Ugrás a fő tartalomra

Így fesztiváloznak a Hegyaljások!

A legjobb haverok a legfontosabb ”fesztiválkellékek” – derül ki a Borsodi Kingdom of Hegyalja fesztiválozási szokásokat feltérképező felmérésből. A válaszadók több mint 85 %-a a baráti körével indul neki a legnagyobb nyári partiknak.

A hazai fesztiválozók bulizásai szokásait mérte fel a Borsodi Kingdom of Hegyalja online kérdőíve, amely többek között arra kereste a választ, mi az elsőszámú fesztiválital, milyen az igazi fesztiválhangulat és milyen kelléket visznek magukkal a látogatók.

A "Mit csinálsz egy fesztiválon, ha épp nem egy koncerten csápolsz?" kérdésre adott válaszokból kiderül: a kitöltők ilyenkor szívesen látogatják a civil falut, mennek el várost nézni vagy éppen hűsölnek a sörsátorban, de akad olyan is – a válaszadók 4 százaléka –, aki ilyenkor varrat magára új motívumot a tetoválósátorban. Utóbbinál fontos lehet a lelki támogatást biztosító barátok jelenléte, ami könnyen megoldható, hiszen a többség (85%) a legjobb haverokkal jár fesztiválozni - bár elvétve olyan is akad, akit az anyukája kísér el (2%). 


Az igazi fesztiválhangulatra vonatkozó kérdésnél szinte teljesen egyetértettek a kitöltők: a szabadság és féktelen bulizás jutott eszébe a legtöbbjüknek. A nem reprezentatív kutatás arra is rámutat, hogy az igazi fesztiválarcok közel fele csakis sátorban hajlandó tölteni az éjszakákat. Bár valamivel több mint harmaduk nem is érti, miért kell egyáltalán aludni a többnapos lazulás alkalmával. Az is kiderült, hogy a leginkább várt bulik között szerepel az idén új énekesnővel bemutatkozó Nightwish koncertje, valamint a királyságba érkező Rudimental fellépése is.

A felmérés megerősítette, hogy a sör az elsőszámú fesztiválital: a válaszadók több mint 80 %-a szerint sokkal népszerűbb a nagy zenei rendezvényeken, mint a bor vagy a víz. A legtutibb bulikhoz természetesen elengedhetetlen kellékek is tartoznak, ami a legtöbbeknek a gumicsizma és a napszemüveg, de lesz akinek bőrbakancs, alvós mackó vagy éppen kenőmájas és ingyen ölelés tábla kerül majd be a hátizsákjába.

Tokaj-Rakamaz, 2015. július 15-19. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos