Ugrás a fő tartalomra

Pikáns, dögös világba kalauzol el Dér Heni első lemeze

Dér Henit a Megasztár első szériájában ismerhettük meg. A tehetségkutatót követően 9 éven át volt a Sugarloaf frontasszonya, ám 2013-ban úgy döntött kipróbálja magát egy másik stílusban, és szólókarrierbe kezdett. Mára pedig kezünkben tarthatjuk első saját lemezét, mely az Intro címet kapta.Már az egy perces bevezető, az Intro is tökéletesen elénk tárja a Kornay Mariann díjas Heni dögös, pikáns világát. Ezt követően csendül fel az énekesnő debütáló szóló száma, a Turn it up, amelyhez még Sugarloaf-os karrierje alatt forgatott klipet, és amelyet a megjelenést követő első héten 160 ezren töltöttek le. Nem véletlenül, hiszen Heni ezzel egy új vonalat hozott a magyar zenei életbe. A korongon szereplő 11 nótából 6 angol nyelven csendül fel, így a harmadik szám, az I’m alive is. A szívdöglesztő dallamokat Dér Heni és Burai Krisztián, a szöveget pedig Johnny K. Palmer szerezte. Ha eddig nem is, itt már erősen elgondolkodunk, hogy vajon valóban magyar lány lemezét tartjuk-e kezünkben... A nemzetközi színvonalat tovább viszi a Shake it kellemes fűszerezettsége. Majd ekkor teszi fel az i-re a pontot a sokrétű Ébresztő. A dal ugyan a szürke, monoton, megszokássá formálódott párkapcsolatokról szól, viszont mégis többféleképpen értelmezhetjük. Például, ha van egy álmunk, célunk, amelyekhez nem vezet könnyű út, és sokszor igen erősnek kell lennünk, hogy kitartsunk mellette, akkor több sor is igazi lelkesítő, üdítő gondolatként hat ránk ebben a szerzeményben. „Nehogy elhidd azt, hogy valaha több időd lesz még, hogy megtedd, amit nem tettél. Minden kilométernél.” Ezt a dalt persze angol nyelven is tálalja az énekesnő a lemezen.


Heniék a korong közepére tartogattak egy duettet, a tehetségtől már megszokott pimasz stílusú Ébredj fel-t, melyet BLR-rel ad elő közösen. Ebben a nótában minden bizonnyal mindenki ráismer legalább egy (egykori?) kapcsolatára, amikor szívesen szabadulnánk a másik féltől, ám mégsem tudunk anélkül továbblépni, hogy ne néznénk hátra újra meg újra. Mielőtt túlságosan elmélyednénk a lelkiség mocsarában, a hetedik dal, a Boom Pow által Heni felráz minket és újra elkalauzol egy fülledt, garantáltan teltházas, "mindenki rázza" partiba.

A Next, Please során ismét ismerős dallamokra lehetünk figyelmesek, hiszen a tavalyi esztendő egyik legnagyobb slágerének számìtó Ég veled angol verziójáról beszélünk. Az efféle, sokak által „feministának” vélt számok külföldön évek óta hódítanak, és most végre Dér Heninek hála magyar nyelven is pimaszkodhatunk exünkkel. Nem csoda hát, hogy a nagy sikernek köszönhetően zárásként megkapjuk a dal akusztik verzióját is.

Összességében egy színes (nem a borítóra gondolunk, hiszen az fekete-fehér), egyetlen másodpercig sem unalmas, idehaza újszerű,  pezsdítő, frissítő lemezről beszélhetünk. Mi már indítjuk is újra...

Kiadó: Maistor and Music Kft. Fotó: Csányi István
Szerzők: Dér Heni, Burai Krisztián, Johnny K. Palmer, Nagy Lajos, Bodoczki Ernő,
Szabó Norbert, Vincze Gergely (BLR), Rakonczai Viktor, Szabó Zé, Mázár Péter

 Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos