Ugrás a fő tartalomra

Péter Szabó Szilvia: "Nagyon szeretek mindent, ami kicsit is őrült"

Sokan azt gondolják, a nők nem értenek a technikához és nem nyitottak az újdonságokra, pedig a „gyengébbik nem” sokszor férfiakat meghazudtoló ügyességgel oldja meg a legnehezebb helyzeteket is. Ezt legutóbb Péter Szabó Szilvi és Muri Enikő is remekül bizonyította, amikor egy csajos délelőtt keretében a segway-ezést is kipróbálták.


Péter Szabó Szilvi és Muri Enikő olyan lányok, akik ha tehetik, mindenféle extrém vagy különleges dolgot kipróbálnak, legyen szó játékról, sportról vagy technikai újdonságokról. Így attól sem riadtak vissza, hogy a Telenor napon egy különleges installációnál izgalmas feladatokat oldjanak meg tableten. Ezen a napon a mobilszolgáltató munkatársai országosan 20 helyszínen egy-egy gigantikus méretű társasjátékkal várták az ügyfeleket és az érdeklődőket, valamint a Hipernetet is ingyen biztosították minden előfizetőnek. A lányoknak a játékon túl lehetőségük volt felpattanni a két keréken guruló segway-re is.

„Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt a használata, de csak nekem, mert Vivien például azonnal felugrott rá és már rótta is a köröket. Én kicsit nehezebben ismerkedem az új dolgokkal, de ha már belejöttem, meg sem lehet állítani” – kezdte élménybeszámolóját Muri Enikő, aki a jogosítványa megszerzése óta szinte ki sem száll az kocsijából. „Mióta megvan a jogosítványom, ahová csak tehetem, autóval megyek, mert így a magam ura lehetek, és mindig le tudok ülni, nem úgy, mint a villamoson” – folytatta mosolyogva az énekesnő, akinek az autó mellett az internet is hatalmas segítséget jelent a mindennapokban. „A párommal Budapesten élünk, de az esküvőnk otthon, Nyíregyházán lesz. Nem tehetjük meg, hogy minden nap odamenjünk például egy-egy helyszínt megnézni, de nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hogy az interneten is mindig mindenhol tudunk tájékozódni a lehetőségekről” – árulta el Enikő, aki Szilvivel egy játékba is beszállt a Telenor installációjánál.

Péter Szabó Szilvi rajong a különleges kihívásokért. „Sokan nem tudják rólam, de nagyon szeretek mindent, ami kicsit is őrült vagy extrém. Imádok például síelni, mert szabadságérzetet ad. Talán azért kezdtem el egy tervezőgrafikus tanfolyamot is, hogy ilyen téren is szabad legyek és ne szoruljak mindig mások segítségére. Sokáig voltam egyedül, így rengeteg dolgot megtanultam és szinte minden helyzetben feltalálom magam, de azért nagyon jó érzés, hogy most már van kinek átadni a férfias feladatokat” – vallotta be az énekesnő, akinek az egyik közösségi oldalon közel kétszázezres rajongótábora van.

„Tudatos építkezés volt, három év alatt értem el ezt az eredményt. Nyilván az is benne van, hogy 15 éve vagyok a pályán és minden koncert után volt lehetőség dedikálásra és arra, hogy pár szót váltsunk a rajongókkal. Emellett kínosan ügyelek arra is, hogy a magánéletemet ne vigyem fel a színpadra, hiszen az a dolgom, hogy szórakoztassak. Van bennem egyfajta küldetéstudat is, hogy a követőimnek mosolyt csaljak az arcára. Amikor van valami aktualitás körülöttem, az okostelefonnak és a mobilinternetnek köszönhetően bárhol vagyok, azonnal meg tudom osztani a híreket a rajongóimmal, de ha pár napig semmi nem történik, akkor is posztolok például célokról vagy álmokról szóló idézetet” – mondta el Szilvi, aki vallja, hogy ha csak egy embernek is változást hozhat az életébe ezzel, már megérte aznap posztolni.

Megjegyzések

Népszerűek

Best of 2018: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, igazán jól összerakott, harmonikus énekesnők nem csak zenei munkásságuknak, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. Már megjelenésükkel sugallnak valamit a közönség felé, és nagyon fontos, hogy kinézetük harmonizáljon zenéjükkel. 2018-ban számunkra az alábbi öt rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő.
MissMood Mező Dorottya, avagy MissMood aztán tudja, hogy mitől izzik a levegő. Az előadóra még 2014-ben figyeltem fel, amikor dalokkal (Umbrella cover, Méreg, Baba, stb) rukkolt elő a legnagyobb videómegosztón, Dóri azóta pedig makeup felvételeket is készít. Az azonban kétségtelen, hogy igazi rivaldafényt Rico mellett kapta meg. Missmood stílusa egyszerre vagány és iszonyatosan nőies. Visszatérő elemek: A piros és a fekete színek, a hosszú szárú csizmák, és a crop topok dzsekikkel való keverése.
Nagyváradi Nelli
A tökéletes alakú Nagyváradi Nelli immáron három éve jelent számomra inspirációt. Az ő összeállításai soha nem unalmasak, iszonyat…

Best of 2018: Ezek a dalok pörögtek a legtöbbet

Egy izgalmas dal gyógyító hatással van fájó lelkünkre, jó kedvünket pedig bármikor képes még tovább fokozni. Idén is kaptunk mindenfélét a magyar zenei élet képviselőitől és bár nem volt könnyű dolgom, összeállításomban a 2018-as esztendő általam legtöbbször pörgetett számait hozom most el nektek. 
1. JETLAG: Emlékbe Októberben ismét egy többrétű, ugyanakkor fülbemászó, életigenlő nótával jött elő a Jetlag. Az Emlékbe elsőre szerelmes nótának tűnhet, de Tamás ezzel a dallal búcsúzik egykori önromboló énjétől, életstílusától, amit nemrég nagy bátorsággal, őszinteséggel vállalt fel. Azóta nem volt olyan buli, ahol ne pörgettük volna. Nagyon húz magával. Zseniál!

2. Follow The Flow: Nem tudja senki
Bár eddig sem volt ok panaszra, de 2018-ban a Follow The Flow srácait igencsak jó irányba vitte az a bizonyos áramlat. Új frontemberükkel, Szakács Gergővel (Sounda) nem tudott félrenyúlni a FuraCsé - BLR páros. A Nem tudja senki az a tartalmas, értelmes szerzemény, aminek szövegével igen könnyű …

Mindent újratanult Kollányi Zsuzsi! Mini interjú

Kollányi Zsuzsi a Pilvakeren, és Majka zenekaros formációján kívül két éve saját, szólódalokkal is bizonyít. Az énekeső tavaly nyár végén ikreknek adott életet, így természetesen a család került az első helyre. Zsuzsi ismét Lotfi Begivel (korábban: Valahonnan, Elég lesz), valamint Bartalos Jenővel (korábban: Valahonnan) dolgozott együtt, de csatlakozott a trióhoz a karcos hangú Kowa is. Az Eszembe jutottál egy snittes, zseniális klipjét pedig Indiánnak (Galler András) köszönhetjük. Mini interjú Kollányi Zsuzsival.
nikiahatos: Bolond a férfi és őrült a nő? Kollányi Zsuzsi: Igen! Mind azok vagyunk, nem? nikiahatos:Szemmel láthatóan boldog pár kapcsolatban élsz ikreid édesapjával. Így gondolom, hogy az Eszembe jutottál üzenetével, dalszövegével leginkább a múltban tudtál azonosulni. Zsuzsi: Igen, alapvetően nem most jellemzi az életem ez a szöveg, de azt hiszem, mindenki átél egy ehhez hasonló érzelmi, belső viaskodást a szerelem terén. nikiahatos: Ismét Lotfi Begivel és Bartalos Jenővel dolg…