Ugrás a fő tartalomra

Zséda: „A konyhában is otthon vagyok!”

Kuktának állt Zséda és Puskás Peti: az énekesek a halas fogások iránt érdeklődőknek főztek. Egyiküktől sem állt távol a feladat, hiszen Adrienn már 17 évesen önálló konyhát vitt, Peti pedig a fogyókúrás diétáját egészíti ki könnyed halételekkel. A két híresség az OMÉK-on, a Kapj rá! kampány standján süllőlevest és könnyen elkészíthető süllő filét „ütött össze” a népes közönségnek. 


Megtörtént Zséda és Puskás Péter első közös fellépése, csakhogy a zenészek ezúttal számukra is szokatlan terepen álltak a közönség elé: egy konyhában. A sztárok a halfogyasztást népszerűsítették a Kapj rá! kampány standjánál. „Annyira azért nem idegen számomra ez a környezet, édesapám nagy vadász és horgász, talán sokan nem néznék ki belőlem, de ő megtanított mindenre, így el tudom készíteni a hal- és vadfogásokat is. Tizenhét évesen már önálló háztartást vittem. A konyha nálunk az én világom, a férjem egyáltalán nem főz, csak a kisfiunk sertepertél néha a tűzhely körül” – mondta Zséda a süllőleves ízesítése közben. Elárulta azt is, hogy igyekszik minden héten legalább kétszer halas ételt tenni a család asztalára. „Szeretem a konyhában az egyszerű megoldásokat, például a harcsa-, vagy süllőfilét egy kis ízesítéssel, salátával. Könnyű és finom ételek ezek. A halászlét inkább az édesanyámra bízom, abban ő a szakértő” – mondta Zséda. Bede Róbert séf instruálta a hírességeket a pult mögött.

Puskás Petire jobban ráfért az útmutatás, hiszen ő ritkábban főz, mint kollégája. „Egyre lelkesebben fordulok a főzés felé, de tény, profi még nem vagyok. A halakat édesapám szerettette meg velem, ő hébe-hóba horgászik, de a kedvesemmel is bátran nekiállunk egy-egy halas ételnek. Bede Robi azt tanította meg nekem ma, hogy a süllőfiléhez mazsolás kuszkusszal elég tíz perc is. Bárki, bármikor összeütheti” – mondta a The Biebers frontembere, aki a nyár végén kezdett fogyókúrába. „Sok volt már a benzinkúti szendvicsekből. Atlétatrikós banda vagyunk, rosszul állt a túlsúly a színpadon, úgyhogy diétába fogtam. Nagy segítség ebben a hal, ami nagyon könnyű étel” – mondta Peti.

A Kapj rá! standjánál egész héten neves séfek tartanak főzőshow-kat, ahol az érdeklődők megtudhatják, hogyan lehet egy-egy süllőből, pisztrángból, pontyból illetve harcsából formabontó ételeket készíteni, mint például a harcsagyros, a halbrassói vagy éppen a pontylecsó.

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek a családok asztalára. Könnyen és gyorsan elkészíthető, finomabbnál finomabb halas fogásokért és elkészítési praktikákért látogasson a www.kapjra.hu oldalra. 

Megjegyzések

Népszerűek

Odaszúr Dér Heni új Sztorija

Itthon rap, hiphop vonalon leginkább férfi előadók bizonyítanak, a női próbálkozások gyakran iszonyatosan gyengére sikerednek, aminek az az oka, hogy sokszor nagyon nem hitelesek a hölgyek, és  mind szövegileg, mind technikailag túlságosan erőltettettek ezek az anyagok (Tisztelet a kivételnek).Dér Heni 2013-ban indította el szólókarrierjét, és sokakat meglepett, amikor a Sugarloaf zenekarból való kiválását követő első interjúiban elárulta, hogy hozzá mindig is a rap, hip-hop, r&b műfajai álltak legközelebb. Most azonban már magyar Fergieként, illetve Nicki Minajként említik a tehetséget tegnap megjelent videoklipje, a Sztori alatt. Mondjuk tett is azért, hogy elfogadják ebben a szókimondó, arcpirító irányban. Látható, érezhető, hogy nagyobb közönséghez jutottak el az elmúlt öt esztendőben a pimaszabb, pikánsabb, dögösebb dalai (Ég veled, Szemtelen), mint mélyebb, érzelmesebb lírái (Mi lett veled).
A Sztori (Szöveg: Dér Heni, Burai Krisztián. Zene: Burai Krisztián) számomra kéz a k…

Szegedtől az első saját klipig. Interjú Szélinger Annával

Szélinger Annát (CéAnne) én már csak a Hősök zenekar vokalistájaként ismertem meg tavalyelőtt, de sokan még a reggae szcénában figyeltek fel tehetségére. Az ukulele hazai nagyköveteként is számon tartott énekesnővel beszélgettünk a kezdetekről, szeretett hangszeréről, kazettájáról, a Hősökről, valamint az aktualitást jelentő első saját klipjéről is. Fotó: Kőfaragó Zsuzsi
nikiahatos:Kezdjünk egy már egészen biztosan ismerős kérdéssel. Hogy jött az életedbe a zene? Hogyan érkeztél meg te a zenei életbe? CéAnne:Énekkaros voltam, és zongoráztam is általános iskolában, bár az a tudás már eléggé elenyészett azóta. Hat éven át jártam klasszikus hangképzésre, Szegeden, ahol felnőttem. Az egész könnyűzenei pályafutásom onnan indult, hogy apukám Etiópia-szakértő. Egészen kicsi voltam, amikor bekerültem ebbe a közösségbe, például a táborként elindult a Reggae Campre, ami fesztivállá nőtte ki magát. Apukám sokat járt oda, Etiópiával és a raszta kultúrával kapcsolatos előadásokat tartott, és időköz…

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …