Feltörték a Music FM és a Bumeráng rendszerét!

Napokon keresztül külső hackertámadás zavarta a Music FM reggeli műsorának online adását. Érdekes: a Bumeráng weboldalát is feltörték, méghozzá a Music FM szerverével egy napon.

 
A világ számos pontjáról, Svédországtól Izraelig sms-ek raja érkezett a 89.5 Music FM Önindító adásához panaszkodva, hogy online nem lehet hallani a műsort. “Amikor a stúdióból jön a műsor, elhallgat az online adás” – írták a hallgatók, akik a zenét, híreket és a reklámokat hallották ugyan, a beszélgetéseket azonban nem. Bár az Önindító alatt nagy a túlterhelés, hamar kiderült, hogy nem az ilyenkor megszaporodó hallgatók tömege, hanem egy külső támadás miatt vált élvezhetetlenné a műsor.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rengetegen hallgatnak bennünket az applikáción keresztül az országban, ahol nincs földi sugárzásunk, illetve külföldön is, de most már teljesen konkrét, hogy valami hackertámadás érte a szerverünket” – jelentette be élő adásban Bochkor Gábor, hozzátéve, hogy egy ilyen támadáshoz egy nagyon komoly eszköz kell, ami nagyon drága. “Ez egy túlterheléses úgynevezett DoS támadás, ami arra irányul, hogy részlegesen megbénítsa a szolgáltatást” – meséli a rádió műszaki vezetője.

“Ma már ilyen “támadócsomagot” a neten vásárolni is lehet” – teszi hozzá a szakember. Bár sokan találgattak, miért történt a támadás - egyes hallgatók szerint néhány izgalmas, érzékeny téma verhette ki valakinél a biztosítékot - az okokra nyilván nehezen derülhet fény. Az azonban több mint érdekes, hogy a rádió szerverével egy napon törték fel Bochkorék korábbi rádióműsorait tartalmazó Bumeráng weboldalát is.