Ed Sheeran vezeti az idei MTV EMA-t

A 2015-ös MTV Europe Music Awards jelöltjeinek kihirdetése után végre a műsorvezető személye sem titok többé: az idei gála házigazdája nem más mint a brit szupersztár, Ed Sheeran. A világhírű énekes-dalszerző azonban nem egyedül vezényli le a show-t Milánóban, Sheeran angolos visszafogottságát egy vagány és belevaló partner egészíti ki a színpadon október 25-én.


Idén 22. alkalommal rendezik meg az MTV Europe Music Awards díjátadóját, melyen a nemzetközi zenevilág színe-java képviselteti magát. Az októberi gálát ezúttal Ed Sheeran vezeti, aki ezzel a megtisztelő feladattal olyan hírességek nyomdokaiba lép, mint Nicki Minaj, Selena Gomez, Katy Perry és Justin Timberlake. A hírt Sheeran a Twitter-oldalán jelentette be, azt is megszellőztetve, hogy egy partner is csatlakozik majd hozzá a színpadon. Nem sokkal ezután Ruby Rose, ausztrál modell, színésznő és korábbi MTV VJ az Instagramján közölte a hírt, hogy ő áll majd a brit énekes oldalán a nagyszabású zenei eseményén.

Az MTV VMA díjátadón Ed Sheeran hat jelölésből pechére egyet sem tudott szobrocskára váltani, ám a Europe Music Awards-on új esélyt kap, hiszen a házigazda szerep mellett a Legjobb élő, Legjobb férfi és Legjobb nagyszínpad kategóriában ő maga is a jelöltek között van. Legnagyobb riválisa Justin Bieber lesz, aki Where Are Ü Now és What Do You Mean? című slágereivel az idei év nagy visszatérője. Az erős mezőny ellenére Taylor Swift indul a legjobb esélyekkel, hiszen kilenc jelölésével már most rekordot döntött.

A 2015-ös MTV EMA-t az egész bolygón élőben közvetítik a Milánói Mediolanum Forumból, és a tévénézőkön most is, mint mindig sok múlik majd, hiszen az ő szavazataik döntik el, hogy melyik jelölt nyeri az aktuális kategóriát. A szavazást már megnyitották, a rajongók az interneten voksolhatnak kedvenceikre október 24-én 23:59-ig. Az idei gálát helyi idő szerint október 25-én 21:00-kor láthatják a nézők élőben az MTV-n és a VIVÁ-n.