Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 10, 2015

Elefánt először a Budapest Parkban

Péntek este a Pál Utcai Fiúk előzenekaraként a különleges szövegeiről ismert Elefánt lépett fel a Budapest Park színpadán.

Szendrői Csaba (vokál) és csapata (Tóth András - gitár, Horváth Bence Ede - basszusgitár, Kovács Zoltán - billentyű, Németh Szabolcs - dob) olyan együttesekkel álltak már egy színpadra, mint a Vad Fruttik, az Anna and the Barbies vagy a Magashegyi Underground, ám a legtöbben a tavalyi Nagy-Szín-Pad döntőjéből ismerhetik őket.

A zenekar, mely a Parkban először lépett fel, ismét elvarázsolta a közönséget a páratlan hangzásvilágával, valamint a már-már költői szövegeivel. A koncerten egyaránt helyet kaptak a formáció régi dalai, többek között a November és a Bordahajtogató, valamint a nemrég megjelent, Gomoly című lemezen található számaik is, mint például a Tizenhat (melyhez egyébként a mai nap folyamán forgatnak videoklipet a Dürer kertben, a rajongók bevonásával).

- TOVÁBBI KÉPEK ITT -

Lélektől lélekig hat Molnár Tamás szerzői estje

Amikor 2002-ben először hallottunk az Anti Fitness Club együtteséről,  talán senki sem gondolta volna, hogy egyszer miféle cserebogarak lesznek a srácokból. 


Hiszen akkoriban a punk-rock stílushoz pattintott „emos” külsőség bizony sokakat megtévesztett. Az eltelt évek alatt azonban sorra jöttek olyan dalok, mint például a Mennyország, vagy éppen a Más ölel át, és bizony felkaptuk a fejünket ezekre a remek, izgalmas munkákra. Ha dalszövegekről van szó, Molnár Tomi egészen biztosan nem „nyúl mellé újra meg újra”.
Tegnap este az AFC frontembere szerzői estje keretein belül a Muzikumban lépett fel, ahol zongorán Juhász Attila Jack, gitáron pedig Csiszár Ferenc Csiszi kísérte nagyszerűen. Így hát hallhattuk akusztikus hangszerelésben többek között az Anti Fitness Club legnagyobb slágereit (Jégvirág, Miért hazudom, Mennyország, Más ölel át, stb), de több olyan dal is felcsendült, amelyekben Tomi mint szerző működött közre (munkái közé olyan számok tartoznak, mint például Vastag Tamás: S…

Back II Black az Orfeumban

Magyarország első számú funky-zenekara elhozza a legpezsgőbb tavaszi sodrást.

Az idén 17 éves Back II Black zenekar a magyar funky első számú képviselője, James Brown, a Kool & The Gang, az Earth, Wind & Fire és Carlos Santana hazai rokona. Számos sláger (Szerelembomba, Várj!, Úgy vártalak, Tevagyazakitalegjobban, Sodor a funky), filmbetétdalok (Zene nélkül mit érek én?, Kincset keressél, Micsoda nő ez a férfi) színesítik a csapat 7 stúdióalbumnyi, saját repertoárját. A 2009-ben megjelent Funkybiotikum fejezi ki talán legtalálóbban a jelenséget: gyógyír a fáradt, szürke napokra, természetes hangulatjavító, legális turbókészítmény a maximális party-élmény eléréséhez. A banda funky groove-okkal töri meg a csendet egy pozitív energiáktól fülledt éjszakán.
Men in Black – Back II Black + Funky DJ az Orfeumban május 23-án.
A zenekar  Abebe Dániel "Bebe" – ének Bubenyák Zoltán – zongora Csejtei Tamás – basszusgitár Erdélyi András – gitár Glatz Gábor – dob Herold Péter – sz…

Non Stop Vokál évadzáró koncert a Benczúr Házban

A Non Stop Vokál egy csapásra hatalmas népszerűségre tett szert, amikor 2010-ben a srácok felbukkantak az X-Faktor első szériájának válogatóján. 
A csapat Malek Miklós mentoráltjaként az ötödik élőadásig jutott. A Solti Ádám, Kassai Zsolt, Enghy Ábel, Holló Balázs, valamint Vér Balázs alkotta formáció jelenleg hobbi szinten zenél, hiszen mindannyiuknak van polgári foglalkozásuk, a mérnöktől a kárpitosig, kiegészülve fogtechnikussal és informatikusokkal. A roppant szórakoztató csapat legközelebb május 30-án ad koncertet, mégpedig a Benczúr Házban (1068 Budapest. Benczúr utca 27.)
„Hozzuk a megszokott Non Stop jókedvet családias klubkoncert feelinggel. Ezúttal egy igazán igényes, szép környezetben adhatjuk elő acapella számainkat. A régi, megszokott dalok mellett most két új átdolgozás is hallható lesz.” – árulta el Zsolti. „Ez lesz az évadzáró koncertünk a Benczúrban, amellyel elindítjuk és felkészülünk a nyári szezonra.” – tette hozzá Ábel.
A felnőtt jegyár 2000 Ft-ot, a gyermek (e…

Sziget, szabadság, szeretem

Idén augusztus 10-17. között ez lesz immár a 23. alkalom, hogy elvonulhatunk egy hétre, egy ideiglenes „Csodaországba”, ahol igazán színes a kulturális forgatag, ahol nagy barátságok kötődnek és nagy szerelmek szövődnek, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj. Augusztusban ismét megnyitja kapuit a Sziget "Fesztiválköztársaság".
Idén immár másodszor is a kontinens legjobb fesztiváljává választották a budapesti egy hét együttlétet, a szervezők mégsem ülnek a babérjaikon, hanem folyamatosan változik, fejlődik, épül és szépül a "Szabadság Szigete". „Már a Sziget alapításánál elhatároztuk, hogy a saját utunkat járjuk, nem akarunk más fesztiválokat utánozni” – emlékszik vissza Gerendai az ősidőkre. „Egyedi fesztivált akartunk, egyedi hangulattal, ami be is érett, hisz mára egyedülálló módon, immár másodszor, Európa legjobbjának választottak minket, miközben a sztárok mennyiségében vagy a költségvetési lehetőségeink kapcsán koránt sem tudjuk lekörözni a versenytársaink…

Tárt karokkal vár a Petőfi TV Terasz az Akváriumnál

Tíz egyedi, színes, a VOLT ART GROUP művészei által készített dekoratív asztal várja az Akvárium Klub vendégeit a ma megnyílt Petőfi TV Művész Teraszon. Ugyanitt egy öt méter magas irányító tábla is helyet kapott, amely kulturális iránytűként szolgál majd: az Akvárium Klub által ajánlott budapesti helyek és nagyszabású, országos események irányát és távolságát mutatja a látogatónak.
A Budapest szívében található, immár egy éve működő Akvárium Klub a szó szoros és átvitt értelmében is Budapest fontos „ütőerévé” vált, a város kulturális arculatának fontos alakítója, a zenén és a gasztronómián túl időről-időre a vizuális művészet képviselőinek is teret ad. Az Akvárium az ide látogató külföldi és magyar vendégeknek szabad formában ad képet arról, hogy miről szól a hazai kortárs képzőművészet. 

„Hosszú évek óta dolgozunk együtt számos, igazán neves kortárs képzőművésszel, többnyire a VOLT Fesztiválon és más eseményeinken. A jól megszokott csapatot kértük fel most is, hogy alakítsák át az A…

Kovács Áron zavarban van a színpadon

Kovács Áron hatalmas energiájával és kisugárzásával képes levenni az embert a lábáról, ám táncával már annál kevésbé – legalábbis az ő véleménye szerint. A nagy dumás televíziós-rádiós noha sokat áll a színpadon, mégis zavartságát kell lepleznie, amikor táncra kerül sor. Szerinte nem tud ebben a mozgásfajtában érvényesülni, ezért inkább gyorsan eltereli magáról a figyelmet egy rögtönzött show-val. Május 16-án, a Lurdy Ház rendezvényén, a Nagy Táncválasztón igyekszik palástolni félelmét. Egy éves kislánya, Luca azonban lassan lekörözi, hiszen már ösztönösen mozog a zenére, apja szerint túlságosan is indiai stílussal – amivel folyton viccesen gyanúsítgatja párját, kitől is van ez a gyerek. 

"A Lurdy Ház csapatával közösen találtuk ki a Nagy Táncválasztót. Ehhez a mozgásformához semmi nem kell, még zene sem, hiszen elég, ha az ember magában dúdol, és mindjárt jó kedvre derül. Társ sem kell hozzá, és 0-99 éves korig lehet űzni. Az a fajta mozgás, amitől nemcsak a test frissül fel, han…

Hajdu Steve: „Temetésen azért nem vállalnám”

A Brian Élete című film örökbecsű dala a legkeresettebb temetési dal – adta hírül korábban a The Telegraph egy brit kutatásra hivatkozva. A nóta nemsoká’ a Nem a Messiás című vigyoratóriumban magyarul is felhangzik, Hajdu Steve előadásában, aki határozottan állítja, temetésen biztosan nem vállalná.

Egy brit kutatás szerint az Always Look on the Bright Side of Life című dal a legnépszerűbb választás a temetési dalok közt – írta korábban a The Telegraph, mely szerint javarészt a végrendelkezők kívánsága szerint játsszák ezt a dalt a gyászszertartásokon. Az élet és a vég abszurditásáról szóló, meglehetősen jókedvű nóta május 31-én az Arénában, a Nem a Messiás című röhögésekkel teli oratórium, azaz “vigyoratóriumban” magyarul is elhangzik majd Hajdu Steve tolmácsolásában. 
“A Nem a Messiás, bár formailag egy komoly műfajú előadás, garantáltan röhögni fognak a nézők” – mondta Steve. “Nekünk is nehéz lesz majd visszatartani a nevetést, ezért sem vállalnám előadni a dalt, ha felkérnének egy t…

Gájer Bálint az Orfeumban

Gájer Bálint önálló műsora Michael Bublé-dalokkal, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal a swing és jazz világából. 

A sármos énekest sokszor nevezik a magyar Michael Bublénak, hiszen habitusa, hangja néha kísértetiesen emlékeztet a kanadai szupersztárra. Gájer Bálint a fülbemászó Bublé-dalok mellett saját szerzeményekkel, valamint nemzetközi slágerek feldolgozásaival, swing- és jazz-örökzöldekkel zárja személyisége által összefogott, egységes keretbe zenei mondanivalóját. Bálint személyisége, laza előadásmódja nem csak a hölgyeket ragadja magával. Koncertjein szinte kivétel nélkül mindenki a táncparketten köt ki. Orgánumának és kiváló stílusérzékének köszönhetően hitelesen tolmácsolja az 1930/40-es évek örökifjú standardjeit csakúgy, mint a jelenkor dinamikus, swingköntösbe öltöztetett slágereit.
Bublé & More  - Gájer Bálint az Orfeumban május 22-én.
Kapunyitás 20 órakor  Programkezdés 21 órakor  Vacsorázási lehetőség 23 óráig 
Jegyárak: Prémium: 3.200 Ft Standard: 2.200 Ft

Újra támad az Indygo

Tavaly októberben a Kürtőskalács Fesztivál sajtótájékoztatóján jelentették be a döntést, miszerint feloszlik az Indygo zenekar. Pontosabban új néven, új tervekkel, új dalokkal, de ugyanazon tagokkal létrehoznak egy másik formációt.
Az eltelt hónapok során a tagok (Járási László, Horváth Viktor, András Attila, Fábián Tibor, Kovács Tamás) külön-külön szolgáltatták a talpalávalót a különböző szórakozóhelyeken. A korábbi, poénokkal tűzdelt, ironikus hangvételű, stílusukban bekategorizálhatatlan szerzemények után olyan dalokat alkottak, amelyeket nem tartottak kompatibilisnek az első lemez anyagával. Az utóbbi időben bár kitaláltak több lehetséges nevet az átalakuló zenekarnak, de egymás között továbbra is Indygoként emlegették magukat. Így a mai nap hivatalos Facebook oldalukon közleményben adták hírül, hogy továbbra is Indygo néven kívánják szórakoztatni a nagyérdeműt. 
„Nagyon féltünk, hogy szemen köpjük magunkat, hogy feloszlunk, aztán mégsem... Nem szeretnénk elhiteltelenedni előttet…

Jay Lumen Kanadában ünnepelt exkluzív 4 órás szettjével

Jay Lumen a hosszú hétvége alkalmával Kanadában turnézott két óriási sikerű telt házas fellépés erejéig. Játszott a (kanadai) Londonban és Torontó legendás underground klubjában a Coda-ban, ahol egy exkluzív 4 órás szettel kápráztatta el a közönséget. Ez utóbbi azért is volt érdekes, mivel az egyik itt készült magazin, számára adott interjúban beszélt először legújabb dalának, a Roots 88-nek fergeteges fogadtatásáról és irigylésre méltó Top 3-as helyezéséről a Beatport eladási listáján. Jay Lumen továbbra is igen aktívan gyűjti a "légi mérföldeket". Alig számoltunk be ausztrál turnéjáról, máris egy újabb ilyen eseménnyel szolgálhatunk.

Jay ezúttal Kanadában pörgette a lemezeket, egy úgynevezett "mini turné" keretein belül. Ez egészen pontosan két állomást érintett, melyek a Londonban található Tabu és Torontó első számú, mára világhírű, igazi underground klubja, a Coda voltak. Ez utóbbiban Jay egy exkluzív 4 órás szettet prezentálva állt a lemezjátszók mögé, mely …

Amerikában debütál Király Béla koreográfiája

Tavaly augusztusban sor került a Casanova Night Musical premierjére. Akkor a Velencei-tó partján, az Esztrád Vízi Színház színpadán a popzene ismert, és népszerű tehetségei (Dér Heni, Nyári lányok, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Erdélyi Csilla, Erdőhegyi Brigitta) léptek fel egy pikáns, kissé túlfűtött show keretein belül.
Idén egy teljesen más szereplőgárda állítja színpadra az előadást, amelyben szerepel többek között Tolvai Reni, Kulcsár Edina, Gallusz Niki, Hevesi Tamás és Hujber Ferenc is. A csapat Amerikában, a kint élő magyaroknak több helyszínen adja elő ezt az egyedülálló produkciót.
„Igazából Erdélyi Csillát és Pajor Noémit leszámítva egy teljesen új csapat utazott ki. A táncosok is leszűkültek, hiszen csupán 4 táncossal dolgozhattam, így még nagyobb felelősség volt rajtam! Újra kellett gondolnom a számokat, hogy mivel és hogyan tudom elérni közel azt a hatást, amit a nyáron. Tolvai Renivel és Kulcsár Edinával már az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot, nagyon megszeret…

A Hungaroringről jelentkezik a 89.5 Music Fm

Régi szerelmek rosszemlékű relikviáit tünteti el Bochkor Gábor május 15-én a 89.5 Music FM Önindítójának - Hungaroringre települt - élő adásában. Mindeközben Bocsi és István Dani gyorsulási versenyt is rendez, Dani életében először motorra pattan, az Irigy Hónaljmirigy roncsautón zenél, Szandi pedig duettet énekel az Ének Iskolás tanítványával – nehezített terepen.
Élő adásban a Hungaroringre várja hallgatóit a 89.5 Music FM május 15-én reggel 6 és 10 között. „A Felvonulási térről egy kisbusszal ki is visszük az érdeklődőket, az első 100 kiérkező hallgató pedig Bocsiékkal kávézhat együtt” – meséli Háder György, az Önindító szerkesztője. Míg a nézők különböző aktivitásokon vehetnek majd részt, a rádió jeles műsorvezetői sem tétlenkednek. Élő adásban lehetünk tanúi, ahogy Bochkor Gábor és István Dániel, egy-egy tuningolt versenyautóval feszülnek össze egy gyorsulási verseny keretében.„A dolog pikantériája, hogy Dani gyakorlatilag akkor fog megismerkedni a sebességváltós autóval” – mesél…

Európai turnéra indul a Quimby

Május 15-én hátára veszi Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara Európát, és Amszterdamtól kezdve Párizson át egy hat állomásos turnéval egészen Bécsig jutnak, hogy megmutassák az európaiaknak, milyen is az igazi magyar csürdöngölős örömzene. Ráadásul Bécsbe és Amszterdamba a Kispál és a Borz társaságában érkezik az együttes.
Huszonnégy év telt el azóta, hogy a Quimby a dunaújvárosi próbateremből kiszabadulva előbb felfalta a budapesti éjszakát, majd módszeresen elcsavarta nem csak Magyarország, de Európa fejét is. A Kiss Tibor - ének, gitár, Varga Livius - ütőhangszerek, vokál, Balanyi Szilárd - billentyűk, Kárpáti József - trombita, Mikuli Ferenc - basszusgitár, Gerdesits Ferenc - dobok alkotta hatosfogat eddig tizennégy csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyomott a magyar könnyűzenében, miközben az évek során kialakította saját, összetéveszthetetlen hangját. 

Ezúttal London, Párizs, Amszterdam, Brüsszel és Luxemburg a cél, ahol a helyi közönséget örvendeztetik meg zenéjükke…

Napfényt tesz a szánkba az Anima Sound System

Tomboló fesztiváltömegektől az intim hangulatú mulató vendégseregéig mindenkit elvarázsolnak az ismert Anima-slágerek és az animásított feldolgozások. Legközelebb május 16-án szór szét szívmelengető sugarakat az e-Hungarikum és csinál újabb „csodagyermeket”.
Amíg az Anima Sound System beteszi a napfényt a szánkba, nem érdekes, mennyire fúj a szél, szakad-e az eső, vagy milyen lélekszakító vihar tombol éppen bennünk. Prieger Fanni angyali tisztaságú hangja örök nyarat varázsol a szívünkbe, nem csak az In The Summertime című dallal.
Az ízléses és minőségi eklektika nemzetközi népszerűségnek is örvendő, fesztiváltömegeket megmozgató mesterei, az Anima Night Session nevű, érzelmektől túlfűtött koncertsorozatuk keretén belül, legközelebb máj. 16-án, az Orfeumban eresztik szabadjára a lüktető, bőr alá futó dallamaikat, miközben Katona Klári, Rihanna, Britney Spears, valamint a hazai és külföldi könnyűzene további kedvenceinek ismert slágerei is hiteles előadásban, egyéni, animás hangzásba…

Titkos üzenetet küld a Crème de la Pop a Postamúzeumból

Igazi könnyed, nyári slágeres feldolgozással jött ki a Crème de la Pop zenekar. A TNT egykori nagy sikerét, a „Titkos üzenet” című dalt hangszerelték át, aminek köszönhetően még fülbemászóbbá sikerült tenni a produkciót. Közreműködőként pedig az X-Faktor cserfes, bolondos énekesnője, Csobot Adél hallható, illetve látható is a dalhoz készült klipben.
A 2013-ban alakult formáció üde színfoltként jelent meg akkor a magyar könnyűzenei életben, s sikerük azóta is töretlen. Valószínűleg megtalálták azt a receptet, amivel a régi nagy slágereket újjá lehet éleszteni, s még tovább a köztudatban tartani. A zenekar ugyanis arra vállalkozott, hogy az 1930-as évek francia swing stílusával ötvözi a ’90-es évek legnépszerűbb magyar dalait. Most a TNT: Titkos üzenetére esett a választásuk, melyhez a klipet a Postamúzeumban forgatták le. 

"A dal címéből következett, hogy valamilyen távközlési formát szerettünk volna megjeleníteni a klipben. Mivel műfajilag tekintve régiesek vagyunk, így régi fajta…

Pesti Sikk az Orfeumban

Egy sikkes időutazás régi magyar filmslágerek (Meseautó, Hamvadó cigarettavég, Nékem csak Budapest kell, Kétszer kettő néha öt stb.) között, a Pesti Sikk zenekar előadásában. 

Egy hamisítatlan század eleji hangulat éled újjá a kultúrmissziót teljesítő, egyetlen pesti mulatóban. A Pesti Sikk – nevéhez hűen – a 20-40-es évek magyar sanzonait, őszinte zenei vallomásait hívatott előadni. A zenekar élén a páratlan szépségű díva, Kiss Kamilka művésznő mellett négy fess fiatalemberből álló kollektíva közvetíti a kortalan pesti elegancia sikkes hangulatát. Találóbban nem is lehetne csokorba szedni a repertoárt, mint Kamilka összeállításában: „Hol jár az eszem? Nézze, nekem a Balaton a riviéra, de mindenképp találkoznom kell magával Budapesten, mégpedig az Orfeumban! Az a baj, hogy végzetesen oda vagyok magáért; hogy miért, az egy rejtély, de érzem, hogy csak szerelem kell, és kész. Énmellettem elaludni nem lehet, mert nékem csak Budapest kell, főleg tíz után. Akár meseautóval, akár sikkes sé…

Egyedi látványshow-val turnéztatja új lemezét a Brains

Több mint hatezer rajongó előtt mutatta be új, Stand Firm című nagylemezét a Brains a Budapest Parkban. Ez volt a zenekar fennállásának eddigi legnagyobb önálló koncertje. Közben az együttest két kategóriában is Fonogram-díjra jelölték.

