Ugrás a fő tartalomra

Ez ám a tisztelet! Itt van Finuccsi, a Hősök és Deego közös száma

Őket is megtalálod a kultúra mezsgyéjén. Szerencsére! Siska Finuccsi 1998 óta állja meg helyét szerzőként, és eddig többek között olyan korongokkal rukkolt elő (a teljesség igénye nélkül), mint a Rímharcosok klubja (1999), a Siska Feenoocchi - SiskaMania - Temetetlen múlt (2005), a DühKór (2007), a Vészk'járat (2012), vagy éppen az Egyenlők - Aranykor (2013).


Finuccsi ebben az évben is igen termékeny, idén például már kaptunk tőle egy közreműködést a Hősökkel kiegészülve, ám most itt egy még frissebb anyag az ő tálalásukban. A Tisztelet helyet kapott Finuccsi legújabb, Veterán újratöltve lemezén, amelyen 16 nótát hallhatnak a rajongók. A korongon a Hősökön túl olyan tehetségeket kaphatunk még, mint Deego, Mikee Mykanic, a Barbárfivérek, Antal&Day, Ketioz, vagy éppen a Killakikitt. 

No, de vissza a Tisztelethez! A 2 napja már a YouTube-on is elérhető szám zenéjét a Barbárfivéreknek, a szöveget pedig Siskának, a Hősöknek és Deegonak köszönhetjük! Nem csodálkozunk azon, hogy a rapperek ilyen népes tábort tudhatnak maguk mellett, hiszen minden számuk alázattal teli és hiteles, egy pillanatra sem üti fel fejét a mesterkéltség. Az ő szájukból nem hangzik idegenül a Tisztelet szó. Pörgessétek Ti is!Megrendelem a lemezt!

Értékelés: 10/10

Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerűek

"Ha nem is annyira jó, akkor is beleszeretünk" I Ilyen volt a STRAND fesztivál 2019-ben

Az összes fesztivál közül a STRAND az, amin a legtöbbször buliztam, dolgoztam mindeddig. Izgalmas programok, remek helyszín, nem túlzottan elrugaszkodott árszínvonal. Idén az utolsó napon vettem részt, így egy röpke időre találkozhattam a kedvenc szerzőmmel, Molnár Tamással (JETLAG), valamint olyan hiphop próféták beszélgetését is hallhattam a Songlanden, mint a Hősök és TKYD. Csekkoljátok a Zamárdin forgott anyagot!

Az Akváriumban debütált a JETLAG új száma

Tegnap este az Akváriumban adott fergeteges bulit a Bermuda és a JETLAG. A Bermuda tavaly a WellHello társaságában végigturnézta a szezont és bizony idén sem fognak unatkozni a srácok.  Felcser Máté formációja ezen az estén adta elő először élőben a Dőlj belém című számukat, ami alig pár hete jelent meg. A repertoárt a már jól ismert Bermuda slágerek mellett a most készülő új album dalai adták ki.

De tegnap debütált a JETLAG JumoDaddyvel közös friss és ropogós szerzeménye is, ami számomra igencsak slágerszagú. Molnár Tomiéktól ismét látványos, pörgős műsort kaptunk. Színpadra lépett például Marge (Égen át), illetve Eckü is, akivel a2018-as Strand Fesztivál Official himnuszát, avagy az Ami itt történik, itt is maradot adták elő közösen.


Szöveg: nikiahatos Fotók: Nesy

Az újrakezdés gondolatával játszik Héjja Krisztián legújabb száma

Héjja Krisztián gimnáziumi tanulmányainak utolsó évében kezdett el zenélni. Egy osztálytársa gitározott, az iskolában eljátszotta az akkori nagy slágereket, és Krisztiánnak nagyon megtetszett, hogy egyetlen hangszer így összehozta az embereket. Ekkor határozta el, hogy ő is zenélni kezd, egy év gyakorlás után pedig saját zenekara lett. Krisztián napjai azóta nem telnek el muzsikálás nélkül, aminek meg is van az eredménye.
Az előadó ugyanis előjött harmadik számával, az Újrakezdhetnénkkel. A dal egyszerű, mégis kellőképpen ütős. „Fehér Hollóval sikerült megvalósítani mindazt, amit én kigondoltam. A közös munka során éreztük, hogy ehhez a dalhoz szükségünk van egy karakteres női harangra is. Holló ajánlotta Orsoia-t (Farkas Orsolya), akit én a stúdiófelvételek előtt nem ismertem. Viszont a felvételek során úgy éreztem, mintha mindig is vele zenéltem volna. Furcsa érzés volt, ritkán adatik meg ez a szerencse.” – árulta el Krisztián.
A dalhoz persze klip is forgott, amelyben a fiatalok …