Ugrás a fő tartalomra

Minőségi alapanyagokkal főz Zséda

Szakmát váltott Zséda! Persze nem örökre cserélte a mikrofont séfkabátra, de ezúttal a Gourmet Fesztiválon új szerepben próbálhatta ki magát. Az énekesnő a hétköznapokban is otthonosan mozog a konyhában, ezúttal pedig a vegán irányzatba is belekóstolt. Egy rákkal készült étellel bármikor le lehet venni a lábáról, ám ha kisfiáról van szó, akkor a hús és a hazai ízek nem hiányozhatnak az asztalról.


Zsédához gyerekkora óta közel áll a gasztronómia, ám a magyar klasszikusok mellett ma már a nemzetközi újdonságok felé is szívesesen nyit. Az egészséges nyersanyagok persze elengedhetetlen tartozékai konyhájának. A napokban a Gourmet Fesztiválra is ellátogatott, ahol a Babel Budapest étterem standjánál névre szóló séfkabátban állhatott a pult mögé. Az újraértelmezett paprikás csirke mellett a vegán különlegességek kulisszái mögé is betekintést nyerhetett.

 

„Már nagyon fiatal koromtól önállóan vezetem a háztartást, rendszeres főzök, pláne, hogy a mindennapokban két férfiról kell gondoskodnom. Alapvetően a klasszikus ételekbe tanultam bele az édesanyámtól, a nagymamáimtól, de ma már nyitott vagyok minden irányzatra. Az olasz konyha nagy kedvencem, de például a francia és a mexikói specialitások is közel állnak hozzám. A ráknak pedig ritkán tudok ellenállni” – kezdte Zséda. „Fontos szempont számomra, hogy minőségi és egészséges alapanyagokkal dolgozzam, így többnyire kiskereskedőknél vásárolok. Különösen izgalmas volt a Babel vegán fogások elkészítésében besegíteni. Nagyon érdekel ez a terület, liszt-és tejmentes diétát is tartottam már, hiszen méregtelenítésre is kiváló” – mondta az énekesnő. 


Zséda a vegán étrendnek is szívesen hódol, kisfia azonban inkább a hagyományos finomságokért rajong. „Én nagyon jól érzem magam hús nélkül is, Nimród viszont imádja a magyaros ételeket. Nála a bableves és sült csirke a favorit, persze nagyon figyelek, hogy neki is minél egészségesebb fogásokat készítsek” – tette hozzá.

Az Erzsébet híd lábánál található Babel Budapest a Gourmet Fesztiválon is várja a vendégeket, akik belekóstolhatnak az étterem egyedülálló vegán különlegességébe is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos