Ugrás a fő tartalomra

Lemezt adott ki Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb vokalistája

Dely Domonkos ezúttal nem valaki mellett énekel, hanem egy saját, 6 számos CD-t jelentetett meg 1JZ vvti címmel. Domi vokálozott már Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Presser Gábor, Ákos és Kálloy Molnár Péter mögött is, az elmúlt időszakban pedig azért került a figyelem középpontjába, mert Boggie oldalán előadta a Wars for Nothing című dalt Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Dely Domonkos még csak a harmincas éveiben jár, de páratlan zenei karriert tudhat magáénak. Mindezt annak köszönheti, hogy nem csak kitűnő vokalista, hanem az ütőhangszerekkel is remekül bánik. A zenével 7 évesen került kapcsolatba, zenei általános iskolába járt, zongorázni, majd dobolni tanult. Pályafutásában az igazi áttörést Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekara hozta, ahol vokálozott és ütőhangszereken játszott 2002 és 2008 között. Innentől kezdve meredeken ívelt felfele a pályája. Szintén vokálozott és ütőhangszereken játszott Ákos Andante turnéján 2004-ben, a koncertfelvétel platinalemez lett. Domi kiváló ritmusérzékét jól bizonyítja, hogy két éven át dobolt a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarban. 2011-ben A Dal húsz magyar döntős dalából hétben vokálozott. Nagy élményt jelentett számára az is, hogy 2013-ban az LGT négy arénás és az alsóörsi koncertjén közreműködött ütőhangszeresként és vokalistaként. Jelenleg Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert és Kálloy Molnár Péter koncertjein áll a mikrofon mögött. Domonkos Boggie oldalán idén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, és kiutazhatott a bécsi megmérettetésre. A Wars for Nothing című dallal bejutottak a dalfesztivál döntőjébe.

A rengeteg háttéréneklés után Domi úgy döntött, hogy saját lemezt ad ki. A CD öt dalt tartalmaz, plusz az egyik, az Akkor délután remixét. Az igényes poprock dalokat olyan kiváló művészekkel hozta össze, mint – a teljesség igénye nélkül - Sebestyén Áron, Jamie Winchester, Mohai Tamás, Hrutka Róbert, Simkó-Várnagy Mihály és Kottler Ákos. Az EP egyik különlegessége, hogy az egyik dal Petőfi Sándor: A bánat? Egy nagy oceán című versének megzenésítése. A lemez címe sem hétköznapi: 1JZ vvti. Ez Domonkos versenyautójában lévő motor sorszáma. Az énekes ugyanis, amikor nem színpadon áll, drift versenyeken száguldozik. A sportág nagyon hasonló a rally-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. Az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy a jármű megtapadjon. Minden jel arra utal, hogy Domonkos nem csak a dobverőket használja jól, hanem a kormányt is: jelenleg kétszeres OB ezüstérmes.

Megjegyzések

Népszerűek

Az ikerlélek szerelemről mesél SABINA új klipje

Klip formájában megjelent a magyar underground és pop szakmában zongoristaként, zeneszerzőként és énekesnőként is ismert fiatal lány, SABINA lemezének második száma, a Veled.

„A Csodák után egy egészen más világot teremtettünk. A mondanivalója hasonlóan mély, viszont a hangszerelésben egy erőteljesebb hangulatot hoztunk. Az akusztikus zongora és vonósok mellé berobbant a fesztivál electro érzés is. Ez a kettősség alapvetően benne van a zenekarban. Mindig vegyítjük az akusztikus hangszereket az elektronikus világgal.” – árulta el Sabina, aki a zenén ismét Kéri Kolossal és Mr. Joekerrel dolgozott együtt, akárcsak a Csodák esetében. A szövegért pedig Wagner Emillel közösen felelnek.  „Az ikerlélek szerelemről szól a dal. Ezek a szerelmek fent megköttetnek, mielőtt itt lent is megtapasztalnák pár tagjai. Ritka ez és sokan nem is értik, élik meg. Ezek az energiák mindenen túlmutatnak, mindent meggyógyítanak.” tette hozzá az előadó.

A klipet a Vidám Színpad mozitermében forgatta le egy ige…

YESYES x YellLow közös dallal köszönti az őszt!

Az immáron nemzetközi hírnévre törő yesyes zenekar első külföldi kollaborációjával jelentkezik. A bukaresti electro-pop zenekarral, a YellLow-val közösen alkotott Sun Goes Down című dallal nyújtanak varázslatos élményt, melyben egy egészen új hangzásvilág bontakozik ki!
A dal létrejöttét, valamint a környező országok felé való nyitást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A banda a nyár folyamán több erdélyi fesztiválon is felléphetett, kiemelve a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom fesztivált, amelynek a himnuszát is a fiúk írhatták.
A yesyes és a YellLow első közös dala D3STINY hangszerelésével és Halász Péter által megálmodott dalszöveggel lett igazán teljes.
”Nem egy átlagos szerelmes dal, egy párkapcsolatról szól, ami működésképtelen és ez mind a két fél számára világos, viszont sokáig nem akarták ezt belátni, és a mai napig reménykednek benne, hogy ez egyszer megváltozhat.„ -mesélte Peti.

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …