Pikáns, dögös világba kalauzol el Dér Heni első lemeze

Dér Henit a Megasztár első szériájában ismerhettük meg. A tehetségkutatót követően 9 éven át volt a Sugarloaf frontasszonya, ám 2013-ban úgy döntött kipróbálja magát egy másik stílusban, és szólókarrierbe kezdett. Mára pedig kezünkben tarthatjuk első saját lemezét, mely az Intro címet kapta.Már az egy perces bevezető, az Intro is tökéletesen elénk tárja a Kornay Mariann díjas Heni dögös, pikáns világát. Ezt követően csendül fel az énekesnő debütáló szóló száma, a Turn it up, amelyhez még Sugarloaf-os karrierje alatt forgatott klipet, és amelyet a megjelenést követő első héten 160 ezren töltöttek le. Nem véletlenül, hiszen Heni ezzel egy új vonalat hozott a magyar zenei életbe. A korongon szereplő 11 nótából 6 angol nyelven csendül fel, így a harmadik szám, az I’m alive is. A szívdöglesztő dallamokat Dér Heni és Burai Krisztián, a szöveget pedig Johnny K. Palmer szerezte. Ha eddig nem is, itt már erősen elgondolkodunk, hogy vajon valóban magyar lány lemezét tartjuk-e kezünkben... A nemzetközi színvonalat tovább viszi a Shake it kellemes fűszerezettsége. Majd ekkor teszi fel az i-re a pontot a sokrétű Ébresztő. A dal ugyan a szürke, monoton, megszokássá formálódott párkapcsolatokról szól, viszont mégis többféleképpen értelmezhetjük. Például, ha van egy álmunk, célunk, amelyekhez nem vezet könnyű út, és sokszor igen erősnek kell lennünk, hogy kitartsunk mellette, akkor több sor is igazi lelkesítő, üdítő gondolatként hat ránk ebben a szerzeményben. „Nehogy elhidd azt, hogy valaha több időd lesz még, hogy megtedd, amit nem tettél. Minden kilométernél.” Ezt a dalt persze angol nyelven is tálalja az énekesnő a lemezen.


Heniék a korong közepére tartogattak egy duettet, a tehetségtől már megszokott pimasz stílusú Ébredj fel-t, melyet BLR-rel ad elő közösen. Ebben a nótában minden bizonnyal mindenki ráismer legalább egy (egykori?) kapcsolatára, amikor szívesen szabadulnánk a másik féltől, ám mégsem tudunk anélkül továbblépni, hogy ne néznénk hátra újra meg újra. Mielőtt túlságosan elmélyednénk a lelkiség mocsarában, a hetedik dal, a Boom Pow által Heni felráz minket és újra elkalauzol egy fülledt, garantáltan teltházas, "mindenki rázza" partiba.

A Next, Please során ismét ismerős dallamokra lehetünk figyelmesek, hiszen a tavalyi esztendő egyik legnagyobb slágerének számìtó Ég veled angol verziójáról beszélünk. Az efféle, sokak által „feministának” vélt számok külföldön évek óta hódítanak, és most végre Dér Heninek hála magyar nyelven is pimaszkodhatunk exünkkel. Nem csoda hát, hogy a nagy sikernek köszönhetően zárásként megkapjuk a dal akusztik verzióját is.

Összességében egy színes (nem a borítóra gondolunk, hiszen az fekete-fehér), egyetlen másodpercig sem unalmas, idehaza újszerű,  pezsdítő, frissítő lemezről beszélhetünk. Mi már indítjuk is újra...

Kiadó: Maistor and Music Kft. Fotó: Csányi István
Szerzők: Dér Heni, Burai Krisztián, Johnny K. Palmer, Nagy Lajos, Bodoczki Ernő,
Szabó Norbert, Vincze Gergely (BLR), Rakonczai Viktor, Szabó Zé, Mázár Péter

 Írta: Nikkk