Ugrás a fő tartalomra

Lemezt adott ki Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb vokalistája

Dely Domonkos ezúttal nem valaki mellett énekel, hanem egy saját, 6 számos CD-t jelentetett meg 1JZ vvti címmel. Domi vokálozott már Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Presser Gábor, Ákos és Kálloy Molnár Péter mögött is, az elmúlt időszakban pedig azért került a figyelem középpontjába, mert Boggie oldalán előadta a Wars for Nothing című dalt Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Dely Domonkos még csak a harmincas éveiben jár, de páratlan zenei karriert tudhat magáénak. Mindezt annak köszönheti, hogy nem csak kitűnő vokalista, hanem az ütőhangszerekkel is remekül bánik. A zenével 7 évesen került kapcsolatba, zenei általános iskolába járt, zongorázni, majd dobolni tanult. Pályafutásában az igazi áttörést Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekara hozta, ahol vokálozott és ütőhangszereken játszott 2002 és 2008 között. Innentől kezdve meredeken ívelt felfele a pályája. Szintén vokálozott és ütőhangszereken játszott Ákos Andante turnéján 2004-ben, a koncertfelvétel platinalemez lett. Domi kiváló ritmusérzékét jól bizonyítja, hogy két éven át dobolt a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarban. 2011-ben A Dal húsz magyar döntős dalából hétben vokálozott. Nagy élményt jelentett számára az is, hogy 2013-ban az LGT négy arénás és az alsóörsi koncertjén közreműködött ütőhangszeresként és vokalistaként. Jelenleg Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert és Kálloy Molnár Péter koncertjein áll a mikrofon mögött. Domonkos Boggie oldalán idén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, és kiutazhatott a bécsi megmérettetésre. A Wars for Nothing című dallal bejutottak a dalfesztivál döntőjébe.

A rengeteg háttéréneklés után Domi úgy döntött, hogy saját lemezt ad ki. A CD öt dalt tartalmaz, plusz az egyik, az Akkor délután remixét. Az igényes poprock dalokat olyan kiváló művészekkel hozta össze, mint – a teljesség igénye nélkül - Sebestyén Áron, Jamie Winchester, Mohai Tamás, Hrutka Róbert, Simkó-Várnagy Mihály és Kottler Ákos. Az EP egyik különlegessége, hogy az egyik dal Petőfi Sándor: A bánat? Egy nagy oceán című versének megzenésítése. A lemez címe sem hétköznapi: 1JZ vvti. Ez Domonkos versenyautójában lévő motor sorszáma. Az énekes ugyanis, amikor nem színpadon áll, drift versenyeken száguldozik. A sportág nagyon hasonló a rally-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. Az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy a jármű megtapadjon. Minden jel arra utal, hogy Domonkos nem csak a dobverőket használja jól, hanem a kormányt is: jelenleg kétszeres OB ezüstérmes.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos