Elvetemült rock és érzelmek Keresztes Ildikó Jubileumi koncertjén

Szerelem, szenvedély, Rock and Roll. Nem véletlenül lett ez a Symában megrendezésre került koncert szlogenje, hiszen ezt az estét alighanem ez a három téma jellemezte a legjobban. Mi azonban "dobálnánk" még olyan szavakat is, mint a lehengerlő személyiség, az alázat, vagy éppen a lélek.Keresztes Ildikó Jubileumi koncertje Baricz Gergővel és zenekarával indult, akik önfeledt rock hangulattal, az úgy nevezett ACid/DC műsorral próbálták bemelegíteni a közönséget. Egy kis szünet után azonban érkezett a színpadra a várva várt sokoldalú díva, Keresztes Ildikó.

A nemrégiben önéletrajzi könyvet piacra dobó előadó repertoárja rendkívül színes, és átfogó, hiszen az énekesnő 5 lemezéről hozott dalokat, emellett énekelt olyan számokat is, amelyek valamelyik kedvencétől származnak. Felcsendült többek között A nevem, A Csönd éve, a Nem akarok többé játszani, vagy éppen a Nem a miénk az ég. Hallhattunk tehát lírákat, elvetemült rockot, mély mondanivalót, és őszinte megnyilatkozásokat egyaránt. Ami pedig az összekötő szövegeket illeti, a tehetség nem írta meg előre beszédeit, és talán éppen ezért volt minden mondata jól érezhetően hiteles. Ahogy az ember hallgatta a Sztárban sztár 2. versenyzőjének szavait, olyan érzése támadt, mintha a szomszéd lány beszélne hozzá, aki tele van érzésekkel, jó és rossz emlékekkel, no és persze tucatnyi gondolattal.

A koncert során többször is átöltöző Ildikó olyan előadókat hívott meg vendégül, mint Balázs Fecó, Király L. Norbert, vagy éppen Takács Nikolas. A Syma csarnok akkor robbant fel végképpen, mikor Wolf Katival közösen szántották fel a színpadot, akivel első látásra úgy különböznek, mint a tűz és a víz. Ám ezen az estén pillanatok alatt bebizonyosodott, hogy koránt sincs így, a két énekesnő olyannyira kiegészítette egymást, hogy náluk jobb női duót erre a koncertre keresve se találtunk volna. Az este alighanem egyik legmeghatóbb pillanatát azonban az jelentette, mikor a látványvilágot szolgáltató vásznon Cserháti Zsuzsát pillanthattuk meg, amint belekezd a Boldogság gyere haza című slágerébe. Nem titok, hogy Cserháti roppant fontos részét képezi Ildikó lelkivilágának, így miután az elhunyt énekesnőt láthattuk és hallhattuk a kivetítőn, néhány sor múlva már a háromszoros Emerton Díjas Ildikó énekelte az említett számot. A műsor felépítését illetően Ildikó karrierjének elején indultunk el, és fokozatosan haladtunk végig az eltelt esztendőkön egészen a jelenig. A sztárvendégek érezhetően nagy tisztelettel csatlakoztak Ildikó mellé egy-egy duett erejéig, amely egészen biztosan nem véletlen, hiszen ezt a szakmai alázatot, és profizmust nem lehet tanítani. Erre születni kell... 

 Írta: Nikkk