Április végén jelentette meg Stand Firm című nagylemezét Magyarország legnépszerűbb drum &bass és egyben legsikeresebb angolul éneklő zenekara. A rajta szereplő dalok erős üzenettel bírnak.
"A 2015-ös év nem indult túl jól a világban, és ezt további sajnálatos események követték" – magyarázta a Brains frontembere, MC Columbo. - "Idén minden eddiginél nagyobb kitartásra van szüksége az embereknek ahhoz, hogy tovább küzdjenek, és az életet továbbra is a lehető legpozitívabban fogják fel. A Brains koncertekre eddig is az volt a jellemző, hogy arra a másfél órára, míg színpadon vagyunk, a közönség és a zenekar számára is megszűnik a külvilág. Az új lemezünk címével is utalni szerettünk volna arra, hogy jöhet bármi, a közönségünk és mi i…

Zola: „Ez a dal valahogy mindig is többet adott, imádom koncerteken énekelni"

Május negyedikén új klippel rukkolt elő a New Level Empire formáció, akik ezúttal a Kelemen Kabátban frontemberével dolgoztak együtt. A Son of the Sun nem kicsi népszerűségnek örvend a legnagyobb videómegosztón, az ütős, fülbemászó szám sikerét pedig az is igazolja, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok hivatalos dala lett.


Hogy jött az ötlet, hogy együtt dolgozzatok Szerecsenkirállyal?
Zola: A Son of the Sun első verzióját tavaly is játszottuk a fellépéseinken, az egyik legjobban működő koncert dal volt. A nagylemezünk kezdődala az eredeti verzió. Aztán idén elővettük és kicsit modernizálva, puhább hangzást adva neki újrahangszereltük. Közben jött az ötlet, hogy milyen érdekes, vagány, meglepő lenne benne egy magyar rap-rész. Így lépett a képbe Szerecsenkirály, a Kelemen Kabátban frontembere, akinek átküldtük a dalt és Ő azonnal igent mondott! A következő percben már küldte is a felvett magyar szöveget. Nagyon tetszett neki a dal, nekünk meg a szövegelés, szóval irtó kerek volt minden az első …

Hippi-bőrbe bújt Tóth Gabi és Nagy Adri

Budapest népszerű találkozóhelye, a KIOSK a tematikus partik megszállottja, ezúttal a 60-as, 70-es évek ikonikus korszakát idézte fel. A szülinapi mulatság már délután kezdetét vette, ahová több híresség is ellátogatott.

Színes ruhák, virágos fejpántok, kerek napszemüvegek - a KIOSK második szülinapja alkalmából igazi woodstocki helyszínt varázsolt a Március 15. térből, mesés dekorációval és lehengerlő programokkal. A „Hippieness” buliról a hippi kultúra nagy kedvelője, Tóth Gabi sem hiányozhatott.
“Szerencsére nem okozott nagy fejtörést, hogyan készüljek a mai bulira, hiszen legbelül igazi hippinek tartom magam” - kezdte Tóth Gabi. „A politikai vonulattól függetlenül szerintem érdemes lenne visszahozni azt a szellemiséget, amit a hippik képviseltek, hiszen a szabadság, az elfogadás, az önfeledt pillanatok ma is fontosak. Azt vallom, hogy érdemes az élet minden percet kiélvezni, hiszen sosem tudhatjuk, mi történik holnap” - tette hozzá az énekesnő. 

Nagy Adri kollégáival vett részt az…

FONOGRAM 2015 - Megvannak a jelöltek!

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2015. május 26-án, kedden este a Várkert Bazárban rendezi meg a magyar zenei élet legnagyobb, az alkotók és háttérszakemberek teljes körét felvonultató eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet.
Az egykori Budai Ifjúsági Park örökségét büszkén viselő helyszínen megrendezendő nagyszabású, a Petőfi TV és a petofilive.hu által élőben végigkísért eseményen a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismeréseket vehetik majd át az arra leginkább érdemes előadóművészek.
A szakmai szavazás során 18 különböző műfaji kategóriában, a zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló széles körű jelölőbizottság, illetve egy szűkebb szakmai zsűri, az ún. Fonogram Bizottság tagjainak szavazatai alapján alakul ki a jelöltek névsora. A 2015-ös nyerteseket a Fonogram Bizottság - idén először műfajonként eltérő összetételű - tagjai választják ki az elkövetkező két hét során, az alábbi jelöltek közül.

