Programdömping a MOL Nagyon Balaton augusztusi kínálatában

Félidejéhez érkezett a nyári szezon és ezzel együtt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat is. A szervezők csütörtökön, a Művészetek Völgye keretében tartott sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy az események minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlottak és már most majdnem 400.000 vendéget vonzottak a Balaton Régióba. 


Augusztusban is igazán tartalmas, programokkal, fesztiválokkal teli hetek várnak a Balatonon nyaralókra. A KultKikötő jubileumi programja, a Füredi Borhetek, a Paloznaki Jazz Piknik mellett indul a harmadik STRAND – Nagyon Zene Fesztivál és a B.my.Lake, augusztusban pedig Siófokon ad koncertet a Muzsikás, Lajkó Félix és a Kaláka. A VOLT Produkció arról is hírt adott, hogy augusztus 1-től letölthető a MOL Nagyon Bringa app, már elérhető a nagy népszerűségnek örvendő ingyenes MOL Nagyon Balaton Magazin 2. kiadása és a hónap elejétől a Balatont népszerűsítő kisfilmeket vetítenek az MTVA csatornáin.

Május vége óta tart a 3. MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely a Balaton Régió 25, igazán izgalmas és színvonalas eseményét foglalja magába. Ezekben a napokban is zajlik a 25. Művészetek Völgye, miközben sikeresen zárt mások mellett a MasterCard Balaton Sound, a VeszprémFest, a VinCE Balaton, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, az ARTplacc, a Kálibuli, az NN Ultrabalaton, a KeszthelyFest, de az Incognito jubileumi koncertjét és a Csárdáskirálynő 100 éves darabját is nagy sikerrel mutatták be Siófokon, Hobo pedig a Balaton közepén, két kompon ünnepelte 70. születésnapját. “A MOL Nagyon Balaton eddigi mérlegével igencsak elégedettek lehetünk mi, a közönség és a már lezajlott programok szervezői is, hiszen csak a felsorolt események miatt eddig már most közel 400.000-en látogattak el a Balatonra.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője.

Bár a nyár közepén már túl vagyunk, a következő hetek igazán tartalmas programokat ígérnek. „Még tart a 25. Művészetek Völgye, a hét végén 10. születésnapját ünnepli a balatonföldvári KultKikötő, hamarosan indul a Füredi Borhetek, augusztus 19-én pedig igazán egyedülálló fesztiválvárossá alakul Zamárdi, ugyanis egy időben, egymás mellett két, sokak által várt esemény zajlik majd itt: a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál és a B.my.Lake. Ugyancsak augusztus végén a Muzsikás, Lajkó Félix és a Kaláka ad koncertet a siófoki szabadtéri színpadon, a MOL Nagyon Balaton záróeseményeként pedig szeptemberben a Balaton közepén koncertezik majd a Vad Fruttik.” – tudtuk meg a MOL Nagyon Balaton másik vezetőjétől, Fülöp Zoltántól.

A MOL kutakon és még több száz lelőhelyen július közepe óta hozzáférhető az ingyenes MOL Nagyon Balaton Magazin második kiadása, amely összesen 200.000 példányban mutatja be a régió legizgalmasabb eseményeit és a 100 legjobb balatoni éttermet és a “legjobb helyeket”. A STRAND Fesztivál hazai fellépőit megszólaltató válogatás CD ugyancsak a MOL-kutakon érhető el, és már másfél hét alatt aranylemez lett.

Az MTVA, a MOL Nagyon Balaton fő médiapartnere is kiveszi a részét a balatoni nyárból. “A szezont Rúzsa Magdi teltházas, révfülöpi nagykoncertjével indítottuk, a Balatoni Nyár című, naponta jelentkező műsorunk pedig rendszeresen jelen van és tudósít a MOL Nagyon Balaton eseményeiről. Az együttműködésünk egyik legfontosabb állomása a Zamárdiban zajló STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, ahonnan a Petőfi Rádió és a Petőfi TV is élőben közvetíti műsorát, ugyanitt és a Balaton Soundon számos, igazán izgalmas koncertet rögzítünk, amelyek folyamatosan láthatóak lesznek a Petőfi TV adásában. Ugyancsak a szervezőkkel együttműködve augusztus 1-től az MTVA több csatornáján vetítjük azokat a kisfilmeket, amelyek a Balaton érdekes arcait, egyedi és figyelemreméltó vállalkozásait mutatják be.” – mondta el Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Több hónapos fejlesztés után készült el a MOL Nagyon Bringa app. „A célunk az, hogy augusztusban és az őszi hónapokban mindazok, akik a Balaton környékén bicajra pattannak, mérni tudják a teljesítményüket és egy-egy jó sikerült fotót osszanak is meg a saját Facebook oldalukon. Azt várjuk ettől a szolgáltatástól, hogy az idei biciklis szezonban minél többen kapjanak kedvet kipróbálni az ország egyik legszebb kerékpáros útvonalát. Nem cél mindenáron megkerülni a tavat, ha valaki a családjával csak pár kilométert teker és ezt megosztja a barátaival, már elégedettek leszünk.” – mondta el Kiss Ádám, a MOL Nagyon Balaton projektvezetője. A fényképeket megosztók játékban is részt vesznek, amely keretében hetente VIP-fesztiválbérletek, MOL-ajándékcsomagok, fődíjként pedig egy 2016-os egyhetes balatoni nyaralás talál gazdára.

MOL Nagyon Balaton – augusztusi ajánló
25. Művészetek Völgye
Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd Július 24-augusztus 2.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján eddig majd 80.000 ember vett részt, ám a szervezők az elkövetkező napokra még több látogatót várnak. Még hátravan a Quimby, a 30Y és a Hiperkarma koncertje, Harcsa Veronika, a Selected Sounds csapata által szervezett partik, a Snétberger Ferenc Quartet és Tony Lakatos, Hajós András és a Modern Art Orchestra, vagy a Momentán társulat improvizatív játéka. A Design Terminál nappal kerekasztal beszélgetéseknek, este pedig pop és elektronikus zenének ad otthont. A Völgy klasszikus művészei is láthatóak lesznek: mint Hobo és bandája, vagy Lackfi János. A Kaláka versudvarban pedig a gyerekek lelhetik örömüket.

KultKikötő
Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves

A 10. KULTKIKÖTŐ alkalmából Balatonföldvár mellett új helyszínek is nyíltak Bogláron és Fenyvesen. Előbbi a telt házas előadásokkal arat sikert, utóbbi pedig a gyerekek birodalma. A KULTKIKÖTŐ nyarának első fele számokban: az eddigi közel 100 programon több mint 20.000 látogató vett részt, Földváron a legnagyobb sikereket a Quimby koncert mellett a kamaraszínházi előadások közül Lázár Kati estje, a nagyszínpadi előadások sorában pedig a Játékszín Vidám kísértet című bohózata aratta. Augusztus 1-je a 10 évad ünnepe lesz: szombaton megnyílik a KULTKIKÖTŐ történetét is bemutató színházi fotókiállítás, majd a Budapest Bár ad pimasz és elegáns, meglepetésekkel teli koncertet.

Paloznaki Jazz Piknik
Paloznak, augusztus 7-8.

Idén nyáron újra megrendezik a Paloznaki Jazz Pikniket a Balaton északi partján. A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a tavalyi nyár nagy meglepetése volt: két nap alatt csaknem ötezren látogattak el a festői kis faluba. Paloznak utcái megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó emberekkel, és ez idén sem lesz másképp! A Jazz Piknik a nyár egyik leghangulatosabb programja, fűben ülős jazz koncertekkel, naplementével, finom borokkal, tánccal. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az idelátogatók.

2015-ben a szervezők ismét 2 színpaddal és 12 felejthetetlen koncerttel készülnek. A Tájház udvara az élőzenés klubok felhőtlen hangulatát idézi, a Paloznak szélén felállított nagyszínpadon a csillagos ég alatt rangos előadókkal és különleges koncertekkel találkozhatnak a látogatók. A T-Systems nagyszínpadon péntek este az Amoeba, Fábián Juli & Zoohacker, majd a nemzetközi jazz fesztiválok egyik legnagyobb sztárja, a Jazzanova ad koncertet. Szombaton az Infinity kezdi az estét, utánuk a Soul Surge következik, majd egy igazi jazz csillag lép színpadra: a szaxofonlegenda, Candy Dulfer perdíti táncra a közönséget. A Tájház udvarán a Homola Pincészet színpadon, pénteken a Marosi Zoltán Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, majd Little G. Weevil lép fel. A szombat Myra Monoka live act-jével indul, majd Gubás Gabi és zenekara valamint a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet.

Füredi Borhetek
Balatonfüred, augusztus 8-29.

Balatonfüreden idén is három héten át a boroké a főszerep: több száz, a borvidékről származó tétel várja, hogy bemutatkozhasson, miközben a zenéért a magyar könnyűzene, a pop és a folk éppen legnagyobb hazai sztárjai felelnek. A Füredi Borheteken idén is mintegy 150 ezer másik olaszrizling rajongóval koccinthatunk. A MOL Nagyon Balaton fellépői a Füredi Borhetek keretében: Szalóki Ági, Kaláka 40, Ferenczi György és a Rackajam, Mystery Gang, Mary Popkids, Margaret Island, Esti Kornél akusztik, Harmonia Garden.

FOLKFESZT: Muzsikás/Kaláka/Lajkó Félix
Siófok, augusztus 19.

Az Ünnep előestéjén olyan nevek lépnek fel a Balaton Régió legnagyobb és legmodernebb szabadtéri színpadán, akikért külön-külön is évtizedek óta rajongunk, de együtt látni és hallani őket, nem akármilyen élményt jelent majd! A Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon a Muzsikás, Lajkó Félix és a Kaláka.

STRAND – Nagyon Zene Fesztivál
Zamárdi, augusztus 19-22.

Harmadik alkalommal ad otthont Zamárdi szabadstrandja a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös fesztiváljának. A STRANDon idén is jelen lesz a teljes hazai élvonal, Ákostól a Punnany Massifig, a Wellhello-tól a Halott Pénzig. A nívós világsztár-kínálatban olyan nevek kaptak helyet, mint az All Time Low, a Simple Plan, Steve Aoki, a New Found Glory, a Pendulum, vagy éppen a House of Pain és a Glass Animals.

A jórészt már ismert, pazar zenei kínálat mellett újabb helyszínek és programok mától publikusak.

Új helyszín a MOL Nagyon Balaton Aréna, ahol kora estétől hajnalig tart a buli! Karányi és Big John Whitfield élő produkciója mellett a Stereo Palma, a Tesco Disco, Andro, Kovary és Lotfi Begi és színpadra lép itt, a nyitó koncertsáv pedig Kis Grófoé.

Új helyszín a STRANDon a Petőfi Rádió Backstage színpad. Itt beszélgetések mellett naponta 3 zenekar és előadó akusztikus koncertjén vehet részt a STRAND közönsége. Többek között Molnár Tamás (Anti Fitness Club), Kama (Mary Popkids), Czutor Zoli (Belmondo), Fehérvári Gábor Alfréd, a Muriel és Járai Márk (Halott Pénz) koncertezik majd.

Ismét felépül a Balaton legmagasabb kilátója, a 26 méter magas MOL Torony, ahonnan egy 200 méter hosszú pályán a közönség felett csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek.

Idén is jelen lesz a Diákhitel Kávézó, ahol naponta jelentkezik a népszerű OpenQuiz műsor, a Majdnem Híres Rocksuli, izgalmas témákat boncolgat a Hello90 csapata és többek között Zacher Gábor toxikológus is a kávézó vendége lesz.

A STRAND ART helyszínen idén is 4, ismert és elismert kortárs művész jelenlétében, a közönség bevonásával készülnek az alkotások. A mottó most is: “Nekem a Balaton…”, vagyis mind a művészek, mind a közönség azt mutathatja meg, mit jelent számára a magyar tenger. A neves alkotók között Wahorn Andrással, Szurcsik Józseffel és Mimma Nosekkel is találkozhatunk. Mimma Nosek az alkotótábor mellett az OTP Junior Nagyszínpad dekorációjáért is fele, az ő gigantikus képei díszítik majd a színpad két oldalát. Ef Zámbó István pedig a STRAND szimbólumát, hatalmas strandlabdákat készít a fesztivál több helyszínére.

Ugyancsak új helyszín az Erzsébet Liget - Civil Part, ahol többek között a Magyar Zsonglőr Egyesület, Magyar Cserkész Szövetség és a Party English csapata mutatkozik be, egész napos programokkal a STRAND közönségének.

A Telekom VOLT Fesztiválon már sokak által megismert Élő Bolygónk projekthez a STRAND fesztivál is kapcsolódott. A klímaváltozás elleni kampány keretében a STRANDolók egy hatalmas térképen jelölhetik, honnan érkeztek, a nagyszínpadnál pedig 10.000 db lufi emelkedik majd a magasba a fesztiválozók üzeneteivel. A cél nem tűnik egyszerűnek: az év végi klímacsúcsig 1 milliárd aláírást összegyűjteni, szerte a világon.

A STRAND idején a fesztiváltól karnyújtásnyira lévő Zamárdi Kertmoziban a fesztiválozók féláron nézhetik meg a Balaton Method című filmet.

A STRAND két nagyszínpadának koncertjeit bárki otthonról is követheti, ezek nagy részét ugyanis a fesztivál honlapján és a Petőfilve.hu oldalon is élőben közvetítik.

A Széchenyi 2020 program is jelen lesz a STRANDon! A fesztivál legkomfortosabb, legtisztább mellékhelyiségei és a fesztivál tisztasága egyaránt a Széchenyi 2020 nevéhez köthető.

Jó hír, azok számára, akik a megszokottnál kényelmesebben szeretnének fesztiválozni, hogy idén már VIP jegy is kapható, illetve a már megvásárolt jegyek 4990 Ft-ért upgrade-elhetők – függetlenül attól, hogy 1, vagy 4 napra szeretnénk azt használni.