Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 1, 2015

Feloszlik a Heaven Street 7!

Áprilisban negyedik évadját indítja Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye. A Budapest Park idén is tucatjával szállítja  a magyar zenei paletta legnagyobbjait, de nemzetközi sztárokat is bőven hoz a honi közönség számára.
Ebben az évben 20 évnyi zenélés után beszünteti munkáját Szűcs Krisztián és bandája. A Heaven Street 7 fesztiválkoncertekkel, valamint klubturnéval búcsúzik közönségétől, a búcsúkoncertre pedig augusztus 1-én kerül sor a Budapest Parkban.
A formáció 1995-ben alakult Szűcs Krisztián, Németh Róbert, Kiss Endre és Orbán Gyula jóvoltából. Egy évvel később Kiss Endrét váltotta Balczer Gábor, újabb változás pedig akkor történt, amikor Jappán, avagy Takács Zoltán csatlakozott hozzájuk, majd 2004-ben Ábrahám Zsolt lett a csapat gitárosa. Az alternatív zenekar 2005-ben az Év rockalbuma kategóriájában megkapta a Fonogram díjat, egy évvel később pedig az European Breakthrough Award különdíját zsebelhették be. Hat évvel ezelőtt a Story Ötcsillag-díját vihették…

Zola: "Ez minden alkotó és előadó ars poeticája"

A New Level Empire első stúdiómunkája eredményével (The last one) tavaly már megállta helyét az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtező műsorában. Szombaton pedig A Dal 2015-ben is versenybe szálltak Zoláék. Pierrot szőrös szívű volt a formációval, hiszen csupán 4 pontra értékelte produkciójukat, ám a közönség végül a középdöntőbe repítette Zoláékat. Interjú a New Level Empire frontemberével.


Amikor legutóbb beszélgettünk a Homelights kapcsán, még jóval a műsor előtt voltunk. Azóta milyen visszajelzéseket kaptatok a dallal kapcsolatosan?

A Homelights nem sokkal a műsor előtt debütált, így nem igazán volt befutási ideje. Még csak most kezdik az emberek megismerni, de az egyik fesztiválszervező cég eléggé rákattant! A személyes találkozások alkalmával folyamatosan kapjuk a dicséreteket, illetve az elődöntőn bizonyosodott be, hogy a közönség is szereti ezt a számot. Ez egy teljesen más dal, mint a tavalyi Dal-os dalunk, nem is szeretném, szeretnénk őket összehasonlítgatni.

Hátr…

Keresztes Ildikó: "Ez egy háromrétegű dal"

Keresztes Ildikó számára roppant pörgős volt a 2014-es esztendő, hiszen megállta helyét színházban, a Sztárban sztár 2. szériájában, sikeresen megrendezésre került jubileumi nagykoncertje, valamint piacra dobta első életrajzi könyvét is. Újra képernyőn láthatjuk a karcos hangú dívát, hiszen Hazám Hazád című számával bekerült A Dal 2015 műsorába. A zenét Pálvölgyi Géza, a szöveget pedig Márkus József szerezte.
Mesélj nekünk a Hazám Hazád történetéről! Kikkel dolgoztál együtt?

Igazából a szerző, vagyis Pálvölgyi Géza keresett meg ezzel a dallal, akivel több esztendőn át dolgoztunk együtt a 90-es évek elején. Gézának mindig is nagy rajongója voltam, követem a munkásságát, és szeretem, amit csinál. Nagyon örültem a megkeresésnek, annál is inkább, mert az előző szerzeménye, amit a Dal-nak szerzett, a Magányos Csónak, kijutott az Eurovíziós Dalfesztiválra (Tompos Kátya azonban visszalépett a versenytől, így 2009-ben Ádok Zoli képviselte hazánkat). Igyekeztem a szerző elképzelései…

Top10 X-Faktor sláger

Előítélet a tehetségkutatósokkal szemben ide vagy oda, azt azért el kell ismernünk, hogy többüknek remek slágereket köszönhetünk. Az X-Faktor immáron az ötödik szériájára készül, mi pedig összeszedtük azt Top 10 slágert, melyeket gyakran pörgetnek a különböző rádiók, valamint a zenecsatornák. Nos, ezekben a dalokban megvan az X! Wolf Kati: Szerelem miért múlsz  Wolf Kati bár sok-sok éve már, hogy gyakorlott énekesnő, legtöbben mégis a 2010-es X-Faktorban ismerhették meg őt. Közönsége pedig 2011-ben vált még nagyobbá, amikor kishazánkat képviselte a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztiválon. A két gyermekes édesanya a Szerelem miért múlsz angol verziójával, a What About My Dreams?-szel a 22. helyig jutott versenyen, pedig véleményem szerint mind Katiban, mind a dalban sokkal több volt és van... A Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, Geszti Péter, valamint Johnny K. Palmer szerezte szám megkapja a trónt a Top X-Faktor slágerek listáján!

Vastag Tamás: Soha még  Vastag Tamást szintén a tehetségkutat…

Sztárkavalkád, jótékonyság, platinalemez és leánykérés Vastag Csaba első nagykoncertjén!

Év énekese (Bravo -2011, Fonogram különdíj – 2012, 2013, Transilvanian 2012), Év videoklipje (Transilvianian – 2012, Őrizd az álmod), Év dala (Fonogram – 2012). Hogy ezek a díjak, elismerések nem véletlenül landoltak az elmúlt esztendőkben Vastag Csaba polcán, abban már korábban is biztos voltam, hiszen az X-Faktor első hazai szériájának győztese nem akármilyen közönséggel büszkélkedhet.

Tegnap este pedig ez szemmel is látható volt, amikor első lemezbemutató nagykoncertjén teltház fogadta az előadót a budapesti Syma Rendezvény- és Sportcsarnokban. Előzenekarként a tehetségkutató tavalyi ezüstérmese, a ByTheWay lépett színpadra, akik élőzenekaros formációval, az úgynevezett ByTheWay Live Session-nel (Magán Olivér, Gudics Marcell, Gudics Martin, Tóth Ádám) melegítették be az egybegyűlteket. A fiúk a különböző feldolgozások mellett előadták első saját daluk, az Álmodj még angol verzióját, és bár nem titkolom: volt némi félelmem velük kapcsolatban, az élőzenés produkció végü…

Alkotók, alkotócsoportok figyelem!

Három kategóriában vár pályázatokat a Sziget Fesztiválköztársaság a 2015-ös Sziget látványvilágának színesítésére. Óriás méretű installációk, emblematikus látványelemek és izgalmas művészeti projektek jelentkezését várják 2015. március 10-ig. Részletek a www.sziget.hu oldalon.


Már a kezdetektől jelen vannak a képzőművészeti alkotások is a Sziget kulturális forgatagában, de az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők a rendezvény egyedi látványvilágára. Ezért művészeket és alkotó közösségeket kértek fel a helyszínek kialakítására, köztéri műalkotások, installációk létrehozására, egyes területek hangulatos megvilágításának kivitelezésére. Az így kialakult, különleges látványvilág is bizonyára hozzájárult ahhoz, hogy immár másodszor Európa legjobbjának választották a Szigetet. Tavaly már egy nemzetközi pályázatot is kiírtak a látványelemek bővítésére, melynek köszönhetően még színesebb lett a fesztivál. A sikeren felbuzdulva a szervezők idén bővítik a keretet és három…