Ugrás a fő tartalomra

Ten years before: Folytatódik a harc a hazai feltörekvő zenészekért!

2015. februárjában született meg a ten years before nevet viselő, új, zenei kezdeményezés a feltörekvő, friss tehetségekért. Célja a jövő zenei reménységeinek bemutatása a nagyközönségnek, valamint a zeneipar fellendítése. Hisz rengeteg jó zenekar van, akikről mit sem tudunk! 


A kezdeményezés alapítói egy olyan platformot hívtak életre, ahol mindenki megtalálhatja új kedvencét. Facebook oldalukon a zenekarokat részletesen bemutatják, majd élőben felléptetik egy budapesti klubban. Természetesen a közönség emellett több helyen is megismerheti őket. Hallhatja dalaikat az Open Air Rádión Ligeti Gyuri (Žagar, We Are Rock Stars) Anarchy In The Hu című műsorában, olvashat róluk az Open Air Rádió honlapján, vagy akár a NOWmagazinban is.

Olyan zenekarok vettek már részt a projektben és léptek fel náluk, mint például a Hello Hurricane, Kloggs, Margaret Island, The Immigrants, Zanzinger. Már a fővároson kívül is munkálkodnak. Első vidéki koncertjük Pécsett lesz október 10-én a Pécsi Est Caféban, ahol a Hello Hurricane, a Kloggs és a Nyilas Reni & Ők zenekarokat ismerhetik meg. 

Budapesten pedig a “nyári szünet” után újult erővel vágnak bele a koncertsorozatba, október 8-án a Mika Tivadar Mulatóban a Klusters és a Kiddo fog bemutatkozni. Érdemes rájuk is odafigyelni! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos