Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 11, 2015

Felnőtt és sallangmentes lett Janicsák Veca

Janicsák Veca arcával elsőként a 2007-es Csillag Születik versenyében találkozhattunk, ám az átütő sikerre még várnia kellett a fiatal lánynak. Három évvel később, az X-Faktor első szériájában már egy énekesnőként sokkal magabiztosabb Vecát ismerhettünk meg.
Nem csoda hát, hogy ő lett a tehetségkutató legjobb női hangja, de ha most indulna a műsorban, minden bizonnyal nagyobb esélye lenne a győzelemre. Az elmúlt négy év után hangja még ütősebb lett, külseje pedig egy igazi minimalista dívát idéz meg. Amíg a CSISZ-ben haja sötét tónusban pompázott, és ruhái sem mindig a legelőnyösebb oldalát mutatták, addig mostanra egy jóval lágyabb, nőiesebb előadóval állhatunk szemben. Jelentjük a bájos, kamaszos vonások már a múlté lettek, és egy sokkal érettebb, karakteresebb Janicsák Vecát láthatunk Könnyek az esőben című új klipjében. A változások háttérben alighanem az állhat, hogy Janicsák István lánya időközben felnőtt, és fejében, lelkében is minden a helyére került.

„Azt hiszem,…

Soniával mond oda a Sugarloaf

Ismét egy odamondós nótával rukkolt elő a Sugarloaf. A banda új számában könnyedén ráismerhetünk a csapat énekesnőjére, Nkuya Soniára, hiszen a szöveg egy-egy sora az egzotikus szépség jelenlegi helyzetére mutat rá.

Dér Heni kiválása után Tóth Szabiék gőzerővel nekiálltak a keresésnek, hogy mielőbb megtalálják a banda új frontasszonyát. A Sugarloaf májusban rá is bukkant az ideális énekesnőre, mégpedig a karcos hangú Nkuya Sonia személyében, akivel már az első klipet is leforgatták a Korda Stúdióban.
„A Ki követ teljesen véletlenül, de szinte egy az egyben a jelenlegi helyzetemet írja le. Most, a dal megjelenése után már látom, hogy semmi sem véletlen.” - kezdte az egykori Megasztáros, aki közel egy éve harcol kislányáért, Annabelláért annak édesapjával.

„A forgatás szuper volt, nagy összhangban dolgoztunk együtt mind a zenekarral mind a stábbal. Nem kellett megszakadnunk a nagy munkában, mivel az teljesen gördülékenyen működött közöttünk. Szerintem a végeredmény is határozottan jó le…

Győztes dallal tér vissza Király L. Norbi!

Király L. Norbi arca sokaknak a 2010-es X-faktorból lehet ismerős, aki a műsor egyik legkülönlegesebb figurájaként nyerte meg magának a közönséget. Az énekes az elmúlt időszakban stílust váltott, hiszen a Feeling Music formációval az elektronikus zene világában állja meg helyét. Most pedig megjelent Norbi legújabb önálló száma, A Győztes előre néz címmel.

A dalt Pacsai Márkkal közösen alkották, akivel egy véletlen folytán ismerkedtek meg még a nyáron. A beszélgetés során kiderült, hogy sok mindenben egyetértenek, így közös munkára adták a fejüket. „Sok mindenben hasonló elképzeléseink, ötleteink voltak egy produktum megvalósításában, így úgy döntöttünk kipróbáljuk a gyakorlatban is.” – kezdte Király L. Norbi. 
„ A dal mondanivalója igazából már a címből is jól sejthető. Minden ember sikere azon múlik, hogy mennyire hisz önmagában, és mennyire van kitartása. A siker hullámzó, akárcsak az élet, sokszor vagyunk fent, de sokszor vagyunk lent is. Mindig tudnunk kell felállni, és újrakezden…

Indygo: "Mindig van egy olyan dolog az ember életében, ami pozitívum, és jó"

5 különböző karakter, valami azonban biztosan közös bennük: mindannyian ambiciózusak és tehetségesek! Az Indygo együttes stílusa nem bekategorizálható, az alkotói folyamat során pedig semmit nem vonnak meg, azt teszik hozzá a friss szerzeményhez, amit a Dal megkíván! Így hát a sajátos dallamvilág mellett, szövegeik valódi mondanivalóval rendelkeznek, és talán éppen ezért lettek ők a Kürtőskalács Fesztivál hivatalos zenekara!A csapat 2011-ben a Zöld Pardon Zöld Fül tehetségkutató versenyén első helyezettje lett, valamint idén a Fonogram-on az “Év felfedezettje” kategóriájában jelölték a srácokat!
Kürtőskalács dalt írni… Nem tűnik egyszerű feladatnak. Milyen kritériumok alapján építettétek fel a számot?        
Járási Laci: Olyan szempontok alapján, hogy azért ez a dal nem csak a saját közönségünknek szól, hanem egy kicsit szélesebb kört kell megfognunk vele. Miközben persze igyekszünk maximálisan megfelelni a saját elvárásainknak is.
Jelenleg stúdióztok. Hogyan haladnak a második lem…

Barátságfaktor Antal Timivel és Kvaka Andival

Miután elsőként búcsúzott az X-Faktor 2012 versenyétől, Kvaka Andrea egy percig sem titkolta: ő bizony Antal Timi győzelméért szurkol a továbbiakban. És bár Timi a tehetségkutatóban nem győzedelmeskedett, mégis sokat nyert, egy nagyon jó barátságot. Mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy vajon mennyi ismeri egymást ez a két mindig mosolygós, vidám lány! Így hát elhívtuk őket egy kis csajcsevejre, miközben egyik közös kedvenc édességüket, kürtőskalácsot faltunk (amelyért Köszönet a Vitéz Kürtős csapatának!).

Tudjuk, hogy már az X-Faktor versenye során szoros barátság kötött össze benneteket. Hogyan és mikor kezdődött az egész?
Timi: Mi már a táborban beszéltünk Andival. Arra emlékszem, hogy a folyosón ültünk, és én ültem a jobb oldalán. Kérdeztük egymástól, hogy ki mit énekel, és fura módon ugyanazt a dalt kaptuk, csak éppen külön csapatban voltunk. Érdekes volt, hogy még a részek is megegyeztek, ugyanazokat a sorokat kellett énekelnünk. Aztán bekerültünk a mentorokházába, ahol már…

Godee tehetségét Kállay-Saunders András is elismeri

Adott egy iszonyatosan fiatal, ám annál is tehetségesebb srác, akinek hangjára még Kállay-Saunders András is felkapta fejét. Most pedig, hogy Godee kijött első saját számával, az idei Eurovíziós Dalfesztivál ötödik helyezettje elhatározta, hogy a maga módján, de segíti a kis rappert. „Amikor elkezdődött a zene és hallgattam a szöveget, néztem a képet és kirázott a hideg.” – kezdte Kállay-Saunders András Godee kapcsán. „Brutál tehetséges. Engem teljesen megindított. Mindig olyan dolgokról kell rappelnie, ami az életben van, és akkor nem lehet baj.” – tette még hozzá az énekes.
A fiú első videoklipjének megjelenése után megkerestük a Görög Godvin (Godee)-t, hogy mesélje el nekünk, hogyan is került kapcsolatba a zenével.
„11 éves voltam, amikor a nővéremmel karaokezni jártunk, és rappeltem kezdtem. Akkor nagyon megtetszett a Hip-Hop-Ungergrodund Rap világa, és rájöttem, hogy ez az én zenei stílusom. Sokan bíztattak, hogy folytassam és ez rátett egy lapáttal az egészre. Később tesó…

Ezeket a dalokat pörgettük legtöbbet 2014-ben!

Akárcsak a divat, a zene is képes arra, hogy folyamatosan megújuljon, és fejlődjön. Egy izgalmas dal gyógyító hatással van fájó lelkünkre, jó kedvünket pedig bármikor képes még tovább fokozni. Idén is kaptunk mindenfélét a magyar zenei élet képviselőitől. Összeállításunkban most a 2014-es esztendőben legtöbbször pörgetett számokat szedtük össze Nektek. Kállay-Saunders András - Running Merjük állítani, hogy az egykori Megasztáros felfedezett slágerét országszerte mindenki ismeri és szereti, hiszen amellett, hogy az énekes a koppenhágai, 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon ezzel képviselte hazánkat, egy igazán érzékeny témát (a családon belül erőszakot) ír körbe. A szerzemény zenéjét András Szakos Krisztiánnal karöltve alkotta. Az Eurovízión Andris az 5. helyet szerezte meg, ami a második legjobb helyezés, amit magyar versenyző el tudott érni a dalfesztiválok történetében.

Boggie - Parfüm Tavaly decemberben Parfüm című számának köszönhetően Boggie villámgyorsan ismert lett hazánkban, és h…

Pofont kapott az Apollo23 egykori tagja!

Pár héttel ezelőtt jelent meg Nánássy Tibi legújabb száma, az Insistence, amelynek szövegét az előadó párja, zenéjét pedig Tibi, Melon, és Kolláth Zsolt szerezték. Most végre megérkezett az X-Faktor egykori felfedezettjének első saját klipje is! A videót Hőna Dávid rendezte, a sztori szerint pedig egy nem éppen zökkenőmentes párkapcsolatba pillanthatunk be. 


„A klip három helyszínen játszódik, szerencsére sikerült ezeket a helyszíneket úgy kiválasztanunk, hogy nem kellett sokat utaznunk közöttük. Mivel ez az első klipem, nehezen tudtam elképzelni, hogy hogyan fog megvalósulni az elképzelt történet.” – kezdte Nánássy, aki nagyon várta már a forgatást, és hősiesen tűrte a kinti hideg időjárást. 
A kisfilmben Tibi mellett feltűnik két lány is, egyikük Petruska Emma csellista, aki őrangyalként jelenik meg. A másik főszereplő Varga Klaudia, akit hosszas válogatás során választott ki a stáb. Bár a forgatás zökkenőmentesen, jó hangulatban telt, egy jelenettel mégis meggyűlt a bajuk a fiatalok…