Ugrás a fő tartalomra

Kullai Timi: „Ez nem egy tömeggyártásból eredő hangzás”


Kullai Tímea az eltelt évek során tucatnyi formációban megállta helyét, a minap pedig egy látványos, Géczy Dávid rendezte videoklippel jelentkezett, amelyet egy tőle szokatlan stílusú, fülbemászó popszámhoz készített. Interjú a Megasztár 6 egykori döntősével, aki többek között a Magyarországi Szerb Színházban is bizonyít mostanság.

Igazán különleges dallal rukkoltál elő. Mi a Szíved suttog és a Te történeted? 

Ez a dal két okból is nagyon különleges a számomra. Az egyik, hogy hirtelen jött csodaként hullott az ölembe. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem erre a projektre, amelyet Varga Attila producer csinál. A már kész verseket Vojnits Márton hangszerelte, zenésítette meg, ám a korábbi énekesnőjük cserben hagyta őket, így megrendeztek egy castingot, amellyel egy ismerősöm által kerültem kapcsolatba. A másik ilyen ok pedig, hogy a pop stílus számomra, mint acid jazz énekesnő igencsak új terület. Ezeket a dalokat nagyon nehéz magyar szöveggel jól csinálni, ráadásul sok szám szerintem angolul sokkal szebben szól. Éppen ezért én is nagyon ritkán énekeltem magyarul korábban, a saját dalaimat is angol nyelven írtam. Magyar vagyok, ezt a gyönyörű nyelvet kellene istenítenem, és bár tényleg nagyon imádom, de számomra eddig az angol volt a természetes, ha éneklésről volt szó. A Szíved suttog az első magyar nyelvű szám, amellyel már az első pillanatban, azonnal tudtam azonosulni. Nem volt kérdés számomra, hogy elvállalom ezt a projektet. A hangszerelés roppant egyedi, nem mai egytucat, nem egy tömeggyártásból eredő hangzás.

Új ez a stílus tőled. Kiknek ajánlanád a dalt? 

Pont az előbb említett egyedisége miatt mindenkinek ajánlanám. A hozzá készült klipet pedig elsősorban a fiataloknak, de az érett, tartalmas, gyönyörű szöveg szerintem az idősebbek szívéhez is szól. A hozzám beérkező rengeteg levél, valamint a klip kedvelőin azt látom, hogy nagyon széles ez a skála a korosztályt tekintve, aminek nagyon örülök. Mivel a 30-as éveimet taposom, így örülök, hogy úgymond nem a tinik bálványaként tündöklök. De természetesen boldog vagyok, ha őket is megszólítom.

Bizonyítasz a Magyarországi Szerb Színház színpadán is. Hogy kerültél te ide? 

Kedvesem, Milosevits Mirkó Milán színészként és zongoristaként tagja a színháznak. Mivel én is zenével foglalkozom, el sem tudnék képzelni szebb dolgot, minthogy együtt is zenélünk. Az otthoni stúdiómunkák, a különféle vendégszereplések során meggyőztük őket, és így mára már a Szerb Színház oszlopos tagja lettem az énekes-zenés fellépéseken. Ez a színház egy befogadó, szerető, igazi jó család a számomra. Szeretettel fogadtak, pedig a nyelvet még csak most tanulom a párom által. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ennyi csupa szív ember társaságában lehetek.Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerűek

Az ikerlélek szerelemről mesél SABINA új klipje

Klip formájában megjelent a magyar underground és pop szakmában zongoristaként, zeneszerzőként és énekesnőként is ismert fiatal lány, SABINA lemezének második száma, a Veled.

„A Csodák után egy egészen más világot teremtettünk. A mondanivalója hasonlóan mély, viszont a hangszerelésben egy erőteljesebb hangulatot hoztunk. Az akusztikus zongora és vonósok mellé berobbant a fesztivál electro érzés is. Ez a kettősség alapvetően benne van a zenekarban. Mindig vegyítjük az akusztikus hangszereket az elektronikus világgal.” – árulta el Sabina, aki a zenén ismét Kéri Kolossal és Mr. Joekerrel dolgozott együtt, akárcsak a Csodák esetében. A szövegért pedig Wagner Emillel közösen felelnek.  „Az ikerlélek szerelemről szól a dal. Ezek a szerelmek fent megköttetnek, mielőtt itt lent is megtapasztalnák pár tagjai. Ritka ez és sokan nem is értik, élik meg. Ezek az energiák mindenen túlmutatnak, mindent meggyógyítanak.” tette hozzá az előadó.

A klipet a Vidám Színpad mozitermében forgatta le egy ige…

YESYES x YellLow közös dallal köszönti az őszt!

Az immáron nemzetközi hírnévre törő yesyes zenekar első külföldi kollaborációjával jelentkezik. A bukaresti electro-pop zenekarral, a YellLow-val közösen alkotott Sun Goes Down című dallal nyújtanak varázslatos élményt, melyben egy egészen új hangzásvilág bontakozik ki!
A dal létrejöttét, valamint a környező országok felé való nyitást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A banda a nyár folyamán több erdélyi fesztiválon is felléphetett, kiemelve a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom fesztivált, amelynek a himnuszát is a fiúk írhatták.
A yesyes és a YellLow első közös dala D3STINY hangszerelésével és Halász Péter által megálmodott dalszöveggel lett igazán teljes.
”Nem egy átlagos szerelmes dal, egy párkapcsolatról szól, ami működésképtelen és ez mind a két fél számára világos, viszont sokáig nem akarták ezt belátni, és a mai napig reménykednek benne, hogy ez egyszer megváltozhat.„ -mesélte Peti.

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …