Lemezt adott ki Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb vokalistája

Dely Domonkos ezúttal nem valaki mellett énekel, hanem egy saját, 6 számos CD-t jelentetett meg 1JZ vvti címmel. Domi vokálozott már Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Presser Gábor, Ákos és Kálloy Molnár Péter mögött is, az elmúlt időszakban pedig azért került a figyelem középpontjába, mert Boggie oldalán előadta a Wars for Nothing című dalt Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Dely Domonkos még csak a harmincas éveiben jár, de páratlan zenei karriert tudhat magáénak. Mindezt annak köszönheti, hogy nem csak kitűnő vokalista, hanem az ütőhangszerekkel is remekül bánik. A zenével 7 évesen került kapcsolatba, zenei általános iskolába járt, zongorázni, majd dobolni tanult. Pályafutásában az igazi áttörést Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekara hozta, ahol vokálozott és ütőhangszereken játszott 2002 és 2008 között. Innentől kezdve meredeken ívelt felfele a pályája. Szintén vokálozott és ütőhangszereken játszott Ákos Andante turnéján 2004-ben, a koncertfelvétel platinalemez lett. Domi kiváló ritmusérzékét jól bizonyítja, hogy két éven át dobolt a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarban. 2011-ben A Dal húsz magyar döntős dalából hétben vokálozott. Nagy élményt jelentett számára az is, hogy 2013-ban az LGT négy arénás és az alsóörsi koncertjén közreműködött ütőhangszeresként és vokalistaként. Jelenleg Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert és Kálloy Molnár Péter koncertjein áll a mikrofon mögött. Domonkos Boggie oldalán idén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, és kiutazhatott a bécsi megmérettetésre. A Wars for Nothing című dallal bejutottak a dalfesztivál döntőjébe.

A rengeteg háttéréneklés után Domi úgy döntött, hogy saját lemezt ad ki. A CD öt dalt tartalmaz, plusz az egyik, az Akkor délután remixét. Az igényes poprock dalokat olyan kiváló művészekkel hozta össze, mint – a teljesség igénye nélkül - Sebestyén Áron, Jamie Winchester, Mohai Tamás, Hrutka Róbert, Simkó-Várnagy Mihály és Kottler Ákos. Az EP egyik különlegessége, hogy az egyik dal Petőfi Sándor: A bánat? Egy nagy oceán című versének megzenésítése. A lemez címe sem hétköznapi: 1JZ vvti. Ez Domonkos versenyautójában lévő motor sorszáma. Az énekes ugyanis, amikor nem színpadon áll, drift versenyeken száguldozik. A sportág nagyon hasonló a rally-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. Az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy a jármű megtapadjon. Minden jel arra utal, hogy Domonkos nem csak a dobverőket használja jól, hanem a kormányt is: jelenleg kétszeres OB ezüstérmes.