Király L. Norbi: "Ez a változás éve"

Király L. Norbit sokan az X-Faktor első szériájában ismerhettük meg. A tehetségkutatót követően rengeteget koncertezett, majd egy kis időre eltűnt a köztudatból. Az énekes azóta tavaly igencsak beindult, és roppant termékenyen építgeti karrierjét. Átesett egy stílusváltáson, de néhány héttel ezelőtt úgy döntött, külsőleg is megújul! Norbival beszélgettünk!

Amikor felbukkantál az X-Faktorban, gyakran élcelődtek külsőddel. Hogy viselted ezeket a kritikákat?  

Természetesen mindig is fontos volt számomra a megjelenés, és adtam az emberek véleményére. A tehetségkutató során, amikor a nyilvánosság előtt szerepeltem, sokkal több kritikát kaptam, amelyeket eleinte nehezen viseltem. Bántóbb volt számomra, hogy minden produkció alkalmával tudtak negatív megjegyzést tenni élőadásban a kinézetemre. Egy idő után hozzászoktam, és rájöttem, hogy ebben a szakmában nem csak az számít, hogy mit adunk elő és hogyan, hanem elég nagy hangsúlyt fektetnek az előadó hiányosságaira is. Akkor ott ez ellen tenni nem tudtam, de természetesen mély nyomokat hagyott bennem.

Sosem tengett túl benned az önbizalom. Miért? 

Már az általános iskolában sok „pofont” kaptam az osztálytársaimtól és a barátoknak nevezett évfolyamtársaimtól. Nem volt olyan nap, hogy ne csámcsogjanak a füleimen, vagy a ne piszkáljanak a fogaim miatt, amiket persze én is láttam, de tehetetlen voltam. Sokszor gondoltam, hogy fejet kellene cserélnem, de ez sajnos nem így működik. Időnként viszont sokat lendített a közérzetemen, hogy több párkapcsolatom is volt, amiben viszont jól éreztem magam és rájöttem, hogy mindenkinek más az ízlése, és van, akinek én is egy szeretetre méltó fazon vagyok.

A műsor után eltűntél egy időre, hiszen a család került előtérbe. Akkor helyrejött az önbecsülés? 

Nem mondom, hogy az önbizalmam teljesen helyre jött, inkább sikerült helyretennem a gondolataim, hiszen jött egy komoly kapcsolat, ami házassághoz vezetett. Az elején voltak kételyeim, de később rájöttem, hogy nem minden a kinézet, és nem lehet mindenki Adonisz. Kezdtem máshogy értelmezni a hozzám érkező negatív komenteket. A figyelmemet azokra az emberekre összpontosítottam, akiket a tehetségem és a karrierem érdekelt. Megszoktam, hogy mindig lesz, aki a gyenge pontjaim megtalálva próbál elbizonytalanítani, megakadályozni abban, hogy jól érezzem magam. 


Az elmondottak ellenére mégsem úgy tűnik, hogy minden a helyére került az életedben. Éppen válófélben vagy. 

Igen, egy ideig úgy tűnt, mint más párkapcsolatokban is, hogy megtaláltuk egymást egy életre, hisz fiatalok voltunk és szerelmesek. Sajnos hiányzott belőlünk az élettapasztalat, és nem tudtuk, hogy sok-sok akadály lesz, amellyel meg kell küzdenünk. Rájöttünk; hogy mások vagyunk, sok mindent másképp gondolunk, és mások a céljaink. Próbáltuk helyretenni, kompromisszumot kötni, de sajnos nem sikerült. Azt gondolom, illik tudomásul venni, ha valami nem működik. Jobb ezt minél előbb tisztázni, hisz mindenkinek az a jó, ha egy hasonló gondolkodású társra talál, akivel nem a megalkuvásról, hanem a boldogságról szól a kapcsolat.

Így került nagyobb hangsúly a karrieredre? 

Igaz nem tudatosan, de elvette az időt és az energiát a pályafutásom továbbépítésétől ez az időszak. A legtöbb ember egyszerre egy dologra tud száz százalékosan összpontosítani. Nagyon nehéz egy kapcsolatot kialakítani, családot alapítani és ugyanakkor karriert építeni. Abban az időben a zene szorult háttérbe, de egyre inkább éreztem a színpad hiányát.

Most azonban visszatértél, és mind zeneileg, mind megjelenésben nagyot váltottál. 

Amikor szétváltunk a volt párommal, szembesültem azzal, hogy mennyire elhanyagoltam az éneklést. Egyre kevesebb felkérésem volt, kezdtem úgy érezni, hogy kikerültem a köztudatból. El kellett döntenem, hogy mi a legfontosabb célom az életemben, és rájöttem, hogy ezért csak én tudok tenni! Most a karrieremre fókuszálok elsősorban. Úgy hozta az élet, hogy új stílussal, új imidzsel állhatok a közönség elé. Elsősorban magamat rakom rendbe, annak érdekében, hogy elfogadjam, és jól érezzem magam a bőrömben. Ez és az előző év a változások éve. Változott a stílusom és változtatom a külsőmet is, viszont a féktelenségem és a bevállalós produkcióm nem változnak és ezt hamarosan látni is fogjátok. Idén régi álmom valósult meg! Egy debreceni stúdiós csapat segítségével megismerkedtem egy nagyon kedves fogorvossal, és egy fogtechnikussal, akik felajánlották, hogy az eddig sok lelki gondot okozó felső fogsoromat helyre teszik. Ez létre is jött, és most már bátran mosolygok a fotókon.

Hogy érzed most magad a bőrödben? 

Azt gondolom, hogy a sikerhez vezető út legfontosabb lépése, hogy mind külsőleg, mind belsőleg jól érezzem magam, ami most megvalósult. Olyat képviselek, amiben bízom és örömmel csinálom. Szeretem a színpadot, szeretek énekelni, és az motivál, hogy a dalaimmal és a fellépéseimmel, minél több pozitív energiát tudjak átadni a közönségnek!


Beszélgető partner: Nikkk