Meggyes finomságok és koncertek Kecelen

Melyik a legkedveltebb meggyes finomság? Ki főzi a legfinomabb lekvárt? Ki tud a legmesszebbre meggymagot köpni? Ez is kiderül Kecelen a június 12-13. között rendezendő Meggyfesztiválon. A savanykás gyümölcs rajongói hatodik éve gyűlnek össze a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál, hogy meggyből készült termékeket, többek között sört, bort és pálinkát kóstoljanak. A szervezők gondoltak a mozgás szerelmeseire is, az aktív kikapcsolódás kedvelői bringatúrákon vehetnek részt. 


Kecel meghatározó gyümölcse a meggy, ami a térségben nagy termesztési múltra tekint vissza. A település lakói minden évben szórakoztató programokkal ünneplik a megélhetést és számos étel-, italkülönlegességet termő finomságot. A fesztivál célja úgy felhívni a figyelmet a meggy fontosságára, hogy közben jól is érzik magukat az emberek.

Ennek érdekében pénteken Pornograffitti és Szabó Balázs Bandája koncertek, szombaton pedig egésznapos programok várják a fesztiválra látogatókat. A sportrajongók reggel 8-kor 30, 60 és 90 km-es bringatúrákra indulhatnak az alföldi tájon, a városban maradókat pedig meggymagköpő-verseny, ugrálóvár, néptánc, hip-hop bemutató, árnybábjáték és lekvárfőzés szórakoztatja. Az érdeklődők a délután során végigkövethetik a csettegők ügyességi és szépségversenyét. A zenekedvelők az este folyamán a Black Sys, Szeder, a Presszó Tangó Libidó zenekar és a Volvox koncertjein mulathatnak.

A rendezvény főszervezője a régió egyik legnagyobb gyümölcsintegrátora, a keceli Fresh Fruit TÉSZ és a Fruitmarketing Kft.