Ugrás a fő tartalomra

Zola: „Ez a dal valahogy mindig is többet adott, imádom koncerteken énekelni"

Május negyedikén új klippel rukkolt elő a New Level Empire formáció, akik ezúttal a Kelemen Kabátban frontemberével dolgoztak együtt. A Son of the Sun nem kicsi népszerűségnek örvend a legnagyobb videómegosztón, az ütős, fülbemászó szám sikerét pedig az is igazolja, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok hivatalos dala lett.


Hogy jött az ötlet, hogy együtt dolgozzatok Szerecsenkirállyal?

Zola: A Son of the Sun első verzióját tavaly is játszottuk a fellépéseinken, az egyik legjobban működő koncert dal volt. A nagylemezünk kezdődala az eredeti verzió. Aztán idén elővettük és kicsit modernizálva, puhább hangzást adva neki újrahangszereltük. Közben jött az ötlet, hogy milyen érdekes, vagány, meglepő lenne benne egy magyar rap-rész. Így lépett a képbe Szerecsenkirály, a Kelemen Kabátban frontembere, akinek átküldtük a dalt és Ő azonnal igent mondott! A következő percben már küldte is a felvett magyar szöveget. Nagyon tetszett neki a dal, nekünk meg a szövegelés, szóval irtó kerek volt minden az első perctől kezdve.

Számodra mitől különleges ez a nóta?

Zola: A Son of the Sun alapvetően egy nagyon sodró, dinamikus nyári szentimentális dal az egymásra találásról és a napfény általi kettősségről. Egyrészt éltet, másrészt viszont megéget. Ez a fajta kettősség és kölcsönhatás van levetítve egy emberi kapcsolatra, egy nő és férfi viszonyára. Nagyon szeretem az énekdallamát és a szövegét, bár mindegyik New Level Empire dal és szöveg kedves a számomra. Az átvirrasztott alkotói éjszakák mindig örökre beleégnek az emberbe. Ez a dal valahogy mindig is többet adott, imádom koncerteken énekelni, hatalmas erő van benne.

Ez a szám lett a SZIN hivatalos dala.

Zola: A Szegedi Ifjúsági Napok, azaz a SZIN ebben az évben a Son of the Sun-t választotta hivatalos dalának, ami mondanom sem kell: óriási megtiszteltetés nekünk! Tavaly hatalmas buli volt ott játszani, idén pedig úgy térünk vissza, hogy nem kicsi kötődés és közünk lesz a fesztiválhoz! Május 1 óta pörgetik a rádiók kiemelt rotációban, 4-én pedig debütált a klip is. Nagyon hangulatos kis fesztivál videó lett, csupa SZIN élményképekkel. Reméljük a következő hónapokban egyre több emberhez jut majd el, augusztus 26-án pedig élőben toljuk a SZIN-en Szerecsenkirállyal!


Beszélgető partner: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos