő hangzás.

Új ez a stílus tőled. Kiknek ajánlanád a dalt? 

Pont az előbb említett egyedisége miatt mindenkinek ajánlanám. A hozzá készült klipet pedig elsősorban a fiataloknak, de az érett, tartalmas, gyönyörű szöveg szerintem az idősebbek szívéhez is szól. A hozzám beérkező rengeteg levél, valamint a klip kedvelőin azt látom, hogy nagyon széles ez a skála a korosztályt tekintve, aminek nagyon örülök. Mivel a 30-as éveimet taposom, így örülök, hogy úgymond nem a tinik bálványaként tündöklök. De természetesen boldog vagyok, ha őket is megszólítom.

Bizonyítasz a Magyarországi Szerb Színház színpadán is. Hogy kerültél te ide? 

Kedvesem, Milosevits Mirkó Milán színészként és zongoristaként tagja a színháznak. Mivel én is zenével foglalkozom, el sem tudnék képzelni szebb dolgot, minthogy együtt is zenélünk. Az otthoni stúdiómunkák, a különféle vendégszereplések során meggyőztük őket, és így mára már a Szerb Színház oszlopos tagja lettem az énekes-zenés fellépéseken. Ez a színház egy befogadó, szerető, igazi jó család a számomra. Szeretettel fogadtak, pedig a nyelvet még csak most tanulom a párom által. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ennyi csupa szív ember társaságában lehetek.Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos