Ugrás a fő tartalomra

Péter Szabó Szilvia: "Nagyon szeretek mindent, ami kicsit is őrült"

Sokan azt gondolják, a nők nem értenek a technikához és nem nyitottak az újdonságokra, pedig a „gyengébbik nem” sokszor férfiakat meghazudtoló ügyességgel oldja meg a legnehezebb helyzeteket is. Ezt legutóbb Péter Szabó Szilvi és Muri Enikő is remekül bizonyította, amikor egy csajos délelőtt keretében a segway-ezést is kipróbálták.


Péter Szabó Szilvi és Muri Enikő olyan lányok, akik ha tehetik, mindenféle extrém vagy különleges dolgot kipróbálnak, legyen szó játékról, sportról vagy technikai újdonságokról. Így attól sem riadtak vissza, hogy a Telenor napon egy különleges installációnál izgalmas feladatokat oldjanak meg tableten. Ezen a napon a mobilszolgáltató munkatársai országosan 20 helyszínen egy-egy gigantikus méretű társasjátékkal várták az ügyfeleket és az érdeklődőket, valamint a Hipernetet is ingyen biztosították minden előfizetőnek. A lányoknak a játékon túl lehetőségük volt felpattanni a két keréken guruló segway-re is.

„Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt a használata, de csak nekem, mert Vivien például azonnal felugrott rá és már rótta is a köröket. Én kicsit nehezebben ismerkedem az új dolgokkal, de ha már belejöttem, meg sem lehet állítani” – kezdte élménybeszámolóját Muri Enikő, aki a jogosítványa megszerzése óta szinte ki sem száll az kocsijából. „Mióta megvan a jogosítványom, ahová csak tehetem, autóval megyek, mert így a magam ura lehetek, és mindig le tudok ülni, nem úgy, mint a villamoson” – folytatta mosolyogva az énekesnő, akinek az autó mellett az internet is hatalmas segítséget jelent a mindennapokban. „A párommal Budapesten élünk, de az esküvőnk otthon, Nyíregyházán lesz. Nem tehetjük meg, hogy minden nap odamenjünk például egy-egy helyszínt megnézni, de nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hogy az interneten is mindig mindenhol tudunk tájékozódni a lehetőségekről” – árulta el Enikő, aki Szilvivel egy játékba is beszállt a Telenor installációjánál.

Péter Szabó Szilvi rajong a különleges kihívásokért. „Sokan nem tudják rólam, de nagyon szeretek mindent, ami kicsit is őrült vagy extrém. Imádok például síelni, mert szabadságérzetet ad. Talán azért kezdtem el egy tervezőgrafikus tanfolyamot is, hogy ilyen téren is szabad legyek és ne szoruljak mindig mások segítségére. Sokáig voltam egyedül, így rengeteg dolgot megtanultam és szinte minden helyzetben feltalálom magam, de azért nagyon jó érzés, hogy most már van kinek átadni a férfias feladatokat” – vallotta be az énekesnő, akinek az egyik közösségi oldalon közel kétszázezres rajongótábora van.

„Tudatos építkezés volt, három év alatt értem el ezt az eredményt. Nyilván az is benne van, hogy 15 éve vagyok a pályán és minden koncert után volt lehetőség dedikálásra és arra, hogy pár szót váltsunk a rajongókkal. Emellett kínosan ügyelek arra is, hogy a magánéletemet ne vigyem fel a színpadra, hiszen az a dolgom, hogy szórakoztassak. Van bennem egyfajta küldetéstudat is, hogy a követőimnek mosolyt csaljak az arcára. Amikor van valami aktualitás körülöttem, az okostelefonnak és a mobilinternetnek köszönhetően bárhol vagyok, azonnal meg tudom osztani a híreket a rajongóimmal, de ha pár napig semmi nem történik, akkor is posztolok például célokról vagy álmokról szóló idézetet” – mondta el Szilvi, aki vallja, hogy ha csak egy embernek is változást hozhat az életébe ezzel, már megérte aznap posztolni.

Megjegyzések

Népszerűek

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Relatív lett Deego új zenéje! I Beszélgettünk

Odamondós tartalmat hozott Relatív című számával Deego. A dalt Kool Kaskoval közösen hozták össze, de a rapper nem pihen, kisebb' adagnyi zenét rejteget a Bunkerben, amelyekkel még az év során megörvendezteti közönségét.
nikiahatos: Honnan jött a Relatív ötlete? Miért pont Kasko? Deego:A dalok általában teljesen random születnek, elég sok alapzenét készítek mostanában. Amikor ezt a dalt megcsináltam, egyből írtam rá szöveget. Odamondósabb, morcosabb nóta lett, de ezeket is ugyanúgy szeretem, mint a könnyedebb, vagy éppen érzelmesebb tartalmú dalokat. Kaskoval nagyon szeretek együtt dolgozni, jól megértjük egymást, hasonló munkatempót diktálunk, ami azért is fontos nekem, mert nem kell heteket várnom egy scratchre, hanem pár napon belül meg is kapom tőle. A Deego fellépéseken is Kasko dobja alám az alapokat, megvan az összhang köztünk, jól működünk együtt.
nikiahatos: Azt mondtad sok alapzenét csináltál. Mivel készülsz még mostanság a Bunkerben? Deego:Nagyon sok új Deego dalt írta…

Fonogram 2019: Átadták a díjakat I Interjú

Az elmúlt évek legizgalmasabb Fonogram-díjátadójára került sor április 4-én este a MAHASZ, azaz a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége szervezésében. A rangos szakmai díjjal a tavalyi év legjobb albumait és hangfelvételeit ismerték el, ezenkívül pedig különleges és páratlan színpadi produkciókat láthattunk a helyszínen és az online közvetítésben egyaránt.
A Fonogram - Magyar Zenei Díj néven immár tizenötödik életévébe lépő rangos szakmai esemény tiszteletére egy estére FonogRaM Colosseummá változott a RaM. A 18 zenei kategória díjazottjait az est két csodálatos háziasszonya, Dallos Bogi, valamint a reflektorfénybe e jeles alkalomból visszatérő Kiss Ramóna szólította színpadra.
A szűk körű, 5-5 fős bizottságokból kialakult 25 fős zsűri döntött a benevezett albumok és hangfelvételek jelöléséről, majd pedig győzelméről. A szakmai elismerések mellett idén visszatért az év hangfelvétele kategória, ezúttal a hivatalos magyar slágerlisták közreműködésével #azévslágere néven, egy rendk…