Biciklivel a vörös szőnyegen

Hazánk legstílusosabb hírességei idén is bebizonyították, hogy a divat és a környezettudatosság kéz a kézben jár. A Madách tér vörös szőnyegén megrendezett rendhagyó divatbemutatón ezúttal Boggie, Odett, Haumann Máté, Trokán Nóra, Csobot Adél, Tóth Gabi, Danics Dóra, Orosz Barbara, D. Tóth Kriszta és Lakatos Márk mutatták meg két keréken gurulva legstílusosabb bringás szettjüket. A sztárok után a legtrendibb civil versenyzők vonultak fel, akiket többek között Buda Marci és a USE divattervezői zsűriztek az InStyle magazin és a CycleChic rendezvényén.

Harmadik alkalommal gurultak végig a vörös szőnyegen a biciklizés és a divat szerelmesei az InStyle magazin és a Hungarian CycleChic „Bringával a vörös szőnyegen” névre keresztelt megmozdulásán. Az Office, Urban, Nightlife, Kreatív, Páros és MOL Bubi kategóriában induló civil versenyzők mellett hazánk hírességei is a környezettudatosság és a sikkes kerekezés mellett tették le voksukat. Designer biciklire pattant többek között Danics Dóra, Boggie, Odett, Tóth Gabi, a Tha Shudras, illetve Trokán Nóra és Haumann Máté is.

Az extravaganciájáról ismert Lakatos Márk nem mindennapi járművel gurult végig a vörös szőnyegen: a stylist egy riksa nyergében ülve mutatta meg legstílusosabb biciklis szettjét, miközben utasai, Orosz Barbara és Dallos Bogi a jármű hátsó üléséről integettek. „Külön megtiszteltetés volt, hogy a kifutón két ilyen bombázó lehetett az utasom.” – kezdte Márk. „Nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a rendezvényt, hiszen a stílusos bringázás kezd igazi kultusszá válni Budapesten, és mára a bicikli sokszor egy-egy városi szett elengedhetetlen kiegészítője. Azonban tisztában vagyok vele, hogy a kerékpárosok gyakran okoznak fejfájást az autósoknak és – bár én nem vezetek – úgy gondolom, hogy a városban mindenkinek megvan a helye, ezért örülök, hogy manapság egyre többen pattannak két kerékre.” – vélekedett Márk. 

Tóth Gabi a felvonuláson szakadt farmernadrágjával, bokacsizmájával és fekete kétkerekűjével a biciklis divat rockos, vagány oldalát mutatta be. „Nagyon örülök, hogy részt vehettem a rendezvényen, hiszen rendkívül fontosnak tartom az üzenetét: ha csak két embert sikerült mozogásra, sportolásra, illetve környezettudatosságra ösztönözni a felvonulással, már megérte!” – mondta az énekesnő. „Én úgy látom, hogy a city biker stílus egyre nagyobb teret hódít Budapesten, sokan választják az autó helyett a bringát munkába menet – főleg nyáron - így egyre több biciklist látok szoknyában, vagy éppen elegáns ruhában tekerni. Én mondjuk a vagány, fiús, laza stílust részesítem előnyben, így engem ritkán lehet pasztellszínekben, virágos kosaras biciklin látni.” – tette hozzá Gabi nevetve.

A sztárok után a divat és a biciklizés szerelemesei mutathatták meg stílusos szettjüket a civilek versenyén: voltak, akik vintage kiegészítőkkel tették még egyedibbé öltözéküket, néhányan frissen vágott virággal díszítették kerékpárjukat, de akadt olyan is, aki kiskutyája oldalán vonult végig a vörös szőnyegen.