FONOGRAM - Magyar Zenei Díj 2015: jelöltek…

Puskás Peti: "Fiatal korban könnyen megbotlik az ember"

Útvesztőbe került Puskás Peti – az énekes kipróbálta a Telenor Átlátszó Labirintusát, amelyből csak úgy lehet kijutni, ha az ember jó és etikus döntéseket hoz. Peti végül kitalált az útvesztőből, de elárulta, fiatalabb korában előfordult, hogy ő is letért a helyes útról.
A DUE Sajtófesztiválon újra felállította a Telenor az Átlátszó Labirintust, egy játékos, interaktív installációt, amelyben az útelágazásoknál kvíz-kérdésekre válaszolva lehet továbbhaladni. Csak az találhatott ki az útvesztőből, aki tisztességes, aki nem, az eltévedt – épp úgy, mint a való életben. Puskás Peti is ellátogatott az eseményre: a Biebers frontembere természetesen kijutott a labirintusból.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok tudják, értsék, ők fogják majd megváltoztatni és jobbá tenni Magyarországot. A Labirintusban egyszerű példákon keresztül hívják fel a figyelmet arra, hogy mi a helyes és mi nem, olyan hétköznapi helyzetekkel, amelyek bárkivel megtörténhetnek. Különösen lényeges, hogy a fiatal újsá…

James Bay dalát dolgozta fel Szakács Gergő

Szakács Gergő hangja és arca sokaknak lehet ismerős, hiszen többek között szerencsét próbált a Rising Star tehetségkutatójában, de Ősz utca című saját számával (amelyet a Wellhello tagjaival, Diazzal és Fluor Tomival együtt alkotott) megmutatta magát a 2015-ös A Dal-ban is. 


A srác az egyre nagyobb népszerűségét azonban YouTube csatornájára feltöltött átdolgozásaival érdemelte ki, amelyekre gyakran az eredeti előadók is rábukkannak. Korábban Majka, Puskás Peti, vagy éppen James Arthur is dicsérő szavakkal illette az énekest. Gergő pedig vasárnap este újabb cover anyaggal lepte meg közönségét és ezúttal James Bay – Let it go-ját adta elő. 
„Az egyik legtehetségesebb zenész az egész világon.” – írja a videó alatt Bay kapcsán Gergő. Ti pedig hallgassátok, mert mindenképpen érdemes!


Írta: Nikkk

Voodoopest az Orfeumban

Zenés közéleti est, felnőtt mese, szókimondó, bohém, kávéházi jazz Lombos el Marcival és a Juhász Attila Jazz Septettel. 

Szókimondó, bohém, kávéházi jazz vár azokra, akik a budapesti zenés éjszakai élet egyik patinás helyszínét, az Orfeumot választják. A Voodopest album Lombos El Marci felnőtt „meselemeze”, életszagú dalszövegeihez a magyar jazzszíntér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, s egyben közérthető smoothjazz-hangulattal átitatott muzsikát. Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a sikerei csúcsán lévő Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, Völgyi Zsuzsinak és a Hooligans-nek is jegyzett szövegeket, ám nagy sikert aratott a a Group'n Swing együttesnek írt Retikül című slágere is. A Lombos El Marci művésznéven praktizáló zenész a 2010-ben megrendezés…

Együtt állt rajthoz Nagy Adri és Fehér Balázs

Ragyogó napsütésben, több mint 3000 induló társaságában állt rajthoz Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Molnár Andi, a SportKlub műsorvezetője, Nagy Adri színésznő, illetve Fehér Balázs a The Carbonfools énekese. A hírességek együtt vágtak neki az Európa-napi futóverseny 11 kilométeres távjának. A Budapest emblematikus pontjai előtt elhaladó megmérettetésen fej-fej mellett haladva, együtt érkeztek célba. 

Hazánk hírességei az első sorból rajtoltak a Magyarország 11 éves uniós tagságát ünneplő futóversenyen, és végig egymás mellett futottak a Budapest legszebb pontjait érintő útvonalon. Nagy Adri, Fehér Balázs és Molnár Andi olyan európai uniós támogatásokból felújított helyszínek mellett haladtak el, mint például a Rudas Fürdő, a Várkert Bazár, a Gellérthegyi Sziklakápolna vagy épp az Olimpiai Park. A sztárok egy óra alatt teljesítették a 11 kilométert.
„Euforikus állapotban értünk be a célba, és bár engem kevésbé érdekel, hogy mennyi idő alatt futok le egy adott távot, azért nagyon ör…